Tüzér-tűz 27.rész (4.évad)

Ezt a hetet sokáig nem felejtjük el...

Őrületesen mozgalmas napok vannak mögöttünk. Miután szombaton legyűrtük legnagyobb riválisunkat, a Tiszaújvárost, ráadásul az egymás elleni összevetés szempontjából pozitív arányban, egy vasárnapi szusszanást követően belecsaptunk a piros-fehér lecsó legjavába!

A hétfő volt a legtisztább. Edzettünk egy derekasat. Töménytelen futással, amolyan "táguljon a tüdő" mottóval.

Kedden NB2-es csúcsrangadó várt ránk. A feljutás reményében alaposan beerősítő TFSE érkezett a Dózsa György útra.

(Amúgy sem rossz alaphangulatunkat csak fokozta a Zsoldos András vezette junior/A gárdánk férfias győzelme a légiósokkal felturbózott Pécs ellenében

Külön pikantériát kölcsönzött a meccsnek az utóbbi két évben a Honvéd sikereiért harcoló Sinkovits Dani ellenfélként való visszatérte. Sinki abszolút kedvenc volt mind az öltözőn belül, mind a szurkolók között, mind nálam. Rendkívül intelligens, őszinte és minden körülmények mellett a csapatérdeket maximálisan előtérbehelyező mentalitásával kivívta mindenki szeretetét és tiszteletét. Most azonban csúnyán megtréfáltuk... őt is...

Az első perctől kezdve kontrollálva a tempót arattunk magabiztos, 72-47 arányú sikert. Védekezésünk nagyszerűen zárt, letámadásunkkal raklapnyi eladott labdába kergettük a jónéhány NBI-es játékossal érkező Testnevelési Főiskolásokat. Szedtünk 45 lepattanót, kiosztottunk 23 gólpasszt. Vincze Ádám és Kiss Ádám letépett 25 pattanót, Valerio Ramon kiosztott 6 gólpasszt, míg Pálházi Ricsi és Mucza Tomi bebombázott 9 triplát. Komoly CSAPATMELÓ volt.

Szerdán buszba pattantunk és egészen Belgrádig zötyögtünk. Immár negyedik esztendeje húztam hiába a mézesmadzagot a fiúk orra előtt, miszerint elintézem, hogy élőben nézhessünk meg egy Euroliga meccset. Ezért vagy azért, de próbálkozásaim hiábavalónak bizonyultak. Mindez azonban már csak múlt idő....

(Külön köszönet - ezúton is - Kovács Tibor pécsi barátunknak, a délszláv kosárlabda utolsó három évtizedének gourmandjának, aki segítségünkre sietett jegybeszerzés ügyében.)

Tizenhét játékosunk, Mészáros "Lujó" István szakosztály vezetőnk, Losonczy Dániel, serdülő/B csapatunk edzője, Farkas "Hammer" Lajos főszurkolónk és a teljes Puskás-klán indult a szerb fővárosba. Tizedik esztendeje dolgozhatok Euroliga mérkőzéseken. Tavaly megadatott, hogy a helyszínről közvetíthettem végig Rádonyi Kristóf barátommal a Final Fourt. Amit azonban a Kombank Arénában átélhettem vér szerinti és választott CSALÁDommal, nagyon nehéz szavakkal (igen, még nekem is...) leírni. Nyilvánvalóan még különlegesebb ízt adott ennek a nem mindennapi csemegének a tény, hogy piros-fehér fiaimmal, a Sáskáimmal és Bejjával együtt tombolhattunk/ámulhattunk majd tizenkilencezer fanatikussal a Crvena Zvezda és az Olimpiakosz küzdelme láttán. Szívbemarkolóan felemelő érzés volt látni, ahogy a kisnyugdíjas nagymamától kezdve az iskolás kölykön, a sminkreklám plázacicán és a bróker kinézetű macsón keresztül az egyetemista szerelmespáron át mindenki szíve egy emberként dobban, miközben könnybelábadt szemmel éneklik a "Vörös Csillag" indulókat. Olyan atmoszférában tölthettük el azt a nem egészen két órát, ami után nem hiszem, hogy lenne olyan játékosom, aki legalább ne edzene innentől teljes intenzítással. Talán lesznek, akik emiatt fognak többet dolgozni...

Csütörtökön lendületből daráltuk be a Budaörs NBII-es csapatát. A 109 dobott pont szezoncsúcs. Mind a hét bevethető spílerünk szerzett legalább 7 pontot és 14 VAL-t. Külön kiemelendő Bea Gergely 20 perc alatt hozott 22 pont, 12 lepattanós dupla-duplája és a kényszerből irányítóposztra parancsolt Pálházi Ricsi 17 gólpassza. Ezzel a sikerrel immár a negyedik helyezést birtokoljuk, mindezt a mezőny második legjobb védelmével!

Apropó, védekezés. Szombaton azzal a tudattal utazhattunk Egerbe, hogy esetleges győzelmünkkel megszerezzük az 5. pozíciót és megdöntjük közös négy évadunk legjobb alapszakasz mérlegét. Büszkén jelenthetem, sikerült. Ráadásul nem akármilyen produkcióval. A hazai pályán betonkemény, kizárólag a feljutásért küzdő DEAC - Vásárhely - Nyíregyháza trió ellen, negyedik negyedbeli vezetés után kapituláló Váczi Péter csapat ellen ritkán látható csapatvédekezést bemutatva engedélyeztünk 48 pontot. Ez az idei keleti NBI/B-s kiírás legkevesebb, vendégcsapatként kapott pontmennyisége! Óriási gratuláció a Srácoknak!

Most jöhet egy átlagos vasárnap, hogy aztán hétfőtől elkezdjünk egy normális hetet felkészülésileg az Óbudai Kaszások elleni Pösti Elklasszikóra.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus