Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 8. forduló

A hétvégén a felső- és a középházban a nyolcadik fordulót rendezik, az alsóházban pedig befejeződnek a küzdelmek - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 8. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-10, 3.) - Alba Fehérvár (22-10, 2.)
2018.05.05., szombat, 19:00

Mivel a KTE-Szolnokot már korábban lejátszották, ez lesz az egyetlen felsőházi mérkőzés a a hétvégén, de nem nagyon fontos összecsapás várható, hiszen a második hely és az esetleges elődöntőbeli pályaelőny sorsa dőlhet el ezen a meccsen. Az Alba legutóbb Mohammed nélkül, de (talán) legjobb felállásában léphetett pályára, simán győzött is a Kecskemét ellen, míg a Falco pihent, hazai pályán pedig egyelőre csak a Szolnok tudta legyőzni bajnokságban. Otthon mindig jobb Szrecsko Szekulovics együttese, a székesfehérváriak viszont a Körmend elleni találkozó előtt elkezdtek egyre jobban játszani - kérdés, hogy a sérültek milyen állapotban vannak, mennyit gyógyultak az elmúlt napokban, mert most 100%-ra lenne szükség tőlük.

Ha az Alba nyer, akkor biztosan megszerzi a második helyet, mivel a holtverseny kettős győzelemmel neki kedvez. Ha viszont a Falco győz legalább két ponttal, akkor a saját kezében van a szombathelyi gárda sorsa - az első egymás elleni mérkőzést egyetlen ponttal nyerték Dzunics Braniszlavék, így a Falcónak a holnapi 2 pontos siker mellett már csak egyszer kellene nyernie a hátralévő két fordulóban, hogy biztosan második legyen. A tét elég nagy - az elődöntőben lényegében döntő faktor lehet az, hogy ki kezd majd pályaelőnyből -, ennek megfelelően nagy csatára van kilátás, ahol a hazai közönség előtt valamivel esélyesebb talán a vendéglátó.


Középház, 8. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (12-20, 10.) - Atomerőmű SE (15-16, 8.)
2018.05.04., péntek, 18:00

A Szedeák esélyei már matematikailag is elszálltak a legjobb 8-ra, az ASE azonban pont ezt a pozíciót birtokolja, hatalmas harcban van a rájátszásért. A hazaiakat két nagyon komoly sérüléshullám is sújtotta az idény során, és a szezon vége is belecsúszott az egyikbe - Juhos, Fortune és Csirics nélkül vívták meg az elmúlt két mérkőzést is, három meghatározó ember nélkül pedig hiába küzdöttek jól mindkétszer, nem tudtak nyerni. Könnyű mérkőzésre a Paks sem számíthat, és továbbra sem lehet belőni, mi várható a vendégektől - legutóbb egészen simán verték a náluk jó ideje sokkal jobb produkciót nyújtó Kaposvárt, de volt már nem egy, nem két példa arra az idény során, hogy ezeket a könnyed győzelmeket sima zakó követte. Bármi benne van a pakliban, mert hiába nem juthat már PO-ba a Szedeák, feladni biztosan nem fogja a találkozót saját közönsége előtt, és az ASE ellen ez bizony többször is elég volt már.

Zalakerámia ZTE KK (16-15, 7.) - Pécsi VSK-VEOLIA (18-14, 6.)
2018.05.06., vasárnap, 18:00

A két együttes más célokért küzd majd ezen a találkozón - lassan ki lehet jelenteni, hogy bombaformában van a PVSK, most már nem csak szép győzelmeket aratnak Csirke Ferencék, de egészen kiegyensúlyozottan is szerepelnek, az elmúlt hetek, lassan hónapok játéka alapján pedig egyáltalán nem meglepő, hogy elsőként a mecsekaljaiak harcolták ki a PO-ba jutást a középházban. A ZTE játéka még mindig hullámzóbb, de elkezdte szállítani az eredményeket Bencze Tamás csapata is. A hazai pálya természetesen a zalaegerszegiek mellett szól, de a Pécs az alapszakasz végén győzött már egyszer Egerszegen - eddig nagyon szoros meccseket játszott egymással a két gárda, most is ez várható.


Alsóház, 6. forduló

DEAC (11-20, 12.) - JP Auto - JKSE (12-19, 11.)
2018.05.05., szombat, 18:00

Itt egyetlen dolog dől már csak el, a 11. hely sorsa. A Jászberény 84-81-re nyerte az első egymás elleni mérkőzést a középszakaszban, úgyhogy ha ennél nagyobb arányban győz a DEAC, megszerzi a 11. pozíciót, a többi forgatókönyvben pedig a vendégek maradnak jelenlegi helyükön - nem ez lesz a hétvége legjobban várt és legparázsabb ütközete, ennyi biztos, bár nyilván szeretné mindkét csapat szépen zárni a szezont.

Sopron KC (8-23, 13.) - MAFC (8-23., 14.)
2018.05.05., szombat, 18:00

Ez viszont egy sorsdöntő találkozó is lehet a bajnokság végkimenetele szempontjából, ugyanis ki-ki meccsen dől el, hogy melyik gárda kezdi jobb helyzetből a Playoutot - aki nyer, azé a pályaelőny. Nagyjából hasonló formában van a két együttes, mindkét félnél vannak sérültek, a hazai pálya talán a Sopron mellett is szól - a két gárda még a szezon legelején találkozott Sopronban, amikor teljesen más felállással léptek pályára, úgyhogy abból messzemenő következtetést nem lehet levonni. Az dönthet, hogy ki bírja el fejben jobban a terhet - nem most dől el a kiesés, de jóval jobb helyzetből futhat neki a mindent eldöntő csatáknak a győztes.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus