Tüzér-tűz 21.rész (5.évad)

Piros csoportosulás

Gyerekek, mi van itt?! Nagykőrös oktat friss Hepp Kupa győztes Oroszlányt?! MTK gyűr le Nyíregyházát?! A Veszprém az utolsó percekben fordítva húzza be a "kötelezőt" Vásárhelyen?! Ez a Piros csoport nem vicc. Ráfordultunk a hajrára. A jelszó: Menekülés a győzelembe!

Hála a Srácok küzdőszellemének és lélekjelenlétének, mi sem kerültünk lépéshátrányba minden idők legizgalmasabb B-csoportos alapszakaszának célegyenesében. Elképesztő izgalmak után tudtuk legyűrni a minden elismerést megérdemlő, becenevére (Gladiátorok) teljes mértékben rászolgáló Békés csapatát.

Túl a hosszabbításon, sokáig emlékezetes derbi marad. Számtalan egyéni rekordot láthatott az ismét fantasztikus hangulatot teremtő nagyérdemű. Illendő vendégeinkkel kezdenem. Soha korábban nem fordult elő, hogy két játékos 73 pontot szerezzen. A Koma - Krstic duó hozta ezt a nem mindennapi bravúrt. Utóbbi tizenegy sikeres triplája is rekord. Sikerünk értéket növeli, hogy mindezek ellenére képesek voltunk megtalálni a győzelemhez vezető utat.

A CSAPATMUNKA mellett ehhez egyéni extrák szükségeltettek. Mint például csapatkapitányunk, Máté Márk 16/12 pontja 55%-os mezőnymutatóval, Mucza Tomi 19/3 egysége és Kováts Robi (10/3 pont és 16VAL) higgadt büntetőzése a végjátékban. Még ezt is képes volt megfejelni a 10 kiosztott gólpasszával Honvéd rekordot felállító Szalay Ákos és öt éves edző regnálásom legkiemelkedőbb performanszát bemutató, bravúrosabbnál bravúrosabb kosarakat elsüllyesztő Stefán Dávid, aki karriercsúcsot jelentő 30 pontot dobott 11/16-os mezőny és 8/9-es büntetőzéssel valamint leszedett 10 lepattanót. Harminckét játszott perc alatt hozott 40VAL-t!!!

Természetesen nem ringatjuk magunkat rózsaszín ködben. Látjuk miben kell javulnunk, mit hibáztunk. Most nem kellett nagyobb árat fizetni ezekért, ám legközelebb lehet, nem fér bele az elveszített lepattanócsata és a huszonhat, második esélyből engedett ellenfél pont.

Fogynak a meccsek, forrósodik a talaj, sűrűsödik a mezőny. Csak előre tekintünk! Vasárnap irány Pécs és az újabb győzelem!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

Fotó - BHSE facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus