Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 3. forduló

Szombaton lejátsszák a magyar férfi NBI/A-csoport idei középszakaszának harmadik fordulóját - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok

 

Alsóház

MAFC (9-18, 12.) - JP-TOP COP Jászberény (5-22, 13.)
2016.04.02., szombat, 17:30

A Szedeák tegnap esti győzelmével teljesen egyszerű lett a képlet: ha holnap nyer a MAFC, akkor az már megvan, hogy a kiesés elkerüléséért a Nyíregyháza és a Jászberény játszik majd egymással a Play-outon. Ha nem ez történik, akkor a Berénynek még marad esélye a "csont nélküli" bennmaradásra, de igen halovány - 4 meccs alatt kellene 3 győzelemnyi hátrányt behozniuk. Ennek megfelelően a hazaiakon nem sok teher van - félvállról gyaníthatóan nem fogják venni a mérkőzést, hiba lenne, míg nincs meg a biztos A-csoportos tagság a következő idényre is, de nem kell azon izgulniuk, hogy mi van, ha mégsem nyernek. A támadójátékuk egyébként is van olyan szintű, hogy az utóbbi hetekben hátul megint nem a jobbik arcát mutató vendégeket szétszedjék, ennyi pedig elég is lehet. A két együttes nem is olyan régen összecsapott már egymással a Gabányiban, akkor nagyjából 27 percig Szrecsko Szekulovicsék akarata érvényesült, utána fordított a MAFC, de alapvetően sokkal jobban összerakott gárdának tűnnek a fővárosiak - azt például nehéz megmondani, ki fogja megállítani a bombaformában lévő Rashad Andersont.

Felsőház

Egis Körmend (19-8, 4.) - Zalakerámia ZTE KK (20-8, 2.)
2016.04.02., szombat, 18:00

A ZTE hét közben összeszedte magát, kulcsjátékosai újfent vezérek tudtak lenni, így az ASE-t a végére könnyedén verték, most azonban egy komolyabb erőpróba elé néznek, hiszen a paksiaknál kategóriával jobb formában lévő Körmendhez látogatnak. A vasi együttesnél Dickersonnak is egyre inkább megtalálják újra a helyét, és ha vannak is gondjaik az első félidőkben, azt rendre orvosolják a harmadik és a negyedik negyedben. A kupagyőzelem óta egyetlen kisebb megingásuk volt - a Nyíregyháza elleni feltámadás után épp Bencze Tamásék verték őket, méghozzá Körmenden, így azért egyértelmű esélyesnek nem lehet őket nevezni, de szerintem jobb állományuk mellett most jobb passzban is vannak a hazaiak, akik egy sikerrel át is lépnék mostani ellenfelüket a tabellán. A tét természetesen óriási, alig van különbség a csapatok között, és a vendégeknek megvan az az előnyük, hogy egy hónapja már győztek ebben a csarnokban, és 2-0-ra vezetnek eddig ebben az idényben az egymás elleni eredményeket tekintve - az lenne egyedül meglepő, ha valamelyik gárda olyan szintű leolvadást produkálna, mint a ZTE az Alba elleni mérkőzés végén. A hazaiak pihentebbek egyébként, ők nem játszottak hét közben - meglátjuk, hogy a fizikai feltöltődés vagy a lendület esetleges megtörése a hangsúlyosabb esetükben.

Atomerõmû SE (20-8, 3.) - Szolnoki Olaj KK (21-6, 1.)
2016.04.02., szombat, 18:00

Pakson gondok vannak, méghozzá nem kicsik. Az alapszakaszban még jöttek az eredmények annak ellenére is, hogy olyan rettenetesen tudatos játékról nem beszélhettünk esetükben, most azonban már begyűjtöttek két zakót a középszakaszban, méghozzá két meccsből. Fejben nagyjából 3 hete, az Alba elleni vereségnél teljesen szétesett a társaság - legyőzték ugyan a ZTE-t hazai pályán, de azt leszámítva kifejezetten komoly gödörben vannak, főleg a legutóbbi két körben. A Szolnok sincs éppen bombaformában, a 10 napos pihenőjük után az Albát is épphogy, elég érdekes körülmények között verték, és a sok dobott pont ellenére a támadójátékukra nem nagyon lehet azt mondani, hogy rengeteget javult volna. A védekezésük továbbra is kemény, az nagyjából stabil is, ennyivel szerintem előrébb is vannak, mint a hazaiak, akik a Körmend ellen hazai veretlenségüket is elvesztették már. A Szolnok egy vereséggel újra bekerülhet a sűrűjébe, akárki is nyer a másik meccsen, az ASE pedig egy újabb zakóval az 5. hely felé robogna nagy léptekkel, úgyhogy mindkét gárdának nagyon fontos lenne a győzelem - a hazaiaknak egyértelműen jobban kell most a siker, az kicsit helyrerakhatná őket fejben.

Középház

KTE-Duna Aszfalt (10-17, 9.) - Kaposvári KK (14-14, 7.)
2016.04.02., szombat, 18:00

A Kecskemétnek egy hete volt pihenni, hiszen az előző fordulóban nem léptek pályára, a Kaposvár azonban lendületből húzogatja be a mérkőzéseit eddig a középszakaszban, nem is kis különbségekkel. A két gárda közül egyértelműen a vendégek vannak jobb formában, teljes kerettel pedig szerintem van is egy kategória-különbség a két állomány között (még akkor is, ha Puljko nem léphet pályára), de eddig a Somogy megyei együttesnek nem nagyon ment idegenben, a KTE pedig otthon hozta a győzelmeit többségében, ebben bízhatnak Borisz Maljkovicsék most is. Ahogyan az elmúlt meccsek előtt, úgy most is elmondhatjuk: Ivosev, Djeraszimovics és Karahodzsics valószínűleg kevés lesz, a két Pongónak legalább olyan produkciót kell nyújtania, mint Szombathelyen. Az Ivosev-Hendlein csata kitűnőnek ígérkezik, de a vendégek Jazvinnal és Spicával mélyebbek a palánk alatt, Djeraszimovics vérét pedig Baki szívhatja - hogy Ubillával mit kezdenek a hazaiak, az az igazi nagy kérdés. Még idegenben is esélyesebbnek tartom a vendégeket.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (14-14, 8.) - Sopron KC (17-10, 6.)
2016.04.02., szombat, 18:00

A Falco a KTE elleni "kisebb" leolvadását még korrigálni tudta, de a Kaposvárral nem tudták felvenni a versenyt a második félidőben, gyakorlatilag ugyanaz az egyik pillanatról a másikra, előzmények nélküli szétesés figyelhető meg náluk, ami az alapszakaszban is. A Sopron simán legyőzte a Pécset a hét közben, és szerintem a vendégek kerete jelentősen jobb is, mint a hazaiaké (szerkezetre egészen biztosan) - a hazai pályában azért bízhatnak Kálmán Lászlóék, Szombathelyen elég szépen hozzák az eredményeket, függetlenül attól, hogy idény közben "sort cseréltek". A Sopron 6. helyét a Falco szerintem nem veszélyezteti, a Kaposvár talán - ez utóbbi miatt gyaníthatóan nem nagyon fognak kiengedni Sabáli Balázsék. A hazaiaknak sincs túl sok izgulnivalójuk, 4 győzelemmel állnak a 9-10. helyezettek előtt, azt csak valami hatalmas összeomlással tudnák elbukni, de ahhoz a KTE vagy a Pécs jobb periódusa is kellene - túl nagy tétje tehát nincs a mérkőzésnek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus