Tüzér-tűz 25.rész (4.évad)

Szokásos összetevők + extra büntetőzés = győzelem

Emberemlékezet óta nem nyertünk. Legalábbis a türelmetlen edző ilyenkor úgy érzi. Valójában három mérkőzést veszítettünk zsinórban. Előzetesen nem a negyediken jósolták a szakértők negatív szériánk megszakadását, ám a papírforma arra való, hogy felborítsák...

A Hódmezővásárhely nagyszerű csapat. Dr. Elek András, a kosárlabda klub legendás alakja idén engedte át végleg a marsallbotot egykori kiváló játékosának és nem különben tehetséges edzőjének, Utasi Gábornak, aki új lendületet adott a gárdának. Látványos támadójáték, rengeteg improvizatív elem jellemzi a kék-sárgák taktikáját. Egyértelmű volt, csak akkor lehet esélyünk ellenük, ha képesek leszünk a kitalált és gyakorolt védőstratégiát fegyelmezetten és eredményesen alkalmazni.

Büszkén jelenthetem, a Srácok maximális koncentrációval és a ránk jellemző lelkesedéssel álltak a mérkőzéshez. A védő oldalon folyamatosan kommunikálva szerveztük a melót és lassítottuk a számunkra kedvező sebességre Vas Petiéket. Mindezt képesek voltunk egy átlag feletti támadójátékkal megfejelni. 84 pontot dobtunk, 28 mezőnykosarunkat 25 gólpassz előzte meg, ami önzetlen és türelmes csapatmunkát jelent. A legnagyobb extrát a 22/27, 81%-os büntetőzésünk jelentette, amellyel egész szezonban hadilábon álltunk. Emellett egyénileg olyan statisztikát jegyeztünk, amire ezerkettőszázötvenegy napja nem volt példa. 2013 szeptember 29-én, a Vasas otthonában lejátszott és hosszabbítás után 105-100 arányban megnyert idénynyitón (amely egyébként a debütálásomat jelentette a Honvéd kispadon) zárt +20-as VAL mutatóval négy piros-fehér spíler utoljára. A történeti hűség és a jóleső nosztalgia kedvéért, akkor Kovács Domonkos (30), Kwame Robert (25), Taga György (21) és Szeleczki István (20) hozott kiemelkedő mutatót hasznosság tekintetében.

A Vásárhely ellen a dobott pont (21), legtöbb tripla (3/3) és VAL (27) kategóriában is karriercsúcsot hozó Szalay Ákos, Stefán Dávid (17 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 11/15 összes dobás és 27 VAL), Kerpel-Fronius Gáspár (9/3 - 9 pont és lepattanó, 5 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 3 szerzett labda és 22 VAL) és Kováts Róbert (13 pont, 7 lepattanó, 10/13 mezőny dobás és 20 VAL) kvartett produkálta ezt a nem mindennapi bravúrt.

Mindezek mellett teljes mértékben CSAPATMUNKA adta a siker kulcsát. Akik számszakilag esetleg visszafogottabban teljesítettek, mind-mind hozzátették a saját részüket ehhez a nagyon fontos győzelemhez. Pintér Dávid az ellenfél legjobbjának eltűntetésével, Tóth Bence és Pálházi Richárd gólpasszaikkal, Kiss Ádám agilitásával, Máté Márk lepattanóival, Sebők Bence hatékonyságával, míg Fülöp Botond kemény védekezésével. Tizenkettedik játékosunk számára pedig duplán emlékezetes marad ez a szombat este. Először lépett ugyanis az NBI-es csapat tétmérkőzésén parkettára az ifjú Weisz András, hogy egy támadólepattanóval ő is hozzájáruljon a nagy Honvéd egészhez.

Most két hetünk van felkészülni az újabb kulcsfontosságú rangadóra a masszív Tiszaújváros ellen. Az odavágón az ihletett formában triplázó Madár András extrájával legyűrtek bennünket. Elérkezett az idő a nemes bosszúra!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus