Tüzér-tűz 6.rész (6.évad)

Decemberi helyzetjelentés...

Őrület mire képes egy kölcsönzői jelmez. Belebújsz és az emberek teljesen átszellemülnek. A gyerekek csillogó szeme, a felnőttek őszinte mosolya. Bőven kárpótolnak a műanyag paróka és arcszőr szett alatt szenvedő, frissen borotvált búrám megpróbáltatásaiért. Honvéd Mikulás 2018, címszerepben én, a hivatásos kosárlabdaedző és amatőr Sáska idomár. Ugrálóvár, örjöngésbiztos tatami borítás, az ódon Istálló ismételten méltó helyszínnek bizonyult a derék Fehérszakáll látogatására. Tizennégy piros-fehér szakosztály több száz utánpótlás sportolója járult elém, a kényelmes nagyfater fotelben, ajándékcsomagok erdejében pihenő Télapó dublőrhöz. Rajongok a gyermekekért, ami ebben, az emberiség történetének egyik legkúlabb szerójában csak hatványozódik. Érzed a várakozás izgalmát, tapintható a kíváncsiság. A legkisebbeken látod, tényleg elhiszik "te vagy az". Kétkedve méregetnek a hezitálók. Hinni akarják a csodát, ám az okostojások károgása miszerint "A Mikulás nem létezik!" évről-évre erősödik. Makulátlan nadrág-kabát-sapka trió, hozzá a kedvenc szénfekete bakancsom, ehhez csapom extrán elmélyített baritonomat. Számomra minden pénzt megér ahogy a kezdő kétkedők véleménye csak tovább kuszálódik. A felvilágosult nagyok persze szakavatottan fürkésznek a viszkettető fürtök mögé, hogy aztán cinkos összekacsintással nyugtázzák a felismerés örömét: ez Artúr bá, a bolondos kosáredző a Dózsa György úti sporttelepről.

December hónap másik kedvenc honvédos eseményem a csapatkarácsonyozás. Rengeteg információt megtudok a Srácokról. Kit mivel "oltanak", kinek mik a gyenge pontjai és kik azok, akik ezeket a magas labdákat kegyetlenül lecsapják. A levél természetesen alapkellék, ám az igazi piros pont a vers. Idén rekordszámú rímalkotás került pergamentre, közülük számos valóban zseniálisra sikeredett. A Valerio-tesók az ötletek kimeríthetetlen tárházának bizonyultak: Ramon, a bratyó pazar verses életrajzot olvashatott fel, míg Vincent öcsi hihetetlen tudományos alapossággal megírt sorok formájában bizonyosodhatott meg lapos föld elméletének életképtelenségéről. A képzeletbeli ötletbörze dobogójáért hatalmas tülekedés kerekedett. Kováts "Szakács" Robi zenére táncoló plüss grillcsirke fejfedője, Stefán "Vegyész" Dávid egyedi tervezésű atlétája, Fülöp "Időzített Bomba" Botond feszítővas, fejsze, gyógyszeres fiola pakkja vagy Rozs "Kacsa" Máté kórházi ágytála. Büszke vagyok a fiúkra, alaposan kitettek magukért!

Esztendőzárás esetében megkerülhetetlen a visszatekintés. Emlékezetes év volt  a kettőezertizennyolcas, annyi szent. A szín utánpótlás spílerekkel bezsebelt NB2-es bajnoki arany, a szintén Budapesti Honvéd történeti Hepp Kupa negyeddöntőbe jutás (ami január 12-én akár még tovább íródhat) és az odavágók utáni holtversenyes 5. hely a bombaerős piros csoportban. Ez utóbbi kiharcolásában égető szükség volt az MTK és Budafok elleni gyötrelmes sikerekre. A kosárlabdázás művészei dvd válogatást továbbra sem velünk reklámozzák, ám a szívünk és a kollektívánk ereje elvitathatatlan!

Habár, ezen blogbejegyzés élesítésének pillanatában már jócskán túl leszünk a felpuffadás veszélye nélkül elfogyasztható finomított cukor mennyiségen és valószínűleg sokadjára dícsértük meg őszinte ábrázattal rokonaink kreativitását a harmadik gyapjúzokni kibontását követően, ám az ősi dakota bölcselet szerint, jobb később, mint soha...

 

Boldog Karácsonyt és Lelki Békében eltöltött 2019-et Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

 

fotó: Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus