Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - Záró forduló

Szombaton rendezik a középszakasz utolsó fordulóját a Férfi NB I A-csoportjában, számtalan nyitott kérdésre kapunk választ holnap este nyolc óra magasságában. Melyik csapat kényszerül osztályozóra, melyik szerzi meg a hetedik helyet, melyikük lesz végig pályaelőnyben a rájátszásban? A válaszokat mind megtudhatjátok majd beszámolóinkból, de előttük még olvassátok el a mérkőzésekhez készített beharangozóinkat, melyeket az alábbiakban, a Fullcourt-linkekkel együtt megtaláltok.

Felsőház, 10. forduló

Atomerőmű SE (2., 7-2) - Szolnoki Olaj KK (1., 8-1), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Cziffra Cs., Pálla Z., Frányó P. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_28

A találkozó elvileg még dönthet arról, hogy melyik csapat játszhat végig pályaelőnyben a rájátszás során, ahhoz azonban, hogy a Paks kaparintsa meg az első helyet, a hazaiaknak legalább 23 ponttal kell legyőzniük a Szolnokot. Annak ellenére, hogy az Olaj két elveszített mérkőzéssel távozott az EuroChallenge Final Fourról, ők várhatják nyugodtabb helyzetből az összecsapást. Biztosan kettőzött erővel hajtanak majd győzelemért Lóránt Péterék, egyrészt a bizonyításért, másrészt a középszakasz sikeres befejezéséért, harmadrészt hogy lendületből kezdhessék a rájátszást. A hazaik számára csak abban az esetben számít a győzelem, ha legalább a fent említett különbséggel nyernek, így már a feldobástól kezdve meg kell próbálniuk irányítani a mérkőzést, s minél több extra teljesítménnyel, kevés hibával játszva elérhető a bravúr számukra.

Alba Fehérvár (6., 2-7) - Kaposvári KK (3., 4-5), szombat - 18:00
Játékvezetők:  dr. Vígh P., Szabó G., Jakab L. (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_29

A jövő hétre nézve komoly izgalmakat kínál a két kék-fehér csapat küzdelme, ugyanis abban az esetben, ha a Kaposvár legyőzi az Albát, akkor biztosan ők végeznek a harmadik, valamint a hatodik helyen, így egymással néznek majd farkasszemet a rájátszás negyeddöntőjében. A fehérváriak nem igazán találták a játékukat a középszakasz során, mindössze két győzelmet szereztek, s legutóbbi négy fellépésükön vesztesen hagyták el a parkettet. Igaz, hozzá kell tenni, hogy Fekete Ádám tanítványai sem nyertek még idegenben a bajnokság jelenlegi szakaszában. Az Alba számára nincs más elfogadható eredmény, mint a győzelem. Nagy tűzijáték várható ezen, s a Sopron - Kecskemét találkozón is.

Sopron KC (5., 3-6) - KTE-Duna Aszfalt (4., 3-6), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Földházi T., Pozsonyi L., Tõzsér D. (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_30

Ki tudja megszakítani rossz sorozatát? Erre a kérdésre keressük a választ majd a szombat kora esti ámokfutásban, melyben négy csapat hajt a két még pályaelőnyt érő pozícióért. A Sopron két vesztes meccs után győzelemmel búcsúztatná a középszakaszt, mellyel megváltaná helyét a legjobb négy között. Hasonlóra készül az a Kecskemét, mely legutóbbi három találkozóját elveszítette, s még nyeretlen a középszakaszban, ha a Messzi István Sportcsarnokon kívül játszik. A SKC mellett a hazai pálya, s a ponterősebb magasember-állomány szól. Ha idegenben is hozni tudná a KTE azt a védekezést, ami korábban a hazai mérkőzéseiken jellemezte őket, akkor nagyon szoros találkozó után derülhet ki a győztes kiléte.


Alsóház, 14. forduló

Pécsi VSK-PannonPower (7., 19-14) - Egis Körmend (8., 18-15), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Papp P., Török R., Bognár T. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_40

Bár a felsőházi csatározásokban még semmi nem dőlt el, szinte bizonyos, hogy amelyik együttes nyeri a mérkőzést, elkerüli a Szolnoki Olaj gárdáját a rájátszás első körében, s mérkőzhet majd a Pakssal. Közel a rájátszáshoz új edzésmódszerbe vágott bele az Aaron Mitchell által trenírozott piros-fekete alakulat. A körmendiek nem azt hozták a középszakaszban, amit várhattunk tőlük, ám a szombati találkozón egy győzelemmel sokat javíthatnak renoméjukon. Törleszteni valójuk van a Péccsel szemben, hiszen március végén Csirke Ferenc fiai nagy hátrányból álltak fel, fordítottak, győztesen hagyhatták el a körmendi csarnokot. A Pécs nagyon jó csapatjátékot játszik, remek sorozatot tudhatnak magukénak, hiszen legutóbbi nyolc mérkőzésüket megnyerték, s a középszakaszban makulátlan mérleggel állnak a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Igazi rájátszás hangulatú mérkőzés vár a felekre szombat este, valószínűleg pár pontos különbség fog dönteni a győztes kilétéről.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 12-21) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 15-18), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Benczur T., Ádám J., Boros T., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_41

A Falco számára adott a lehetőség ahhoz, hogy szépen zárják ezt a nehézségekkel teli, hányattatott sorsú szezont. Két komoly lépést már tettek az osztályozó elkerüléséért, hiszen legyőzték a Körmendet a vasi rangadón, majd a Nyíregyházát is felülmúlták. A Szeged két vesztes mérkőzés után érkezik Szombathelyre, számukra már tét nélküli az összecsapás, hiszen biztosan a 9. helyen fejezik be a bajnoki küzdelmeket. A lélektani előny most a Kálmán László által vezetett hazaiaknál van, akik egy jó kezdéssel nagy lépést tehetnek a győzelem, ezzel együtt az első osztálybeli tagságuk megtartása felé. 

Zalakerámia-ZTE KK (12., 12-21) - Fortress Jászberény (10., 12-21), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Kapitány G., Farkas G., Praksch P. (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_42

Menekülés a győzelemben, ez az egyértelmű célkitűzés mindkét csapat számára. A recept nagyon egyszerű, aki győz biztosan megőrzi NB I A-csoportos tagságát. Nagy kérdés, hogy a találkozó által hordozott terhet melyik csapat viseli majd jobban. Könnyen megeshet, hogy 40 percen át loholnak egymás nyakán a felek, de az sem kizárható, hogy ideje korán eldől a győztes kiléte. A ZTE nagy gödörből készül kimászni a hosszabb bajnoki szünet után, ezzel együtt szépen zárnák a szezont, hasonlóra készül azonban a jászsági együttes is, melynek bőven van mit javítania idegenbeli mérlegén. Az biztos, hogy mindkét csapat, szurkolótábor örülne, ha ez a mérkőzés lenne az utolsó a szezonban.

 

Slide - ase.hu
Fotó (1.) - szolnokiolaj.hu
Fotó (2.) - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus