Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 5. forduló

Úgy néz ki, két mérkőzést rendeznek a férfi A csoport ötödik, hétvégi fordulójából - nézzük, mit várhatunk a meccsektől.

5. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0-0) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-0)
2020. október 17., szombat, 18:00

Elvileg most már a Falco is elkezdi a szezont - a ZTE elleni edzőmeccs miatt karanténba kerültek, majd a szolnoki mérkőzésük az utolsó előtti pillanatban került elnapolásra. Gasper Okorn együttesében megmaradt a magyar mag, Perl Zoltán, Váradi Benedek és Benke Szilárd továbbra is a szombathelyi gárdát erősíti, mint ahogy a külföldiek közül is maradt De'Quon Lake. Sztrahinja Milosevicset és Evan Bruinsmát sem nagyon kell bemutatni senkinek, Kyan Anderson személyében pedig a német élvonal egyik legjobb játékosát szerezték meg a sárga-feketék - ez a rotáció rendkívül erősnek tűnik. Devin Searcyben van némi kérdőjel, őt tétmérkőzésen még nem láttuk. A Falco azonban az U23-as szabályra is egészen jól felkészült: Doktor Péter és Dancsecs András mellett Sövegjártó Ábel és a Monacóból hazatérő Kovács Benedek Máté is kaphat majd szerepet.

Mindig mindenki ellen favorit lesz a Falco idén (is) - ez most is így lesz annak ellenére is, hogy nemrég jöttek ki a karanténból Okornék, így valószínűleg nincsenek csúcsformában. Még akkor is esélyesebb a hazai gárda, ha a vendég Szedeák eddig pazar teljesítményt nyújtott a szezonban. Hozzá kell tenni, hogy a Jászberény ellen, illetve az erősen tartalékos Sopronnal szemben sikerült győznie a szegedieknek. A győzelmeket azonban nem kell megmagyarázni, és eddig úgy néz ki, hogy a légiósok kiválasztása telitalálat volt egytől egyig - a Dzeletovics-Dickey duó szétszedte az eddigi ellenfeleket, Govens hozza magát, Brown pedig kiemelkedő produkciót nyújtott a legutóbbi összecsapáson. Önmagához képest jobb állapotban van a Szedeák, az szinte biztos - kérdés, hogy ez Szombathelyen mire lesz elég.

Egis Körmend (0-0) - Kaposvári KK (1-1) (M4 Sport+ - ÉLŐ)
2020. október 18., vasárnap, 14:10

A Falco mellett a Körmend is elkezdheti a szezont, de a vasi piros-feketéknél azért nagyobb kérdőjelek vannak, mint megyei riválisuknál. Xavier Thames és Travis Taylor nem ismeretlen a körmendi szurkolóknak, az azonban kérdés, hogy Jagan Mosely és Xeyrius Williams mit tud téthelyzetben - és ahogy minden más csapatnál, úgy a légiósok szereplése a Ziga Mravljak együttesénél is meghatározó lesz. A magyar magból Ferencz Csaba maradt, Tóth Norbert visszatért, és érkezett Mócsán Bálint, aki a fiatal-szabályba ugyan nem fér be, de "alanyi jogon", a játékával is bőven rotációember lesz - az amerikaiak betörései mellett Ferencz és az ő tripláira nagy szükség lesz. Az U23-asok közül Durázi Krisztofer, Németh Ákos, Oroszi Bence és Takács Kristóf maradtak - várhatóan ők, valamint Érsek Marcell és Martinez Ralf kaphatnak majd szerepet, fiatalokkal jól el van látva a Körmend. Az ötödik "légiós", Balogh Máté is csak 2001-es születésű - hiába 19 éves, ő is sokat lehet a pályán, év közben pedig kosármagyarrá válik, így utána akár még egy külföldivel is erősíthet majd a klub.

A Kaposvár a Jászberény ellen győzött legutóbb, ráadásul úgy, hogy kifejezetten szépen eloszlottak a pontok. Továbbra is a két új légiós minél gyorsabb és minél hatékonyabb beépítése a feladat Fekete Ádám számára, de ez elsőre egészen szépen ment - más kérdés, hogy a Berény elleni hazai összecsapásnál várhatóan várnak még nehezebb feladatok is a somogyi alakulatra. Igazából azonban nem biztos, hogy a Kaposvár formáján fog eldőlni a mérkőzés, Körmenden ugyanis négy koronavírusos volt - egyelőre nem tudjuk, hogy kik. A negatív COVID-tesztet produkálók kijöhettek a karanténból, ők pályára fognak lépni, de a négy vírusos nem, és itt nagyon nem mindegy, hogy melyik négy emberről beszélünk. Ennek fényében teljesen megtippelhetetlen a találkozó jelenleg - a Körmend következő havi játékerejét a hiányzók tudatában pontosabban belőhetjük majd.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus