Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 8. forduló

A hétvégén játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 8. fordulóját - lássuk, mi várható az egyes találkozókon!

8. forduló

DEAC (4-3) - KTE-Duna Aszfalt (4-1)
2019. november 16., szombat, 18:00

A DEAC három vereség után az előző fordulóban hosszabbítás után győzött Szegeden, a KTE viszont az Alba után a Körmendet is felülmúlta hazai pályán, sorozatban négy sikert aratott, így 4-1-gyel nyitotta az idényt. Forray Gáborék jelenleg tudatosabb játékot játszanak támadásban és védekezésben is, mint a hajdúságiak - a két állomány között papíron nincs túl nagy különbség, így a hazai pályát a mutatott játékban látható forma ki is egyenlítheti. Éppen ezért meglepő lenne, ha nagy különbség alakulna ki bármelyik gárda javára, ennek megfelelően bármi elképzelhető. A DEAC-nál nyilván minden héttel előrehaladva jobban beilleszkedik Moody, erre lehet alapozni Costa hivatalos távozását követően. Kérdés, hogy a többiek javulnak-e, mert a húzóembereknek szánt játékosok közül többen is haloványak eddig, míg a Kecskemétnél ez egyáltalán nem jellemző.

Zalakerámia ZTE KK (2-5) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-6)
2019. november 16., szombat, 18:00

A ZTE gondban van, hiszen 2-5-tel kezdte a szezont, és továbbra is 1-gyel kevesebb a légiósa, Ubilla helyére (még) nem érkezett senki. A mutatott játékkal is problémák voltak, de a Pécs ellen legalább a küzdésre nem lehetett panasz zalaegerszegi oldalon. A Szedeák a Jászberényt legyőzte, de ennyi sikere van eddig ebben az idényben - annyi a hasonlóság, hogy Andjelko Mandics csapata is egy rendkívül szoros, hosszabbításos vereségen van túl. A hazaiakon nagyobb a teher: a Szedeáktól sokkal többet nem lehetett várni a szezon előtt a játékosállomány függvényében, a vendéglátónál viszont nemcsak a mélység jelent gondot eddig, hanem az aktív rotációban szereplők teljesítménye is. Győzelmi kényszerben van Bencze Tamás együttese, de a szegediek is érezhetik úgy, hogy itt van egy vissza nem térő lehetőség egy Zalaegerszegen aratott sikerre.

Atomerőmű SE (5-2) - OSE Lions (3-4)
2019. november 16., szombat, 18:00

Az ASE a hullámzó kezdés után zsinórban három győzelemnél jár, kezdenek tisztulni a szerepek a paksiaknál, az OSE viszont meglepetést meglepetésre halmoz, legutóbb a Szolnokot intézte el, de borzasztóan simán, lényegében az első negyedben. Dzunics Braniszlav gárdája otthon mindenképpen esélyesebbnek számít akár a hazai pálya, akár az állománya alapján, de nagyon oda kell figyelnie Lóránt Péteréknek erre a találkozóra, mert nagyon könnyen úgy járhatnak még saját közönségük előtt is, mint az Olajbányász a múlt héten. Az oroszlányiak most már öt légióssal operálnak, teher vagy győzelmi kényszer még mindig nincs rajtuk, felszabadultan kosarazhatnak, és ez a Szolnok ellen is nagyon bejött nekik. Ettől függetlenül az ASE favorit, de nem lenne meglepő, ha nagy csatára kényszerítené a hazaiakat az OSE.

Egis Körmend (5-2) - Alba Fehérvár (4-3)
2019. november 16., szombat, 18:00

A játéknap rangadóját Körmenden rendezik, ahol a vendéglátó az Albát fogadja. A vasi piros-feketék zsinórban két vereségből érkeznek erre a találkozóra, megtorpanni látszik némileg a társaság, bár Kecskeméten egyetlen ponttal kapott csak ki. Az Albára is elmondható volt, hogy a jó kezdés után visszaesett, négy meccséből hármat elveszített, majd az előző körben a Jászberényt múlta felül hazai pályán - ebből azért még nem igazán lehet megmondani, hogy el is indult a gödörből kifelé a székesfehérvári alakulat vagy sem. A két keret nagyjából hasonló játékerővel bír - a hazai pálya miatt esélyesebbnek tűnik Matthias Zollner együttese, ráadásul utaznia nem kellett, hiába játszott szerdán nemzetközi kupameccset. Az Alba legnagyobb előnye nem is a fizikai pihentség lehet, hanem az, hogy több ideig készülhetett ellenfelére - ez egészen biztos, hogy számít, de hogy eleget-e, az szombaton kiderül.

Szolnoki Olajbányász (4-3) - Sopron KC (1-5)
2019. november 16., szombat, 19:00

A Szolnok három jobb meccs után hatalmas pofont kapott Oroszlányban, de még így is az Olajbányásznál vannak kisebb problémák, legalábbis most úgy tűnik. A Sopron elküldte Pittset, utána közös megegyezéssel szerződést bontott Sabáli Balázzsal, akinek az utódja is megvan már Kostas Flevarakis személyében. Ilyenkor rövid távon szokott segíteni maga az edzőváltás ténye is, de nagy kérdés, hogy Pitts helyettesítése nélkül mire megy a jelenlegi keret a Tiszaligetben. Nincs nyomás az SKC-n, hiába áll gyengén a gárda a tabellán, az Olajnak viszont valamit domborítania kell saját közönsége előtt. Nagyjából hasonló egyébként a helyzet, mint a ZTE-Szedeákon: nagyon nagy a baj a hazai együttesnél, ha nem tudja megnyerni ezt a találkozót. A Szolnok esélyesebb, de ha a soproniakat egy kicsit rendezni tudja Flevarakis, nem biztos, hogy sétagalopp lesz ez a meccs az Olajnak.

PVSK-VEOLIA (6-0) - Kaposvári KK (2-5)
2019. november 16., szombat, 20:20

Alapvetően egyértelmű lenne ez a találkozó, hiszen az eddig 6-0-val álló Pécs a legutóbb az utolsó negyedben teljesen leolvadó Kaposvárt fogadja. Ha mindenki bevethető, az eddig mutatott játék alapján topfavorit lenne a PVSK még annak ellenére is, hogy szomszédvárak csatájáról van szó - erre az ütközetre általában mindkét fél nagyon felszívja magát tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül. Diggs játéka is a mecsekaljaiak felé billenti el a mérleg nyelvét, de Aikent megműtötték, hetekig harcképtelen lesz, ez pedig döntő lehet: Hortiéknak nagyon nehéz dolguk lehet a Lalic-Hendlein-Dramicsanyin hármassal. Fekete Ádám csapatának el kell felejtenie az ASE elleni utolsó negyedet, és nyilván pihentebb is a gárda, plusz az Inter Bratislava elleni találkozón azt is láthatta, milyen játékot próbál a Pécs akkor, ha nincs Aiken. Idegenben azonban a legjobbját kell nyújtania a Kaposvárnak ahhoz, hogy győzni tudjon, akár játszik Diggs, akár nem.

Jászberényi KSE (0-7) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-0)
2019. november 17., vasárnap, 18:00

Erről a mérkőzésről kell a legkevesebbet beszélni, hiszen a veretlen listavezető a nyeretlen sereghajtó otthonában lép pályára. A Berény mellett fel lehet hozni a pihentebb állományt, a valamivel hosszabb felkészülést és a hazai pályát, de a Falco annyival jobb és erősebb kerettel bír (amin Brbaklics több hetes kidőlése sem segít), és annyival jobb formában van még a Besiktas elleni veresége ellenére is, hogy nagyon sima vendég győzelemnek tűnik ez az összecsapás.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus