Lepattanókban verhetetlen a Kaposvár duója

Eddig Vojvoda Dávid a legjobb dobó, Caffey a gólpassz-király, a védekezés ásza pedig a mindenben kiváló Spurlock. Statisztika-szemle. 

 

Megkezdődött már az NBI/A-csoport ötödik fordulója, sőt, egy előrehozott meccsel belekóstolhattunk már a hatodikba is - a szombati játéknap előtt viszont érdemes egy pillantást vetni a statisztikákra. 

Kezdjük mindjárt a pontátlaggal: nem meglepő, hogy ebben a szolnoki Vojvoda Dávid áll az élen 22-vel, nem csak azért, mert tudása alapján számítottunk rá, hanem a Paks elleni ellenállhatatlan meccse is sokat nyom a latba. Mögötte a Nyíregyháza ásza, a felkészülés során is remeklő Krsztanovics következik 21,7-del, a harmadik pedig a szegedi Csirics 19-cel. A magyarok közül a tízbe csak Lóránt Péter (8., 17,7 pont) fér be Vojvodán kívül, de érdemes megemlíteni a tavaly még csak epizódszerepet kapó Benke Szilárdot, aki 15,7-es értékével jelenleg a harmadik legjobb magyar ezen a listán.

A kaposváriak még büszkébbek lesznek, ha ránézünk a lepattanókra, itt ugyanis szintén nem meglepő az eredmény: az utóbbi évek egyik legjobbja ezen a téren Hendlein Roland és eddig 12,7 meccsenkénti lecsorgójával stabilan vezeti is a listát. Ő az első a támadópattanókat tekintve is, a védőpattanóknál viszont csapattársa, Marko Spica áll az élen 7,2-vel - összességében közéjük fér a Falco kiválósága, Ryan Wright, aki 10,4 lepattanót szedett le eddig átlagosan, megelőzve Spicát (9,5). Érdekesség, hogy ezen a listán Hendlein után egyáltalán nincs magyar nem csak az első tízben, de tizenötben sem, a következő Keller Ákos (17., 6,2), illetve Mohácsi Máté (18., 6,2).

A gólpasszok tekintetében a Jászberény irányítója, Mike Caffey vezeti a listát 6,4-es átlaggal, a második helyezett viszont egyrészt meglepetés, másrészt örömteli: a fiatal Bus Iván kereken 6 asszisztot osztott szét eddig meccsenként. Mögötte érkezett a paksi Chris Dunn, illetve a már csak ex-kaposvári (a héten elküldték) Anthony Jones, de Vojvoda Dávid itt is befér az elitve (5., 4,5-es átlag). Érdekesség, hogy az első húszban sincs magyar rajtuk, illetve a 14. helyen álló Halász Ákoson kívül, a 22. Ruják Andrástól "indul be" a magyar szekció.

A szerzett labdákat tekintve az Alba hármas-négyese, Tristan Spurlock áll az élen, aki 2,75-ös átlagot tud eddig felmutatni - megelőzve a 2,5-tel második szolnoki Aaron Craftot. Magyar játékos itt sem sűrűn jön szembe, az első húsz között egyedül a 2,25-tel 5. Ferencz Csaba tűnik fel, majd Ruják és Benke következik 1,5-ös átlaggal.

Ha a blokkokat nézzük, szintén Tristan Spurlock vezeti a mezőnyt, de holtversenyben a két paksi magasemberrel, Tóth Ádámmal és Zsarko Rakocseviccsel - mindhárman 1,5 sapkát osztottak ki eddig átlagban. A legjobb tízben ott van még Keller Ákos és a szintén paksi Szabó Zsolt is, de a húszba Molnár Márton, Csorvási Milán és Hendlein Roland is befért.

Ha már Spurlock: ő eddig nagy fogásnak tűnik a Fehérvár részéről, ugyanis amellett, hogy szerzett labdákat és blokkokat tekintve első, szerzett pontokban, lepattanókban és gólpasszokban is befér a legjobb tízbe, a VAL-mutatója pedig a 8. legjobb - igazi mindenesnek számít tehát.

És ha már VAL-érték, nézzük ennek élmezőnyét: 30 feletti értékkel vezet Krsztanovics, egy tizeddel mögötte pedig Dramicsanyin - Vojvoda (27,5) legjobb magyarként a harmadik, Lóránt Péter (25,5) a negyedik, Hendlein Roland (24,5) pedig a hetedik, az első húszban rajtuk kívül csak Benke kap helyet magyarként, ő a 19. 19,25-ös értékkel. 

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus