Forgatókönyvek a férfi alapszakasz utolsó fordulója előtt

Az ASE-nek továbbra is van esélye a felsőházra, a KTE és a ZTE alsóházi szereplésére minimális a sansz, az Alba azonban óriási bajban van - lássuk, mi történhet az utolsó fordulóban.

Hétfőn írtunk már arról, milyen forgatókönyvek képzelhetőek el az ötödik helyért, a felsőházért folytatott csatában, és ez nem változott azóta sem.

A hátralévő mérkőzések:

Alba Fehérvár - DEAC  április 6., 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA  április 6., 18:00
Atomerőmű SE - Egis Körmend  április 6., 18:00

- Ha a DEAC nyer, akkor a DEAC végez az ötödik helyen (jobbak a Pécs elleni egymás elleniben vagy mérleggel előzik a többi csapatot)
- Ha a DEAC kikap és a Pécs nyer, akkor Pécsi VSK-VEOLIA végez az ötödik helyen (mérleggel)
- Ha a DEAC és a Pécs is kikap, az ASE pedig nyer, akkor az ASE végez az ötödik helyen (a DEAC-Pécs-ZTE-ASE négyes holtversenyt 4 győzelemmel, a DEAC-Pécs-ZTE-KTE-ASE ötös holtversenyt pedig öt győzelemmel nyeri Dzunics Braniszlav csapata)

 

Volt szó hétfőn az alsóház elkerüléséért folytatott küzdelemről is. Az ASE győzelmével eldőlt, hogy a paksiak biztosan ott lesznek legalább a középházban (alsóházért számolt minitabelláknak még lehetnek a részesei), de a KTE és a ZTE alsóházi szereplésére is miniminálisra csökkent a sansz.

A hátralévő mérkőzések:

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák  április 6., 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA  április 6., 18:00
Atomerőmű SE - Egis Körmend  április 6., 18:00
Alba Fehérvár - DEAC  április 6., 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK  április 6., 18:00

- A KTE csak abban az esetben kerül az alsóházba a középház helyett, ha a Szedeák győz Sopronban, a ZTE megveri a Pécset, az Alba a DEAC-ot, az ASE a Körmendet, Forray Gábor csapata pedig legalább 37 ponttal kikap a Kaposvártól hazai pályán (akkor a 11 győzelmes Sopron előtt az Alba, a Kaposvár és a Kecskemét lennének hármas holtversenyben 12-12 győzelemmel, amelyben a Kaposvár kosáraránya +17-ről javulna tovább, a fehérváriaké -27-en áll, a kecskemétieké pedig +10-ről indulna lefelé, a Kaposvár elleni zakó mértékétől függően).

- A ZTE csak abban az esetben kerül az alsóházba a középház helyett, ha a Szeged győz Sopronban, az Alba megveri a DEAC-ot, az ASE a Körmendet, a Kaposvár idegenben a Kecskemétet, Bencze Tamás alakulata pedig saját otthonában kikap a felsőházért küzdő Pécstől (ekkor a 11 győzelmes Sopron előtt négyes holtverseny van a ZTE-Alba-Kaposvár-KTE között 12-12 sikerrel, amelyből  a ZTE esne ki a minitabellán elért 2 győzelme miatt)

A Kaposvár helyzete szintén nagyon egyszerű innentől kezdve:

- A Kaposvári KK a középházban folytatja, ha győzni tud a Kecskemét otthonában, vagy ha a Sopron kikap a Szegedtől, az Alba pedig a felsőházért küzdő DEAC-tól (előbbi esetben minden 12 győzelmes holtversenyből jól jön ki a Somogy megyei alakulat, függetlenül a további eredményektől, utóbbi esetben pedig a három 11 győzelmes csapat minitabelláját nyeri meg +19-cel a +11-es Sopron és a -30-as Alba előtt)

A Sopronnak és az Albának viszont már nincs a saját kezében a sorsa, a saját mérkőzés megnyerése mellett több más meccs megfelelő alakulása is kell ahhoz, hogy a továbbiakban a középházban szerepeljenenek.

- A Sopron akkor megy a középházba, ha legyőzi a Szedeákot, a KTE pedig a Kaposvárt. Egyetlen egy forgatókönyv kivétel, és ebben az esetben Sabáli Balázsék az alsóházban folytatják: ha a két megfelelő eredmény mellett a Pécs legyőzi a ZTE-t, az ASE a Körmendet, az Alba pedig a DEAC-ot (ebben az esetben a 11 győzelmes Kaposvár előtt SKC-ZTE-Alba minitabella dönt, amin a Sopron az 1 győzelmével az utolsó).

Az Alba ezzel szemben hiába nyer, az ekkor lehetséges 16 forgatókönyvből csak 6+1 olyan van, amellyel a középházba kerül (és az a plusz egy az, hogy a Kecskemét 37 pontnál többel kap ki saját közönsége előtt a Kaposvártól).

Az összes forgatókönyv az alsóházi részben az utolsó fordulóra:

(A felső sorban az érintett mérkőzések győztesei (a fent látott sorrendben megadott találkozókon), alattuk a tabella csapatnév+győzelem, minitabellán elért győzelem és minitabellás kosárarány lebontásban, ahol erre szükség van, x-szel a hátralévő meccseken beérkező plusz vagy mínusz pont van jelölve. Pirossal azok, akik az alsóházban folytatják, narancssárgával pedig azok, akikről ezt a pontos végeredmények ismerete nélkül még nem lehet eldönteni. A képre kattintva nagyobb, jobban olvasható.)

Fotó (1), Slide - hunbasket.hu
Fotó (2) - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus