Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 2. forduló

Holnap megkezdődik a magyar férfi A csoport középszakaszának második fordulója, az alsóházban pedig befejeződik az első - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Felsőház

Pécsi VSK-VEOLIA (14-13, 5.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (18-9, 3.)
2019. április 13., szombat, 18:00

A Pécs Szolnokon kapott ki szerdán, míg a Falco a Jászberényt verte hazai pályán, egészen simán. Szombathelyen nem is lenne kérdés, hogy Gasper Okorn egyre magabiztosabb gárdája az esélyes, idegenben azonban voltak gondjai a sárga-fekete együttesnek a szezon során, a Pécs pedig kifejezetten kiegyensúlyozott volt az előző hetekben - Szolnokon is összekapta magát az első félidő után Csirke Ferenc együttese, igaz, ezúttal ez győzelmet nem ért. A két gárda közül az erőviszonyok egyértelműen a Falco felé billentik a mérleg nyelvét, a forma is, hiszen zsinórban öt sikert arattak Váradi Benedekék, a hazai pálya azonban szorossá teheti ezt az összecsapást - ettől függetlenül a vendégek az esélyesebbek.

JP Auto - JKSE (17-10, 4.) - Egis Körmend (20-6, 2.)
2019. április 13., szombat, 18:00

A Jászberény kikapott a Falcótól szerdán, Pantelicset ráadásul kiállították, így nem lehet ott ezen a találkozón. A Körmendnél a héten az Alpok Adria Kupa döntőjének visszavágója, illetve az ezzel kapcsolatos herce-hurca okozta a legnagyobb vihart - az alapszakasz-győztes vasiak pihentek szerdán, ezt, Pantelics eltiltását és a piros-feketék 8 meccses győzelmi sorozatát is nézve masszív favorit Matthias Zollner gárdája, függetlenül a hazai pályától vagy attól, hogy volt-e bármilyen hatása a csapatra az AAK döntőnek.


Középház

Atomerőmű SE (13-14, 7.) - Sopron KC (13-14, 8.)
2019. április 13., szombat, 19:00

Az ASE 100 pontot dobva győzte le a ZTE-t, de ez azért az elmúlt hetekben több csapatról is elmondható volt (folyamatosan 90 fölött kapnak a zalaegerszegiek), a Sopron viszont bombaformában van, most már 3 meccset nyert zsinórban Sabáli Balázs alakulata, ebből kettőt idegenben (Fehérváron és Debrecenben). Rettenesen egységes az SKC, mióta Dénes és Fuller kidőltek - Gordon és Warner a bajnokság legjobb játékosai közé tartoznak, hetek óta folyamatosan hozzák magukat, és a többiek is tesznek annyit melléjük a jó védekezés mellett, hogy jöjjenek a csapatsikerek. Az ASE otthon azért erős, a jelenlegi soproni csapatot azonban sehol nem lehet leírni - legalább annyit mutattak a vendégek az elmúlt hetekben, mint az ASE, ha nem többet, kétesélyes az összecsapás.

Zalakerámia ZTE KK (12-15, 10.) - KTE-Duna Aszfalt (13-13, 6.)
2019. április 14., vasárnap, 19:00

A ZTE teljesen elveszett most már hónapok óta - Bencze Tamás alakulata hátul szétesett, támadójátéktól függetlenül esélytelen mérkőzéseket játszik zsinórban, miután minimum 90 pontot kap mindenkitől, aki ellen pályára kell lépnie. A KTE egy hete hosszabbításban verte a Kaposvárt, amellyel az alsóházba száműzte a somogyiakat - kipihenhette magát Forray Gábor együttese, hiszen szerdán nem játszott. Mivel pihentebb is lehet a kecskeméti gárda, jobban rá is készülhetett erre az összecsapásra, és a jelenlegi ZTE-t mindenki darabokra szedte hátul az elmúlt hetekben, így még idegenben is favoritok Wittmannék - óriási pálfordulat kell a hazaiaktól a győzelemhez, leginkább hátul.


Alsóház, 1. forduló

Alba Fehérvár (12-14, 11.) - Serco - TF-BP (2-24, 14.)
2019. április 13., szombat, 18:00

Ezen a találkozón nem nagyon van mit elemezni: akárhány légiós játszik az Albánál, hoznia kell ezt a mérkőzést becsületből is. Amennyiben ez a meccs megvan a hazaiak számára, már matematikailag is biztos, hogy elkerülik a playoutot - várhatóan egyébként jelentősen több szerephez jutnak majd a magyarok az alsóházi meccseken, hogy ennek ne legyen tétje, azt most be is biztosíthatja a vendéglátó. A TF számára ez az időszak a felkészülésről szól, már hetek óta biztos, hogy a fővárosi csapat playoutot játszik majd, Ales Pipanék egy erős ellenféllel szemben gyakorolhatnak - vaskos meglepetés lenne, ha győzni tudnának még akkor is, ha túl nagy motivációt az Alba már nem nagyon találhat erre a hat mérkőzésre.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus