Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 6. forduló

A hétvégén a felső- és a középházban a hatodik fordulót rendezik, az alsóházban pedig az ötödik kört - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 6. forduló

Egis Körmend (18-12, 4.) - Alba Fehérvár (21-9, 2.)
2018.04.28., szombat, 18:00

A vasi piros-fekete klub a felsőház egyetlen nyeretlen csapata most már, az Alba viszont csak Szolnokon kapott ki eddig a középszakaszban, jóval jobb formában vannak a vendégek. Az nagy kérdés most is, hogy ki lesz bevethető hazai oldalon, folyamatosan hiányzókkal bajlódik a Körmend, és hogy az új edző hazai közönség előtt hogyan tud bemutatkozni. A vendéglátó mellett jelenleg nem sok minden szól, de saját pályájukon azért összekaphatják magukat Ferencz Csabáék - egyébként az Alba jobb állapotban van minden szempontból, pihent is a hét közben, és ha a szezon első felében látott védekezést akár csak megközelítik Dzunics Braniszlav tanítványai, hasonlóan egyoldalú mérkőzésen is nyerhetnek, mint a kupadöntő előtti három egymás elleni összecsapáson.

KTE-Duna Aszfalt (16-15, 5.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-9, 3.)
2018.04.28., szombat, 18:00

A Falco legutóbb egyetlen ponttal kikapott a Szolnoktól hazai pályán, a KTE viszont egy jó második félidővel legyőzte a Körmendet. A hazaiak a negyedik helyet még megcélozhatják, ha a Körmend nem tudja magát összeszedni, a Falco pedig az Albával van óriási csatában a második helyért, tehát mindkét gárda számára fontos a találkozó - a Kecskemét a negyeddöntőbeli, a Szombathely pedig az esetleges elődöntőbeli pályaelőnyért harcol. Az alapszakaszban Forray Gábor együttese le tudta győzni Govenséket hazai pályán - kérdés, most is lassítani tudják-e a vendégek támadógépezetét, mert ha igen, jó esélyeik lehetnek. A Falco ettől függetlenül jobb csapat, nem lenne sokkoló, ha Perlék ezúttal győztesen távoznának Kecskemétről, de borzasztóan nehéz mérkőzésre számíthatnak az egyre kiegyensúlyozottabb KTE otthonában.


Középház, 6. forduló

Kaposvári KK (15-15, 8.) - Pécsi VSK-VEOLIA (16-14, 6.)
2018.04.27., péntek, 18:00

A két együttes eddigi mérkőzései egészen kiváló összecsapások voltak, hiszen alig-alig volt különbség a két gárda között a három eddig találkozón, és most is erre lehet számítani. A Pécs nyerte ugyan mindhárom meccset, de hazai pályán is csak 3 ponttal bizonyultak jobbnak legutóbb, most pedig van rá esély, hogy Chris Dunn visszatérhet, hiszen legutóbb már melegített. Az kérdés, hogy ez mennyire borítja meg az utóbbi időben kiváló kaposvári hierarchiát, mennyire szorul a háttérbe mondjuk Gibbs azzal, hogy az első számú egyes visszatér. A Pécs szintén nagyon jó teljesítményt nyújt az utóbbi időben - mindkét gárda 3-1-et produkált eddig a középszakaszban. Az eddigi mérkőzések alapján az az egyszerű dolog fog dönteni, hogy a végjátékban ki tud jobb döntéseket hozni és pontosabban dobni - a korábbiak során sem választotta el több a csapatokat egymástól. 

Naturtex-SZTE-Szedeák (12-18, 10.) - Zalakerámia ZTE KK (15-15, 7.)
2018.04.28., szombat, 19:00

A Szedeák most már matematikailag is elszállhat a legjobb 8-ért folytatott küzdelemben, amennyiben itt kikap, a Kaposvár pedig legyőzi a Pécset - ennek megfelelően a hazaiak várhatóan mindent megtesznek majd a sikerért, hiszen az "életben maradásért" küzdenek. Hazai pályán egyébként is sokkal jobb a Tisza-parti alakulat, a ZTE pedig idegenben nem tudott még győzni a középszakasz során - Bencze Tamásék támadójátéka időnként már a tavalyi szintet idézi, sőt... védekezésben azonban továbbra sem elég stabilak, rengeteg pontot kapnak, és ez idegenben megbosszulja magát. Az nagy kérdés, hogy ezúttal Fortune például tudja-e vállalni a játékot, mert ha nem, akkor nélküle és Csirics nélkül rendkívül nehéz dolga lesz a Szedeáknak még saját közönsége előtt is - a ZTE védekezésbeli gondjai ettől függetlenül intő jelek.


Alsóház, 5. forduló

DEAC (10-20, 12.) - MAFC (8-22, 14.)
2018.04.28., szombat, 19:00

A képlet ugyanaz, ami az előző forduló előtt: amennyiben a DEAC nyer, biztos, hogy a MAFC és a Sopron vívja a playoutot, amennyiben viszont a fővárosiak győznek Debrecenben, és legalább 16 ponttal, még a MAFC reménye megmarad a 12. helyre - 76-60-ra győzött a DEAC az első egymás elleni meccsen. Hazai pályán Berényi Sándor együttese az esélyesebb, és nemrég Budapesten is le tuda győzni a MAFC-ot - ha Toney McCray nem tud pályára lépni most sem, akkor a DEAC masszív favoritnak is tekinthető. Ha az amerikai bevethető lesz, akkor azért komoly kérdés, hogy a jelenlegi helyzet kiből mit vált ki, mert nincs akkora különbség a két gárda játékosállománya között, hogy ha az egyik sokkal motiváltabban kosárlabdázik, akkor azt a másik "csak tehetséggel" ellensúlyozni tudja.

JP Auto - JKSE (11-19, 11.) - Sopron KC (8-22, 13.)
2018.04.29., vasárnap, 18:00

Ezen a meccsen még a Sopron számára van tét, ennek megfelelően a vendégek egyáltalán nem utaznak esélytelenül Jászberénybe. Az is igaz azonban, hogy a JKSE hazai pályán 108 pontot dobva győzte le az SKC-t, és nemrég Sopronban is nyerni tudott - a Sejfic-Lucsics páros nagyon nem fekszik Watkinséknak, és a periméteren sem tudja megfogni a berényieket Sabáli Balázs együttese. Ez lesz a Jászberény utolsó hazai mérkőzése a szezonban, úgyhogy Nikola Lazics csapata szinte biztosan szeretné kiszolgálni a közönséget - ez ellensúlyozhatja is azt, hogy abszolút tét nélkül léphetnek pályára a hazaiak, akik így esélyesebbnek is tekinthetőek. Ha a Sopron kikap, akkor a másik meccs eredményétől függetlenül playoutot játszik.

Foto, Slide - Simon Erika, kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus