Bemelegítés - A-csoport, Elődöntők, 4. kör

Péntek este folytatódik az elődöntők köre a magyar férfi A-csoport idei rájátszásában - a negyedik találkozók előtti felvezetőket olvashatjátok.

Elődöntők, 4. mérkőzések

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK
2016.05.27., péntek, 18:00

A harmadik találkozó elég parázs hangulatban zajlott kedden, ezek után még a szokásosnál is érdekesebb mérkőzésre van kilátás, amelyen nem kis nyomás lesz a játékvezetőkön. A kétszeres címvédő szinte végig vezetett a találkozó folyamán, (talán) a legsimább összecsapás volt ez a három közül, de hogy ki melyik arcát mutatja majd Körmenden, az nagy kérdés (a Szolnok másfél meccsig egy teljesen más csapat összképét mutatta, mint amit azóta láthatunk tőlük). Az Olajnál segítséget jelenthet, hogy a hírek szerint Wittmann Krisztián talán vállalni tudja a játékot, de szokás szerint a Vojvoda-Milosevics duó hatékonyságán múlhat a sikerességük - illetve fontos lesz, hogy a "második vonalból" legalább ketten elkapják a fonalat az üres helyzetekből, ez legutóbb a 4 hármast értékesítő Vrbanc volt leginkább, de 6-an értek el legalább 9 pontot.

A túloldalon a Channels, McKinney-Jones, Duinker, Petty négyessel nem volt gond Duinker 8 eladott labdáját és Petty 0/5-ös triplamutatóját leszámítva. A magyar játékosoktól nem sok pont jön, de olyan rengeteg helyzetük sincs arra, hogy megszórják magukat, reálisan nem tőlük kellene várni 0-2 rádobásból, hogy a mérleg nyelve legyenek, így Dickersontól kellene több mindenképpen, mint amit eddig mutatott. A két gárda között nincs nagy különbség, az előző mérkőzés mellékzöngéi miatt a hangulat garantált Körmenden, úgyhogy nagy meccsre van kilátás, amiben akár az is döntő lehet, hogy az előző meccsen történt kiállítása miatt Teo Cizmic nem ülhet le a körmendi kispadra, így Hencsey Tamás fog helyette meccselni. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz a vége, talán az 5. meccsnek kicsit nagyobb esélye van, mint annak, hogy a Szolnok már most továbbjut.

A párharc állása: 2-1 a Szolnoki Olaj KK javára.

Atomerõmû SE - TLI-Alba Fehérvár
2016.05.27., péntek, 18:00

Itt egyelőre semmilyen meglepetés nincs, a Paks idegenben tükörsima zakókat kap, otthon viszont ha nehezen is, de behúzák a második meccset. A kulcs a kezdés lesz megint: az Alba gyakorlatilag 1-1.5 negyed alatt eldöntötte mindkét székesfehérvári mérkőzést (ahogy az utóbbi időben az ASE összes ellenfele idegenben), a paksiak viszont hazai parketten sokkal összeszedettebben nyitnak, a kiélezett találkozókat pedig kivétel nélkül behúzták idén, ha saját pályájukról volt szó (a Körmend nagyon megverte őket a középszakasz elején).

A döntés szerintem továbbra is az Alba kezében van: hiába alkot nagyjából hasonlóan erős gárdát papíron a két csapat, összességében nézve sokkal magabiztosabb Dzunics Braniszlav legénysége, amikor megy neki a játék. Az is igaz, hogy idegenben nekik is gondjuk van ennek bizonyításával - közel sem olyan szinten, mint a Paksnak volt az utóbbi két hónapban, de több szoros mérkőzést is elbuktak, játékuk pedig sokkal egyszerűbb, kiismerhetőbb és kevés hatékony a Vodafone Sportcentrumtól távol). Az ASE saját "várát" eddig hatékonyan védte, biztosan tehát nem lehet kijelenteni semmit, de a fehérváriak gyenge játékkal is nyerhettek volna már a második meccsen is. Egy kicsit jobb teljesítménnyel szerintem meg is lesz nekik a finálé, de a két gárda hazai és idegenbeli eredményeit nézve itt is nagyjából 50-50%, hogy ki nyerhet.

A párharc állása: 2-1 a TLI-Alba Fehérvár javára.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus