Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 2. forduló

Szerdán a felső- és a középházban a második, az alsóházban pedig az első fordulót rendezik a középszakaszban - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 2. forduló

KTE-Duna Aszfalt (15-12, 5.) - Alba Fehérvár (19-8, 3.)
2018.04.11., szerda, 18:00

A KTE szombaton Szombathelyen szenvedett vereséget, de ez kalkulálható volt a Falco otthoni mérlegét nézve, az Alba pedig kihasználta a másik vasi csapat gyengélkedését, a Körmendet verte a címvédő hazai pályán. A találkozó alapvető esélyese természetesen a jobb állománnyal rendelkező székesfehérvári alakulat, de könnyű mérkőzésre nem számíthatnak Lóránt Péterék - tavaly is nyerték az egymás elleni találkozókat, de többször is nagyon megszenvedtek a Kecskeméttel, ami Forray Gáboréktól telt, azt kiadták magukból. Idén Simpson vezetésével győzött az Alba idegenben, de a kupahétvége előtt, február elején Wittmannék nyerni tudtak Fehérváron, úgyhogy érdekes mérkőzés lehet ebből - Dzunics Braniszlav csapata talán kezd kifelé jönni a gödörből, de egy kicsit is gyengébb produkció most könnyedén vereséget jelenthet a vendégek számára.

Egis Körmend (18-9, 4.) - Szolnoki Olaj KK (21-5, 1.)
2018.04.11., szerda, 18:00

A Körmend volt az egyetlen csapat az alapszakaszban, amely oda-vissza legyőzte a végül első helyen záró, kupagyőztes Szolnokot, de nagyon nincs formában Gasper Potocnik alakulata - igaz, ez leginkább az idegenbeli meccseiken volt leszűrhető az utóbbi időben, otthon mindig összekapták magukat. A Szolnok is kikapott legutóbb, Kaposváron szenvedett vereséget Dragan Alekszics legénysége, de az előző fordulóban pihentek Perry-ék - ők sincsenek bombaformában, de a pihenő rengeteget érhetett számukra, kicsit felfrissülhettek az alapszakasz lezárását követően. Nagy kérdés, hogy mit láthatunk majd a találkozón - a vasi piros-feketék nagy összeomlásokra voltak képesek mostanában, a negyedkezdésekkel az első felvonást leszámítva komoly gondjaik voltak, ez egészen biztosan nem fog beleférni most sem, viszont saját közönségük előtt kisebb volt a probléma eddig is, és az Olaj ellen láthatóan felszívta magát mindenki az eddigiek során. Szoros csata várható, de az utóbbi hetek után semmilyen eredmény nem lenne meglepő, akár valamelyik fél nagyobb arányú sikere sem.
 

Középház, 2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (11-16, 10.) - Pécsi VSK-VEOLIA (14-13, 7.)
2018.04.11., szerda, 18:00

A Szedeák érdekes sormintát írt le az utóbbi hetekben, több fontos győzelem mellett voltak kifejezetten nagy zakóik is, és a zalaegerszegi teljes leolvadásnak semmi előszele nem volt. A Pécs jó formában van, ráadásul egy érzelmi lökettel a tarsolyban érkezhet Szegedre, hiszen 20 pontos hátrányból fordított a Kaposvár ellen - annyira szoros a mezőny a középházban, hogy ennek a mérkőzésnek is kulcsjelentősége lehet majd a PO-ba jutás szempontjából. A Szedeák alapvetően is lépéshátrányból indította a középszakaszt, úgyhogy Andjelko Mandicsék számára ez most egy létfontosságú mérkőzés - nyilván Csirke Ferencék sem kikapni utaznak a Tisza partjára, de rajtuk nincs ugyanolyan győzelmi kényszer, mint a hazaiakon. Hogy ez melyik együttesből mit vált ki, azt nehéz előre megjósolni - a forma a vendégek, a hazai pálya pedig a Szedeák mellett szól, úgyhogy itt is minden elképzelhető.

Kaposvári KK (12-15, 9.) - Atomerőmű SE (13-13, 8.)
2018.04.11., szerda, 18:00

Mivel paksi mérkőzésről van szó, így itt is azt kell írnunk, hogy lényegében megmondhatatlan, mi fog történni, de az alapvető "ASE-faktor" mellett azt is be kell még kalkulálni, hogy edzőt váltottak a vendégek. Jobb napjaikon eddig is bárkivel felvették a versenyt, rosszabb napokon pedig 20-30 pontos zakókba szaladtak bele a mezőny bármelyik tagjával szemben - most még nagyobb a bizonytalanság, bár hozzá kell tenni, hogy egy edzőváltás rövidtávon általában a pozitív oldalát domborítja ki a csapatnak. A Kaposvár jelentősen kiszámíthatóbb, és összességében jobb formában is van, kifejezetten jól teljesítenek most már többen is, nem csak Ivosev és Gibbs, viszont náluk meg az a kérdés, hogy hogyan dolgozták fel a pécsi vereséget - ugyanúgy állhatna a két gárda, most viszont két győzelem a hátrányuk a mecsekaljaiakkal szemben. Ha felszívták magukat, ők a favoritok, ha kicsit megborította őket fejben a plusz 20-ról elbukott összecsapás, akkor jelentősebb jobb esélyek nyílnak a Paks előtt.


Alsóház, 1. forduló

DEAC (8-18, 12.) - Sopron KC (6-20, 13.)
2018.04.11., szerda, 18:30

Elkezdődik az alsóház is, ahol gyorsan eldőlhet a két playoutos hely sorsa - a Debrecennek kettő, a Jászberénynek három győzelemnyi előnye van a Sopron-MAFC duóval szemben. Sabáli Balázsék Henderson érkezése és az edzőváltás után összekapták magukat, jóval komolyabb tartásuk van, mint a szezon elején, viszont az eredmények elmaradnak, és jelenleg a DEAC egyértelműen jobb passzban van - legutóbb a ZTE ellen uralta a mérkőzést Berényi Sándor alakulata. Az állományok alapján is talán egy fokkal a vendéglátó felé billen a mérleg nyelve, kezd összeállni a hazaiak játéka, saját pályáján is játszhat a Debrecen, úgyhogy Armwoodék tekinthetőek a mérkőzés esélyeseinek.

JP Auto - JKSE (9-17, 11.) - MAFC (6-20, 14.)
2018.04.11., szerda, 19:00

Mindkét gárda felfelé ívelő pályára lépett a mutatott játék alapján, főleg a hazaiak ugrottak nagyot, miután elkezdtek idegenben is nyerni. Azt is hozzá kell viszont tenni, hogy a MAFC az elmúlt találkozókon az ASE mellett pont a Berényt verte meg, két és fél hete egyetlen ponttal a fővárosiak diadalmaskodtak, de Budapesten. Nagyon nagy kérdés, hogy a külső vagy a belső sorok dominálnak-e, illetve hogy ezúttal ki milyen egyéni produkciót hoz - mindkét oldalon vannak nyerőemberek a palánk alatt és a triplavonalon is, a másik vezéreinek megállítása vagy egy-egy gyengébb teljesítmény sorsdöntő lehet. Hazai pályán a Jászberény esélyesebb, ráadásul egy győzelemmel lényegében a bennmaradás kapujába léphet Nikola Lazics csapata, a MAFC-nak viszont nagyon kell a győzelem, ha el akarja kerülni a playoutot.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus