Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló (2)

Holnap este a Sopron-Körmend meccsel lezárul a magyar férfi A-csoport alapszakaszának harmadik fordulója.

3. forduló

Sopron KC (1-11, 14.) - Egis Körmend (9-3, 2.)
2018.01.03., szerda, 19:00

Azt nem igazán lehet eldönteni, hogy melyik gárda örül kevésbé, hogy a 3. fordulóról januárra halasztották az összecsapást, de egyik együttes sincs könnyű helyzetben. A Sopron több mint másfél hónapja nem nyert mérkőzést, október 13-án tudtak győzni Kecskeméten, de azóta semmi, ráadásul rengeteg gondjuk van - elfogadható védekezést is nagyon ritkán sikerül produkálniuk, négyes poszton pedig tele vannak sérülttel, Zagorac, Tóth Gergely és Dénes is kidőltek a sorból, a szlovén Európa-bajnokkal szerződést is bontottak az elmúlt hét végén. Nyilván érkezni fog majd valaki Zagorac helyére, de még egészen biztosan nem lesz ott a pályán a Körmend ellen, úgyhogy a rotáció rövidségét nem tudják megoldani erre a meccsre.

A vendégek ebben az egyben egészen biztosan kategóriákkal jobban állnak, hiszen az egyik legnagyobb erényük a 9-10, néha 11 fős rotációjuk, a válogatott szünet óta viszont ők is nagyon gyengén teljesítenek védekezésben, az utóbbi két meccsen pedig teljesen szétestek, az ASE és az Alba ellen összesen 209 pontot kaptak, ami 40 perces meccsek alatt borzasztóan sok - a 9-1-es szezonkezdet után be is szedtek két vereséget. A vasi piros-feketék jelenlegi állományában azért ettől függetlenül jóval nagyobb lehetőségek vannak, még ha az elmúlt meccseik nem is sikerültek túl fényesen, és talán a Székesfehérváron kapott hatalmas pofon elég ébresztő volt számukra.

A Sopront ezúttal semmiféle tét nem nyomja, talán ez lehet az esélyük a hazai pálya mellett, de papíron jelentősen jobb esélyekkel indul harcba Gasper Potocnik alakulata, annyi gondja van jelenleg a vendéglátónak.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus