100 pont felett a Körmend a tartalékos Szedeák ellen

Az első félidőben még tartotta a lépést a Szedeák, fordulás után viszont nem tudtak mit kezdeni a Körmend támadójátékával.

Férfi kosárlabda NBI/A. csoport, Középszakasz, Középház, 3. forduló:

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 113-86 
(28-20, 26-25, 22-18, 37-23)

Körmend, 1500 néző, vezette: Benczur, Török, Szabó G.

Körmend: Seals 15/9, Walker 8/3, Ferencz 15/9, Török 20/6, Richards 30/9.
Csere: Popadic 18/12, Latinovic 3/3, Tóth N. 4, Doktor -.

Szedeák: Stefanovic 4, Kuntic 18, Molnár A. 15, Kiss Zs. 15/15, Balaban 18.
Csere: Mike 6/6, Révész 10, Meleg -, Demeter -.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 13-15. 8. p.: 24-18. 12. p.: 34-24. 16. p.: 46-34. 21. p.: 58-45. 26. p.: 63-60. 33 p.: 87-66. 37. p.: 94-77.

Kipontozódott: Balaban 34. p.

A meccs részletes statisztikája ide kattintva tekinthető meg.

Mindössze tíz hadra fogható játékossal érkezett a vendégcsapat. Ahogy az előzetes hírekből is tudni lehetett, Branko Jereminov és Andrija Csirics sérülés miatt nem tartott a társakkal. A Körmendben Farkas Attila ült civilben a padon, a Pápán játszó, de Körmenden edző Sömenek Martin mellett. A héten betegséggel küszködő Momcsilo Latinovics viszont játékra jelentkezett, és be is állt a második negyed elején, amikor a kisszünetben hármat cserélt Déri Csaba. 28-20-ra vezettek ekkor a hazaiak, de csak öt perc után tudtak ellépni az elszántan pályára lépő szegediektől.

A második negyedben aztán hamarosan tíz lett közte, de a vendégek nem adták fel. Az agilisan játszó Davorin Kuntics rendre faulttal együtt szerzett kosarat, kettőig tudta felzárkóztatni csapatát. Rátett a Körmend egy lapáttal, Marko Popadics a pontszerzés mellett a látványra is tudott adni, miközben jól szolgálta ki társait. Kiss Zsolt harmadik triplája, és a három fault miatt sokat ülő, majd visszatérő Darko Balaban kettese hozta tízen belülre a Szedeákot a nagyszünetre.

Négy-nullás körmendi rohanásra 9-3-mal válaszoltak a szegediek, gyors hazai időkérés volt a reakció. Richards húzott bele a pontszerzésbe, és a negyed végére tíz pont fölé tornázta előnyét csapata. Az utolsó tíz perc már jutalomjáték volt a piros-feketék számára. Balaban a 34. percben kipontozódott, ez sem jelentett jót a Szeged számára, és az sem, hogy csak ebben a játékrészben Ferenczék hét hármast süllyesztettek el a gyűrűben, meg sem álltak 113 pontig. Török Rolland és Ferencz Csaba is alaposan belőtte magát, De LeVar Seals is kettő triplával járult hozzá a meccset záró tűzijátékhoz. 

A piros-feketék önbizalom növelő győzelmet arattak a Szedeák ellen, ami lendületet adhat szerdára, amikor a Falco vendégei lesznek Szombathelyen.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – A Szegedből ma két alapjátékos hiányzott, ezt fontos hangsúlyozni. Mi igyekeztünk gyorsan, jó ritmusban kosárlabdázni, ez a végén érett a számok alapján is magabiztos győzelemmé. Ez már a tízedik sikerünk, amióta Hencsey Tamással együtt dolgozunk a csapatnál. Dolgozunk a további terveink végrehajtásán, hiszen fontos mérkőzések jönnek sorban. Örülök, hogy ma sikerült könnyedén, szépen és eredményesen játszani.

Nikola Lazics: – Gratulálok a hazaiaknak, első perctől kontrollálták a mérkőzést. Volt olyan része a mérkőzésnek, amellyel én is elégedett lehettem, a harmadik negyedig versenyben voltunk, de fizikálisan ma nagy különbség volt a két csapat között. A Körmend nagyon jó csapat, az itteni tempót a fiataljaink még nem tudják felvenni. Nekünk sok problémánk volt már a találkozó előtt is, ez is sokat számított ma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus