Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 7., 11. forduló (2)

Ma a hetedik fordulóból elhalasztott Falco-Alba, holnap pedig a 11. fordulóból előrehozott KTE-Szolnok meccset játszanak a magyar férfi élvonal alapszakaszában - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

7. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4-4) - Alba Fehérvár (4-4)
2018. december 6., csütörtök, 19:00

A hetedik fordulóból elhalasztott összecsapás igazi rangadónak minősül - kérdés, hogy ki hogyan dolgozta fel a válogatott szünetet akár fizikai szempontból, akár az edzéseket, a játék csiszolását tekintve. A hazaiaknál Aliaksandr Pustahvar a fehérorosz válogatottban szerepelt, Váradi Benedek pedig a magyarban, de a többiek pihenhetettek, ami a rengeteg kisebb-nagyobb sérülést tekintve sokat használhatott. Az Alba a 10 meccses győzelmi sorozata után zsinórban három vereséget gyűjtött be a szünet előtt, így volt mit rendbe tenni Dzunics Braniszlav csapatánál is - legutóbb Kaposváron hasaltak el a székesfehérváriak, a Falco pedig a vasi rangadón bukott. Mindkét gárdánál vannak gondok: az Alba rettenetesen hullámzó, néha teljesen szétesik a gárda játéka (amit egy ideig sikerült kompenzálni azzal, hogy voltak ellenállhatatlan periódusok, de az utóbbi időben már ez kevés volt), míg a Falcónak a támadójátékkal van problémája, inkább hátul stabil. A hazai pálya miatt Gasper Okornék esélyesebbnek tekinthetőek, de mindkét csapatnak vannak olyan hiányosságai, melyeket kihasználva nyerhet a másik gárda - lényegében semmilyen végeredmény nem lenne meglepő.
 

11. forduló

KTE-Duna Aszfalt (5-4) - Szolnoki Olaj KK (8-1)
2018. december 7., péntek, 18:00

A Kecskemét zsinórban két győzelmet aratott a válogatott szünet előtt, a TF ellen idegenben, a Szedeák ellen pedig hazai pályán győzött Forray Gábor együttese. Saját pályáján még veretlen a KTE, 4-0-val áll, viszont most az a Szolnok látogat a Messzi István Sportcsarnokba, amely címvédő, listavezető, idegenben 4-1-gyel áll a bajnokságban (egyetlen ponttal kapott ki Sopronban), a magyar élvonalat tekintve pedig hatos győzelmi sorozatban van (a FIBA Europe Cupban négyesben). Azt nem tudni, hogy kiből mennyit vett ki a válogatott szünet, hiszen a vendégeknél Benke Szilárd és Vojvoda Dávid is főszerepet játszottak a magyar nemzeti együttes Hollandia elleni sikerében (Kovács Péter is ott volt a keretben) - ez például Benkénél a fizikai terhelés mellett pozitívumot is jelenthet önbizalom szempontjából, kifejezetten kiemelkedő mérkőzést játszott a hollandok ellen a Zalaegerszegről szerződtetett kiscsatár. A Kecskemét főleg hazai pályán komoly erőt jelent, a szoros meccseken helyén a hazaiak szíve, Green személyében pedig van egy nyerőemberük is a döntő szituációkban, de az Olaj állományra egy magasabb szintet képvisel. A formák talán kevésbé számítanak egy ilyen kéthetes pihenő után, de Dragan Alekszics gárdája a favorit.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus