Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - Záró forduló

Szombat etste, a Férfi NBI/A-csoport középszakaszának záró fordulója után kialakulnak a rájátszás párosításai.

Felsőház

Atomerőmű SE (3., 3-4) - KTE-Duna Aszfalt (2., 4-3), szombat - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_19

Hatalmas tétje van a találkozónak, hiszen ha a Kecskemét nyer, mindenképpen második, ha a Paks, akkor ők végeznek a második helyen, viszont ebben az esetben Pongóék negyedikek is lehetnek, ha a Kaposvár nyerni tud Sopronban. Jelenleg azonos pontszámmal áll a két gárda, a Kecskemét 4-3-as, a Paks 3-4-es mérleggel büszkélkedhet. Az ASE hét közben Kaposváron szenvedett vereséget, a KTE viszont pihenőn volt, így ők frissebben érkezhetnek a találkozóra – a hazaiaknál amúgy is akadnak gondok, hiszen bár Dugat felépült és Tóth Ádám is játékra jelentkezett, még így is jó pár sérülttel számolhat Dzunics Braniszlav. Az biztos, hogy az Ivkovics-legénységnek a palánk alatt kell megnyernie a mérkőzést, ezeken a posztokon most vékony az Atom, Barovics agresszivitása pedig aranyat (2. helyet) érhet a vendégcsapat számára – főleg Karahodzsics, Ivosev vagy éppen Hegedűs támogatásával. Az ASE brutális triplamutatókat hoz mostanság, de Kovács Péterék rendkívül keményen védekeznek kívül, és amúgy is elképesztő dolog lenne, ha ezúttal is 65%-kal dobna kintről a hazai csapat – ennek ellenére csak ebben bízhatnak Dugaték. Az első találkozót 80-76-ra Djeraszimovicsék nyerték Kecskeméten.

Soproni Sördögök (5., 2-5) - Kaposvári KK (4., 4-3), szombat - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_20

Nagy lehetőség kapujában áll a Kaposvár, hiszen ha most nyerni tudnak Hendleinék és a Paks le tudja győzni a Kecskemétet, a harmadik helyről kezdhetik meg a rájátszást – de a siker önmagában is elég a pályaelőnyhöz. A Sopronnak viszont ahhoz, hogy még odaérjen a negyedik helyre, nem elég szimplán győzelmet aratni, 15 ponttal kell legyőzniük a KKK-t, ez pedig óriási terhet rakhat a hazaiakra, ugyanakkor extra motivációt is kölcsönözhet nekik. Kaposváron a középszakaszban és az alapszakasz végén is simán kikapott a Sabáli-legénység, magas posztokon a Spica-Hendlein párossal nehezen tudtak mit kezdeni Poscicék – ez ezúttal is döntő lehet. Bár Boriszov nem játszott Szolnokon, az szinte kizárt, hogy ne lépjen pályára, hiszen döntő jelentőségű ütközetről beszélünk. A 2-2-es játékokat nagyon jól játssza a Sördögök, ezt valószínűleg erőltetni is fogják, Kaposváron Poscic sok üres helyzetet értékesített ebből – mentálisan mindkét fél számára különleges összecsapásnak ígérkezik ez a találkozó.
 

Középház
       
Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 18-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 16-15), szombat - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_19

Nincs tétje már ennek a találkozónak, az régóta biztos már, hogy a Falco hatodik, a Szeged pedig történelmi tettet végrehajtva, története során először bejutott a rájátszásba és a Szolnokkal találkozik az első körben. Nikola Lazics csapata természetesen szeretné kiélvezni a helyzetet és győzelemre játszik Szombathelyen, de saját közönsége előtt a Falco sem teheti meg, hogy leadja a mérkőzést – az elképzelhető, hogy Kálmán László nem terheli túl kezdőjátékosait, de akik a pályán lesznek, biztosan mindent meg fognak tenni a győzelemért. A Szegeddel kapcsolatban mindig Balaban semlegesítése a kérdés, a Dukics-Krsztanovics-Hall trió egyik tagja sem tekinthető biztos opciónak ellene, márpedig a center nem nagyon szokott húsz pont alatt dobni – mint ahogy 30-as VAL-érték alatt zárni sem. A hazaiaknál jó eséllyel hiányozni fog egyébként Majsztorovics, Martinics és a fiatalok közül Simon, Bus, valamint Bazsó sem játszhat, míg az egészségesebb, pihenőhétből érkező Szeged talán frissebb lehet ezúttal.

TLI-Alba Fehérvár (10., 14-17) - Egis Körmend (9., 14-17), szombat - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_20

A Körmend győzelemmel búcsúzott szurkolóitól, miután a karriercsúcsot jelentő 32 pontot és 9 hárompontost jegyző Ferencz Csaba vezetésével legyőzték a Falcót a szerdai vasi rangadón. Igaz, a szezon utolsó mérkőzésére készülnek a piros-feketék, de rotációs lehetőségek szempontjából rossz előjel, hogy az utánpótlás játékosok vasárnapig az U18-as döntőben szerepelnek, Farkas továbbra is maródi, kérdéses Török játéka, egyben az is, hogy milyen kerettel szerepelnek majd a mérkőzésen, ugyanis több játékosuk szerepel a pécsi országos U18-as döntőn. Hosszú idő után rendezik meg az Alba nélkül az egyenes kieséses szakaszt. Mivel mindkét csapat nagyságrendekkel jobb eredményt várt a szezontól, ezért értékes lehet szurkolói szempontból, ha egy plusz győzelemmel sikerül zárni az idényt.
 

Alsóház
       
FAIRIUM Jászberényi KSE (11., 12-17) - MAFC (13., 6-22), vasárnap - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_10

A MAFC saját csarnokában magabiztosan győzte le az azóta már hazautazó Taylor nélkül felálló NYKK-t, korábban viszont az első körből megismételt mérkőzésen két ponttal alulmaradtak Fodor Kristófék. Kérdés, hogy a play-out összecsapásaira való felkészülés részeként beáldozzák a győzelem esélyét a vendégek, vagy ahogy eddig, úgy most is csak a jelenlegi feladattal foglalkoznak majd. Legutóbb a Nyíregyháza otthonában Dramicsanyin és Ware nélkül lépett pályára és a félidőben vezetett a Jászberény, mely már biztosította 11. helyét, ám ennek ellenére biztosan nem veszi félvállról utolsó bajnokiját. A mezőnyemberektől jó dobóforma szükségeltetik majd, továbbá hogy a lepattanózás kérdését megoldják Cseh Györgyék, ugyanis ha mindhárom légiós magasemberét nevezi Timbus mester, akkor nem lesz egyszerű dolga a hazaiaknak.

Foto - delfinek.hu
Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus