Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 1. forduló

Holnap megkezdődik a magyar férfi A csoport középszakaszának első fordulója - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (20-6, 2.) - Pécsi VSK-VEOLIA (14-12, 5.)
2019. április 10., szerda, 18:00

A Szolnok rengeteg problémával küzd mostanában - a kupadöntőn kieső Sztrahinja Milosevics-Kovács duó mellett azóta kidőlt Benke is, Rowsey hazautazott, Andric hol játszik, hol nem, Airington pedig inkább nem játszik, mint igen (igaz, épp legutóbb pályára lépett). A Pécs ezzel szemben nagy formában, 3 győzelemmel zárta az alapszakaszt, Csirke Ferenc együttese nagyon összekapta magát a reguláris rész hajrájára. Az Olajt, főleg hazai pályán, nem lehet leírni, de nagyon-nagyon messze van az ideális állapottól a szolnoki gárda, így a kitűnő passzban lévő PVSK egyáltalán nem tekinthető esélytelennek. Az is kérdés, hogy a Szolnok hogyan dolgozza fel, hogy Pitts dudaszós hármasával bukta el az alapszakaszt - lényegi jelentősége nincs az első helynek, a győzelem elvesztésének még lehet, de könnyen elképzelhető, hogy nem sokat segít az egyébként is rengeteg gonddal küszködő Olajnak. Az alapszakaszban mindkét összecsapást a Szolnok nyerte egyébként.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (17-9, 3.) - JP Auto - JKSE (17-9, 4.)
2019. április 10., szerda, 18:30

A Falco négy sikerrel zárta az alapszakaszt, a Jászberény pedig Coleman nélkül, nagy meccsen győzte le a Szolnokot. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy az amerikai kiscsatár ott lehet a többiekkel a pályán a közeljövőben, így az alapszakasz legjobb védelmével rendelkező (26 meccsen 1958 kapott pont, meccsenként 75.3), Perl Zoltánt egyre jobban beépítő szombathelyi alakulat saját közönsége előtt favoritnak tekinthető. Persze nem szabad a berényieket lebecsülni, sokszor bizonyítottak már, de négy légióssal jóval kevesebb sanszuk van - Perl és Balmazovics legutóbb nem tudtak pályára lépni, de ha ők és Coleman sem lesznek bevethetőek, még így is mélyebb a hazai gárda. A két együttes két és fél hete találkozott egymással az Arena Savariában, akkor 20 ponttal nyert a Falco.
 

Középház

Atomerőmű SE (12-14, 8.) - Zalakerámia ZTE KK (12-14, 9.)
2019. április 10., szerda, 18:00

Az ASE felemásan zárta le az alapszakaszát, de végül bejutott a középházba az Alba elleni sikernek köszönhetően, a ZTE viszont zsinórban négyszer kapott ki, és továbbra sem tudott állítani a védekezésén. Ez döntő lehet Pakson is, ahol egy hónapja 93-81-re győzött Dzunics Braniszlav csapata. A paksiak teljesítménye sem túl kiegyensúlyozott, az edzőváltás utáni jó kezdés már a múlté, a vendégek azonban szétestek az utóbbi hetekben hátul, és egy-két biztatóbb teljesítmény után a Pécs ellen Bencze Tamás saját bevallása szerint nem is azt látta viszont, amit kért a játékosaitól. Favoritnak tekinthető az ASE, méghozzá elég nagynak.

DEAC (13-13, 7.) - Sopron KC (12-14, 10.)
2019. április 10., szerda, 18:00

A debreceniek kikaptak Fehérváron, a Pécs zalaegerszegi győzelmével pedig lemaradtak a felsőházról, a Sopron viszont zsinórban két sikerrel fejezte be az alapszakaszt, az utolsó előtti körben ráadásul 22 ponttal verték az Albát saját pályájuktól távol is, így végül óriási izgalmak közepette kivívták a középházi szereplést. Sabáli Balázs alakulata emiatt és a Székesfehérváron aratott nagyarányú diadal miatt is magabiztos lehet - az SKC idegenben csak 2-11, a DEAC otthon 11-2, ez alapján sima ütközetnek kellene lennie, de Gordonék utóbbi hetekben mutatott felfelé ívelő formájával ez még egy kifejezetten jó csata is lehet. Ettől függetlenül Berényi Sándor gárdája hazai pályán esélyesebbnek tekinthető, de ha a Sopron hozza az alapszakasz végén látott játékát, lehet még gondja a hajdúsági csapatnak.


Alsóház

Kaposvári KK (11-15, 12.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-19, 13.)
2019. április 10., szerda, 18:00

A Kaposvár hatalmas csata után maradt le a középházról, hiszen hosszabbításban kapott ki Kecskeméten - ha győzött volna, be is kerül a legjobb 10 közé. Az kérdés, hogy ez mennyire fogta meg a Somogy megyei gárdát, az viszont nem, hogy ettől függetlenül sokkal jobb formát mutatott Fekete Ádám legénysége a kupa- és válogatott szünet óta, mint jelenlegi ellenfele, a Szedeák. A vendégeknek volt egy erősebb hónapjuk korábban, de nem tudták állandósítani az akkor látott játékot - a hazaiak ezzel szemben Spica kiesése ellenére is igen, úgyhogy Kaposváron ez a mérkőzés egyértelmű egyesnek tűnik jelen pillanatban. A Szedeák oda-vissza legyőzte a KKK-t az alapszakaszban, de most jelentősen más a helyzet. Ha Ubilláék győznének, akkor ráadásul 5 győzelemre nőne az előnyük riválisuk előtt 5 fordulóval a középszakasz vége előtt - már matematikailag is csak minimális esélye lenne a szegedieknek a playout elkerülésére.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus