Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 1. forduló

Szombaton az 1. fordulóval megkezdődik a magyar férfi A-csoport középszakasza - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 1. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (19-7, 2.) - KTE-Duna Aszfalt (15-11, 5.)
2018.04.07., szombat, 18:00

A Falco egy, a KTE pedig két győzelemből érkezik erre az összecsapásra. A vendégek szépen rendezték a soraikat az alapszakasz végére, most a kiegyensúlyozottsággal sincs annyi gondjuk, mint a szezon első felében, így hozzák az eredményeket szépen, és kihasználták a többiek botlásait - felsőházi helyükkel már biztosan PO-résztvevők. A Szombathely továbbra is hullámzó összességében, de náluk mindig ki kell emelni, hogy otthon hibátlan, 13-0-s mérleggel hozták az alapszakaszt, és mindig sokkal meggyőzőbben játszanak saját közönségük előtt, a legutóbbi két hazai meccsükön is nagyarányú győzelmet arattak. A két gárda két és fél hete csapott össze egymással legutóbb, akkor is a Falco otthonában, és 99-75-re győzött Szrecsko Szekulovics gárdája. Forray Gábor együttesét nem lehet leírni senki ellen, de a hazaiak mindenki ellen esélyesebbként lépnek pályára az Arena Savariában, és most is így van ez.

Alba Fehérvár (18-8, 3.) - Egis Körmend (18-8, 4.)
2018.04.07., szombat, 19:00

Egyik csapat sincs csúcsformában finoman szólva sem. Az Alba az utolsó két találkozóját megnyerte, de a Szedeák elleni meggyőző játékból nagyon keveset mutattak a székesfehérváriak Sopronban - ettől függetlenül jó harmadik negyedükkel nyertek, és a végjátékban is végig vezettek. A Körmendnek idegenben egyáltalán nem megy mostanában, védekezésben szétestek a vasi piros-feketék - az ASE, a Pécs és a Kecskemét is nagyon megszórta őket. Ha a vendégek nem tudnak javítani ezen, akkor az Alba még jelen állapotában is könnyedén nyerhet - az eddigi 5 idei egymás elleni összecsapásból négyet a vendéglátó hozott, abból az első hármat rettenetesen könnyedén, és a Körmend utóbbi hetekben látott védekezését nézve ez most megint reális forgatókönyv. Ha Gasper Potocnikék összeszedik magukat, akkor lehet ebből egy nagy rangadó, de most két, nem igazán formában lévő topcsapat ütközetében Keller Ákosék tűnnek a favoritnak.
 

Középház, 1. forduló

Zalakerámia ZTE KK (13-13, 7.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (11-15, 10.)
2018.04.07., szombat, 18:00

A ZTE-nek nem megy mostanában, zsinórban három vereséget gyűjtött be Bencze Tamás alakulata az alapszakasz utolsó három fordulójában, és a Pécs és a Szolnok elleni szoros zakók után Debrecenben eléggé kilátástalan volt a zalaiak játéka Benke Szilárdét leszámítva. A Szedeák ezzel szemben az alapszakasz végére új erőre kapott, ami nem csoda, hiszen visszatértek a sérültek, Révész Ádámot leszámítva az aktív rotáció teljes egészében bevethető voolt - az Alba simán legyőzte Andjelko Mandics csapatát, a Kaposvár ellen fájó vereséget szenvedtek, de egyébként begyűjtöttek több fontos sikert is, és kettő győzelemre vannak a PO-tól. Ez utóbbi adat bizonyos szempontból sok, más szempontból nem annyira nagy távolság, de a Szedeáknak idegenben is bravúrokat kell elérnie, és itt a lehetőség a Tisza-partiak előtt. Nem lesz egyszerű dolga Juhoséknak, de a ZTE idén ritkán és rövid periódusokra tudott igazán meggyőző lenni, és most nincsenek túl nagy formában. Az alapszakaszban 81-69-re nyert otthon a ZTE, de a Szedeák Csirics és Juhos nélkül volt kénytelen kiállni, ráadásul január közepén volt az a találkozó, túl sok mindenre nem lehet belőle következtetni.

Pécsi VSK-VEOLIA (13-13, 8.) - Kaposvári KK (12-14, 9.)
2018.04.07., szombat, 18:30

Ez szintén egy kitűnő összecsapás lehet, és nemrég bizonyították is ezt a felek - egy hónapja csaptak össze egymással, és akkor 96-92-re győzött hosszabbítás után Csirke Ferenc csapata. A Pécs utána kikapott a DEAC-tól, majd három győzelmet szerzett, mielőtt vereséget szenvedett volna az alapszakasz zárásaként a Falco otthonában. A Kaposvár már akkor is Dunn nélkül játszott, a következő mérkőzését is elvesztette Kecskeméten, azt követően azonban legyőzte 1 ponttal a Szedeákot idegenben, 2-vel az ASE-t otthon, 8-cal pedig a tabellaelső Szolnokot szintén saját közönsége előtt. Kitűnően alkalmazkodott Fekete Ádám gárdája Dunn kieséséhez, Ivosev lassan hónapok óta MVP-szinten kosarazik, Gibbs elbírta a nagyobb feladatkört, és az elmúlt fordulókban szépen felnőttek melléjük Hendleinék. Mindkét gárda jó előjelekkel vághat tehát neki a találkozónak, hiszen a Pécs kifejezetten meggyőző volt a legutóbbi forduló előtt, Szombathelyen pedig mindenki más is kikapott rajtuk kívül. Rendkívül jó mérkőzésre lehet számítani, és a hazai pálya miatt talán valamivel esélyesebb a Pécs, de a két gárda közötti állomány erősségében nem sok különbség van, bármelyik oldalra eldőlhet a mérleg nyelve.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus