Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 9. forduló

Mától vasárnapig lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának kilencedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

JP Auto - JKSE (4-4) - Serco - TF-BP (0-8)
2018. november 22., csütörtök, 18:30

Ma este a Jászberény-TF meccsel elkezdődik a forduló. A vendégek legutóbb egészen "szoros" mérkőzést játszottak a Kecskeméttel, de a találkozó már az elején eldőlt, továbbra is nagy a differencia a mezőny többi tagja és a fővárosiak között. A Berény legutóbb megint egy igazi thrillert játszott hazai pályán, ez már szokásos idén Nikola Lazics együttesétől, de most óriási meglepetés lenne, ha a vendéglátó nem győzne tükörsimán.

KTE-Duna Aszfalt (4-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-6)
2018. november 23., péntek, 17:30

A KTE a TF ellen "melegített" erre az összecsapásra, míg a Szedeák zsinórban harmadik vereségét is begyűjtötte, ezúttal Körmenden. A hazaiak stabilak otthon, és bár nagyon szoros meccseket játszottak többször is, eddig masszívnak tűnnek. A vendégekkel kapcsolatban lehet hiányérzete az embernek, talán kevésbé van benne a meglepetés az idei Szedeákban, mint a tavalyiban, de azt is hozzá kell tenni, hogy nem volt könnyű sorsolása a Tisza-partiaknak - fogadták már az Olajt, az előző három körben pedig Fehérvárra, Pécsre és Körmendre látogattak. Szoros találkozó mindenképpen lehet ebből, de jobb állapotban van Forray Gábor együttese, amely saját közönsége előtt esélyesebbnek számít Sulovicséknál.

Atomerőmű SE (3-5) - DEAC (4-4)
2018. november 23., péntek, 18:00

Az ASE túlvan egy edzőváltáson, Szrecsko Szekulovics lemondott, és Schmidt Béla ült a helyére - kérdés, hogy ez mennyire kavarja meg az állóvizet. Egyelőre sokan betliznek az ASE-nál, főleg Trajkovszki, és nagy csodákat az edzőcserétől is kár várni - igaz, annyi is elég lehet ezúttal, ha jobban odateszi magát a csapat, és jobban koncentrál, mint az előző fordulókban. A DEAC a szolnoki vereségét követően simán verte a Kaposvárt, de ebből még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A hajdúságiak idegenben 0-3-ra állnak egyelőre, úgyhogy favoritként biztosan nem lehet rájuk tekinteni, és a Kaposvár legyőzéséből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni - két nagyon felemás gárda összecsapásán sok minden dönthet, teljesen kétesélyes találkozó.

Kaposvári KK (2-6) - Alba Fehérvár (4-3)
2018. november 24., szombat, 18:00

A Kaposvár a ZTE sima legyőzése után nagyon könnyedén kapitulált Debrecenben, így megint óvatosabban kell bánni velük. Nem mellesleg az Alba lesz a somogyiak vendége, amely látszólag sokkal komolyabb játékerőt képvisel, még Lóránt Péter sérülése ellenére is. Fekete Ádám együttese abban bízhat, hogy nyomás most nem lesz a gárdán (már azt  a nem mellékes dolgot leszámítva, hogy nagyon kellene a somogyiaknak a győzelem, de egy Alba szintű gárda ellen alapvetően kevésbé esélyesek, még hazai pályán is), és a vendégek sokkal fáradtabbak lehetnek, mint a hazaiak, hiszen a Fehérvár végigjátszott egy csoportkört a nemzetközi kupában, továbbment a FIBA Europe Cupban, szerdán Varesében szenvedett vereséget. Dzunics Braniszlav gárdája egyékbént zsinórban két vereségnél tart, de a Kaposvárnál jóval erősebb csapatokkal szemben - favorit az Alba, de oda kell tennie magát, a KKK a korábbi években többször is borsot tört már a fehérváriak orra alá.

Egis Körmend (6-2) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4-3)
2018. november 24., szombat, 18:00

Lesz egy vasi El Clasico a hétvégén, a Körmend a Falcót fogadja. A piros-feketék kitűnő formában vannak, az Alpok Adria Kupában is szárnyalnak, és a bajnokságban is 5 mérkőzést nyertek zsinórban. A Falco ezzel szemben eléggé hullámzó: sérülésekkel küzd Gasper Okorn alakulata, a Sassari ellen megint nagy zakót gyűjtött be, de egy hete például egészen kiváló védekezéssel verte a Pécset, úgyhogy van mire építeni. Ezeken a derbiken megszokhattuk már, hogy nem igazán számít sem az állomány, sem a meccset megelőző hetekben mutatott forma - a két gárda olyan hangulatú csatákat szokott vívni, amelyeken általában az adott napi forma dönt vagy az, hogy kit dob fel jobban a közönség, amely most a Körmend mögött fog állni.

Sopron KC (4-4) - Zalakerámia ZTE KK (5-3)
2018. november 25., vasárnap, 18:00

A Sopron továbbra sem tud idegenben nyerni, de az összes hazai meccsét hozta, a ZTE pedig zsinórban három vereség után legutóbb pontgazdag összecsapáson verte az ASE-t. A hazaiak masszív együttest alkotnak ebben az idényben, és ugyanez elmondható Bencze Tamás alakulatáról is, hiába rövidebb a ZTE kispadja, mint a többi gárdáé. Szoros összecsapás várható, de ezen a találkozón döntő lehet a hazai pálya - nagyjából ennyivel van nagyobb esélye az SKC-nek, játékerőben egyelőre nagyon hasonló értékeket mutatott a két együttes.

Szolnoki Olaj KK (7-1) - Pécsi VSK-VEOLIA (6-2)
2018. november 25., vasárnap, 18:00

Vasárnap este lesz még egy rangadó, az első Szolnok a második Pécset fogadja. Az Olaj a fáradtabb, hiszen hét közben Angliában lépett pályára, nyert, és szerezte meg a csoportelsőséget a nemzetközi porondon. Jó formában van a Szolnok, és ezt nem(csak) a Leicester elleni siker mutatja: a FIBA Europe Cupban 4, a bajnokságban 5 győzelmet számláló sorozatban van Dragan Alekszics együttese. A Pécs lényegében hibátlan szezont futott az elmúlt hétig, amikor a vártnál egy fokkal simább meccset játszottak a Falcóval, és kikaptak Szombathelyen. A Tiszaligetben sem lesz egyszerűbb dolga Csirke Ferenc alakulatának, a címvédő egyértelműen esélyesebbnek számít jelen körülmények között, de szoros ütközetet vívhat a Pécs, ha tanult a múlt heti hibáiból.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus