Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 25. forduló

Holnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 25. fordulóját - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Atomerőmű SE (12-11, 7.) - Egis Körmend (17-5, 2.)
2018.03.21., szerda, 18:00

Mivel a Paks meccséről van szó, így előzetesen nem sok mindent lehet jósolni - múlt héten az ASE a sereghajtó otthonában kapott ki, de korábban okozott már meglepetéseket, a jobb ellenfelek ellen pedig általában jobban is játszott, igaz, ez nem mindig járt együtt eredményességgel. Éppen Körmenden igen, de a vasiak nagyon jó formában vannak a válogatott szünet óta - legutóbb a Szedeák ellen nagyon megszenvedtek, de Csiricséket is le tudták győzni. Jelenlegi állapotában esélyesebb is a Körmend, de az ASE meccsein tényleg csak egy valami biztos: megtippelhetetlen a hazaiaknál, hogy melyik arcukat mutatják, gyakorlatilag bármi benne van a mérkőzésben.

Naturtex-SZTE-Szedeák (9-13, 9.) - Kaposvári KK (9-14, 10.)
2018.03.21., szerda, 18:00

A Tisza-parti alakulat kiválóan játszik, mióta Boltics és Csirics is felépültek, legutóbb a Körmend otthonában is nyerési esélyeik voltak, a végjátékra még ők fordultak előnnyel. A Kaposvár épp ellentétes utat jár be - náluk most (illetve nemrég) dőlt ki Chris Dunn, és bár Gibbs pontszerzésben fel tudott nőni Ivosev mellé, a többiek nem tudtak szintet lépni első számú irányítójuk kiesését követően, így becsúszott három vereség. Nem lehet leírni persze a somogyiakat, Pécsen kifejezetten jól tartották magukat, csak hosszabbításban kaptak ki, de a Szedeák jelenleg nemcsak eredményekben, hanem játékban is meggyőzőbb. Fontos találkozó lesz ez, mivel a vesztes középházi helyét még bőven veszélyeztetheti a formába lendülő Jászberény, a győztes viszont lényegében kiharcolja a Top10-be jutást.

Zalakerámia ZTE KK (12-10, 6.) - Pécsi VSK-VEOLIA (10-12, 8.)
2018.03.21., szerda, 18:00

A ZTE, ha nehezen is, de hozta a Sopron elleni mérkőzését, előtte pedig nagy feltámadást produkált a Falcóval szemben - összességében jól belőhető, hogy mire képesek Bencze Tamásék egy teljes mérkőzés keretein belül, még ha vannak is hullámzásaik. A Pécs viszont nincs nagy formában - a Kaposvárt legyőzte Csirke Ferenc együttese hosszabbítás után, a DEAC ellen viszont újfent kikapott, és az a meccs még borzasztóan hiányozhat a PO-ért folytatott küzdelemben is majd a későbbiek során. A két együttes között ettől függetlenül csak két győzelemnyi a különbség, ami rögtön minimálisra is csökkenhet egy vendég siker esetén - a Pécsnek megvan ehhez a játéka, és korábban a nagyobb pofonok után szépen összeszedte magát a mecsekaljai gárda. Kérdés, most hogyan reagálják majd le a múltheti fiaskót - a gyengébbik formájukban szinte semmi sanszuk nem lesz Zalaegerszegen, a jobbikkal viszont jó esélyeik lehetnek a győzelemre, és inkább az ő játékuk a kérdőjeles, mint a vendéglátóé.

Alba Fehérvár (15-7, 4.) - MAFC (5-18, 14.)
2018.03.21., szerda, 18:30

A székesfehérváriak legutóbb gyenge produkcióval hasaltak el Jászberényben úgy, hogy a lepattanócsatát hatalmas különbséggel bukták el, és egyetlen támadópattanót sem szereztek a mérkőzés során - ez egy Keller-Lóránt-Horton trióval felálló együttestől több, mint meglepő, de alapvetően Pointer is a jobb lepattanózók közé tartozik a posztján. A MAFC ráadásul egy önbizalomnövelő sikerből érkezik, a Paksot győzte le hazai pályán Garai Péter együttese, és a két magasember, Dukics és Cvetkovics meghatározó volt - ha az Alba megint csak annyira teszi oda magát a lecsorgó labdáknál, mint a hétvégén, még itt is gondja lehet. Kulcskérdés lesz, hogy Hill mennyire tudja limitálni a vendégek első számú játékmesterét, Hotot, aki az ASE ellen uralta a pályát. Amennyiben őt meg tudja némileg fogni a bajnok, akkor könnyebb győzelemre is számíthat, ha viszont nem, akkor ezen a találkozón is megszenvedhet - ettől függetlenül természetesen az Alba a favorit.

DEAC (7-16, 12.) - Szolnoki Olaj KK (19-4, 1.)
2018.03.21., szerda, 18:30

A DEAC Pécsen megtörte rossz sorozatát, hosszú hónapok után sikerült újra nyernie a hajdúsági alakulatnak - most már eredményességben is megmutatkozott Martinics és Lauderdale érkezése. Ha nem figyel a Szolnok, akár meg is éghet idei kupagyőzelme helyszínén, de Dragan Alekszics gárdája sincs rossz passzban - a Körmend elleni vereséget a Falco elleni győzelemmel feledtették Vojvodáék, akik megint megmutatták, hogy van bennük egy külön sebességi fokozat, amire fel tudnak váltani, ha kell. Kérdés, hogy a Debrecen elleni mennyire tudnak felpörögni - ha teljesen, akkor egyértelmű esélyesei a meccsnek, ha nem, akkor megszenvedhetnek, de alapvetően bombameglepetés lenne egy hazai siker a DEAC múlt heti eredménye ellenére is.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (17-6, 3.) - KTE-Duna Aszfalt (13-10, 5.)
2018.03.21., szerda, 18:30

A forduló rangadóját Szombathelyen rendezik. A Falco legutóbb kikapott a Tiszaligetben, de nagy hátrányból tudott visszajönni a listavezető ellen is, azt pedig mindenki tudja, hogy a hazai pálya náluk teljesen más, eddig idén még nem kaptak ki bajnokin az Arena Savariában (11-0). Az a Kecskemét látogat azonban a szombathelyiekhez, amely a Szolnok mögött a második legjobb idegenbeli mutatóval rendelkezik (8-4), és két győzelemből érkezik erre a találkozóra - az is igaz, hogy a MAFC és a Kaposvár nem mérhető össze a vendégek mostani ellenfelével. A KTE idén már többször mutatott be váratlan leolvadást vagy éppen a szokásosnál is jobb játékot - utóbbi esetén lehet esélyük most is, de Szombathelyen nem nagyon sikerült még senkinek megállítani a Govensre és Perlre épülő Falco-támadójátékot, egy dobópárbajt pedig nehezen nyerhet meg Forray Gábor gárdája. Esélyesebb a Falco, mint minden hazai meccsén, a Kecskemétben viszont benne van, hogy megnehezíti dobogós riválisa dolgát - ehhez közel a maximumot kell nyújtania mindenkinek.

Sopron KC (5-17, 13.) - JP Auto - JKSE (8-15, 11.)
2018.03.21., szerda, 19:00

Már három győzelem a távolság a két alakulat között, ami annak köszönhető, hogy a Jászberény nemcsak elkezdett jobban játszani, de sorozatosan szállítja a győzelmeket is - főleg hazai pályán javultak Sejficék, de nemrég nyertek Kecskeméten, múlt héten pedig a címvédőt fektették két vállra, jelentősen jobb állapotban várhatják az összecsapást. A Sopron is előrelépett az idény elejéhez képest (igaz, volt honnan...), de attól függetlenül, hogy sokszor közel állnak a bravúrhoz, esélyesebb ellenfelük legyőzéséhez, ez olyan túl sok alkalommal nem jött össze eddig, ebből fakadt, hogy lemaradtak a JKSE-től. A palánk alatti csata borzasztóan fontos lesz - a Berény ezen a részlegen alapozta meg az Alba elleni sikerét, a Sopron egyik, ha nem a legnagyobb erőssége pedig a Henderson-Watkins belső duó. Nagyon nem mindegy, hogyan alakul az összecsapás, mert ha a Jászberény nyer, még a középházba is bejuthat, ha viszont a hazaiak diadalmaskodnak, akkor egyrészt magukkal ránthatják az alsóházba a jászságiakat, másrészt reális esélyük marad még megelőzni őket a Playout elkerüléséért folytatott küzdelemben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus