Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló

Szerdán négy mérkőzést rendeznek a magyar férfi A-csoport alapszakaszának második fordulójából - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Alba Fehérvár (1-0) - Falco KC Szombathely (0-0)
2016.10.12., szerda, 18:00

Az Alba nem mindig sziporkázva, de behúzta a ZTE elleni rangadót, ami nagyon sokat érhet még a későbbiekben. Az előző idényben hazai pályán kategóriákkal magabiztosabban játszottak, sokkal jobban rá tudták erőltetni az akaratukat az ellenfélre, mint idegenben - ha ezt és Taylor vasárnapi játékát nézzük, a Falcónak lesznek gondjai. A szombathelyiek most mutatkoznak majd be, mivel az ASE elleni meccsük elmaradt az első körből. Négy új légióssal készülnek a vendégek, akik közül Govenst ismerhetjük, a fehérorosz válogatott Pustahvar pedig nem először dolgozik együtt a visszatérő trénerrel, Szrecsko Szekuloviccsal. Medford az irányító, Turner pedig a center - ők alkotják a kezdőötöst majd Váradi Benedekkel. A padra érkezett két rutinos, válogatott játékos Kovács Péter és Tóth Norbert személyében, ez még négy légióssal is mélyebb állománynak tűnik, mint az elmúlt évek kerete. Mivel a Falco még nem játszott, nem nagyon tudunk róluk biztosat mondani, de az Alba hazai pályán minden meccsen esélyesként szerepel.

Atomerőmű SE (0-1) - MAFC (0-1)
2016.10.12., szerda, 18:00

A két gárda egy-egy szoros meccset bukott - a Paks a harmadik fordulóból előrehozott, Sopron elleni idegenbelit veszítette el azok után, hogy sokáig vezetett a hűség városában, a fővárosiak pedig a Jászberény ellen, hazai pályán szenvedtek 2 pontos vereséget. Nagy különbség a két állomány között, hogy a paksiak 5 légióst foglalkoztatnak, míg a MAFC csak hármat, ez döntő is lehet ezen a találkozón - a hazaiaknál volt dupla-nulla teljesítmény is a külföldiek részéről, főleg Tiby "sült be" így elsőre, de hosszabb az állományuk, Petrauskas edző bátran nyúlt Bagó Martinhoz és Gulyás Milánhoz is Sopronban. Azt nem lehet mondani, hogy a Paksnál nincs min csiszolni, de hazai pályán muszáj behúzniuk ezt a találkozót, ha akarnak valamit (mondjuk 8-ba kerülni) - a MAFC azért tavaly nem egyszer jelezte, hogy idegenben is képes hatalmas bravúrokra.

Egis Körmend (1-0) - Kaposvári KK (1-0)
2016.10.12., szerda, 18:00

A Körmendből újabb játékos esett ki, ezúttal Smith, aki ráadásul a csapat legjobbja volt Szegeden, így elvileg még rövidebb lesz a körmendiek rotációja - az 5 légiós helyett most csak 4 lesz bevethető, Ferencz-cel és Németh Ákossal ez így még mindig csak 6 fő. A Kaposvár nagy győzelmet aratott, egy nagyon gyenge első félidő után tudott fordítani a Sopron ellen, most viszont idegenben kell játszania, ahol az előző években rendre gyengébben muzsikáltak, mint hazai pályán, előjelektől függetlenül. Duren vonalat produkált csütörtökön, Stainbrook helyére pedig hoztak egy új centert, Kenneth Simmst, tehát van még bőven tartalék a somogyiakban. Az persze mindig kérdés, hogy az új játékos beépítése milyen hatással lesz a csapatjátékra, de ha a Körmendnél felépülne Horti Bálint, ott ugyanez a szituáció adódna. A Kaposvár most mélyebb gárdával vághat neki a meccsnek (Fodorral, Hendleinnel és Grebenárral a rutinos magyar magjuk hosszabb), de azt is nézve, hogy a körmendiek hogyan szoktak hazai pályán muzsikálni, és a somogyiak hogyan idegenben, egy fokkal talán még Smith kiesésével is a vasiak az esélyesebbek.

JP Auto - JKSE (1-0) - Sopron KC (1-1)
2016.10.12., szerda, 19:00

Mindkét gárda győzelemből érkezik, hiszen a Jászberény az első körben a MAFC otthonában nyert, míg a Sopron a kaposvári zakóját az ASE elleni sikerrel javította valamelyest vasárnap. A soproniak alapvetően hosszabb maggal rendelkeznek, viszont a vasárnapi meccsen Dénes Gábor kézközépcsont-törést szenvedett, Takács Norbert nem edz még, Mills pedig edzés nélkül játszott, ez meg is látszódott a teljesítményén. Mindkét oldal 5 külföldit forgat, és a sérülések miatt a magyar mag is csak jobb a Sopronnál (Ruják, Tóth Gergely és Bán Tibor azért minőségi különség Brbaklicshoz, Bazsóhoz és Cseh Györgyhöz képest), nem mélyebb. Az első meccsek alapján Stamenkovics és Dufault ki-ki ütközetet vívhatnak egymással, de Williams és Lewis csatája is jó lehet - nagy kérdés, hogy Threatt melyik arcát mutatja, illetve hogy Protic mennyire tudott beilleszkedni a pár nap alatt, ami a szombati meccs óta telt el. A Sopron állománya még a sérülésekkel együtt is jobb, de a Jászberény 5 külföldivel otthon bármikor bárkire veszélyesek lehet.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus