Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló (2)

Ma este lejátsszák a magyar férfi A csoport 2. fordulójának utolsó mérkőzését is, a KTE-Pécs összecsapást - lássuk, mi várható!

2. forduló

KTE-Duna Aszfalt (6-4) - PVSK-VEOLIA (6-4)
2019. december 18., szerda, 18:00

Lejátsszák az utolsó elhalasztott összecsapást is a férfi A csoportból, így kialakul a teljes tabella 11 forduló után. A kupadöntő szempontjából (is) kulcsfontosságú találkozó lesz a KTE-Pécs, hiszen a győztes, ha matematikailag nem is, de lényegében bebiztosítja magának a Top8-at a féltávra, míg a vesztes bekerül a sűrűjébe, és nézegethet hátra a ZTE-Kaposvár párosra.

A hazaiak legutóbb nagyon simán kikaptak Kaposváron, és ez volt zsinórban a második nagy arányú idegenbeli vereségük a DEAC elleni után. Hazai pályán ettől függetlenül nagyon stabilak eddig Wittmann Krisztiánék, otthon jó eredményeket szállítanak, és a játékuk sem igazán hullámzik - talán a KTE esetében tudni leginkább, hogy mi várható tőlük, még ha egy-egy olyan meccs mindig benne van, mint a legutóbbi, amikor nagyon nem jött össze semmi támadásban.

A vendégek Aiken kiesése óta gyakorlatilag nem tudnak meccset nyerni, zsinórban négy zakónál jár a PVSK, Kecskeméten pedig még teljes fegyverzettel, összeszokott csapattal sem lenne egyszerű eredményt elérni, nemhogy a jelenlegi felállással. Nenad Sulovics érkezett Aiken ideiglenes pótlására, aki nagy csatát vívhat majd a még mindig rendkívül hatékonyan kosarazó Kemal Karahodzsiccsal. Sokkal fontosabb lehet azonban ennél, hogy Sulovics mennyire tudja legalább a pattanózást rendre rakni - ebben a tekintetben hatalmas gondok vannak a mecsekaljaiaknál, kategóriakülönbségekkel kapnak ki mindenkitől.

Hogy az utóbbi hetekben gyengébb formát mutató Diggs össze tudja-e szedni magát, az persze más kérdés, ennek nem kellene összefüggnie a pattanózással. Azt azonban a Szedeáknál töltött idejéből tudhatjuk, hogy Sulovicsban pont, triplák és játékszervezői készség is van - mások gyengébb napját nem csak a palánk alatt tudja kozmetikázni. Kérdés, hogy pár nap alatt mennyire lehetett őt beépíteni?! Azonnal a szegedi formáját várni kár lenne, de annál kevesebb is sokat dobhat most a Pécsen.

Jelen állapotában Forray Gábor csapata esélyesebb hazai pályán. Sulovics érkezése azonban bőven jelent akkora bizonytalansági faktort, hogy ne lehessen egyértelműen azt mondani, hogy a KTE sikerét előre borítékolni lehet.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus