Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 22. forduló (1)

Holnap este egy előrehozott Szedeák-Kaposvár meccset játszanak a magyar férfi A csoport alapszakaszának 22. fordulójából - lássuk, mi várható a mérkőzésen!

22. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (3-16) - Kaposvári KK (7-12)
2020. február 29., szombat, 18:00

A szezon elejéhez, illetve a kupadöntő környéki időszakhoz hasonlóan ez is egy olyan periódus, amikor nem igazán lehet tudni, hogy mire lesznek képesek a csapatok - mindkét gárda három hete játszott utoljára, azóta a legtöbben pihennek és készülnek, illetve voltak játékoscserék is, ez is bonyolítja a képet. Egyik csapat sem volt nagy formában a szünet előtt, a Kaposvár ráadásul egy, a középházba jutás szempontjából kulcsfontosságú összecsapást bukott el Sopronban, kétszeri hosszabbítás után, de pont a három hétnyi szünet miatt ennek nem sok jelentősége van jelenleg. A vendégeknél Marko Csakarevics az új játékos, aki Alekszandar Ponjavics helyét vette át, míg a hazaiaknál az amerikai vonal erősödött az amerikai-jamaikai Durand Scott érkezésével. Mindkét új ember tapasztalt, kifejezetten jó csapatokban, bajnokságokban játszott korábban, komoly előrelépést jelenthetnek - hogy ki mekkorát fog, az persze egyelőre kérdés.

A hazai pálya alapvetően jelenthetne előnyt, de a Szedeák otthon 2-7-re áll eddig, csak a Jászberényt és az OSE-t tudta elkapni. Sztojan Ivkovics kispadra ülése óta a Kaposvár masszívabb gárda (akár önmagához, akár a hazaiakhoz viszonyítva), viszont a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilván kevesebbet lehetett csapatával a válogatott szünetben, mint Szrecsko Szekulovics - akár ez is döntő lehet. A vendégeknek nagyon kell a győzelem, ha még csatlakozni akarnak a középházért folytatott csatához, a hazaiaknak viszont szintén nyerniük kell, ha meg akarják adni maguknak a halvány esélyt, hogy ne kelljen playoutot játszaniuk - motivációban sem lesz tehát hiány egyik oldalon sem. Bár sok ismeretlen tényező van, egy fokkal mégis esélyesebbnek tűnik a kaposvári alakulat.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus