Bemelegítés - A-csoport, Döntő - 2. forduló

Kedden folytatódik a férfi A csoport döntője, szerdán pedig megszerezheti a bronzot a Pécs - nézzük, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt.

Döntő, 2. mérkőzés

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0) - Egis Körmend (0-1)
2019. június 18., kedd, 18:30

A Falco elvette a pályaelőnyt az első mérkőzésen, így fölénybe került - továbbra is óriási formában vannak Perl Zoltánék, és a finálé első számú esélyesévé léptek elő az első meccsen aratott sikerükkel. Nem volt azért sima az első összecsapás, és a Falcón lesz most már némi teher is - ahhoz, hogy realizálja a szombathelyi gárda a pályaelőnyt, most meg kell tartania azt, és a Körmend várhatóan azonnal megpróbál visszavágni - Gasper Okorn együttese azonban gyakorlatilag mindent megold a kupadöntő óta, arra kár apellálnia a Körmendnek, hogy esetleg fejben összeesnek Perlék. A vendégeknek pattanózásban kell javulniuk, már amennyire erre Delas nélkül képesek, mert abban nagyon kikaptak az első meccsen (26-43). Amennyiben ez nem jön össze, extra dobóforma kell Ferenczéktől a sikerhez, mert bár a Falco sem célzott jól az első meccsen (6/21), a Körmend sem volt sokkal jobb ebben (7/21). Minden a Falco mellett szól, hiába nyertek már idén a piros-feketék az Arena Savariában - a vendéglátó az esélyesebb.


A 3. helyért, 2. mérkőzés

Pécsi VSK-VEOLIA (1-0) - Szolnoki Olaj KK (0-1)
2019. június 19., szerda, 18:00

Itt egyértelműbbek az esélyek, hiszen a Pécs a Tiszaligetben is irányította a találkozót, a középszakasszal ellentétben ezúttal a mérkőzés elejétől kezdve kezében tartotta a mérkőzés menetét, és nagyon simán nyert. Az Olajnál már Andric sem bevethető - egész egyszerűen elfogyott a Szolnok, és hiába volt hosszabb pihenője, mint a PVSK-nak, Csirke Ferencék sokkal jobb állapotban vannak, mint a címvédő, és jobban is játszanak. Jelen pillanatban óriási meglepetés lenne, ha a mecsekaljai gárda nem tudná megnyerni a bronzérmet hazai pályán, masszív favoritok Budimirék.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus