100 pont fölé jutott, átlépte a MAFC-ot és bent maradt a DEAC

Elképesztő első félidővel szedte szét a MAFC-ot a debreceni alakulat és végül látványos győzelemmel biztosította jövő évi A csoportos tagságát. 

Magyar férfi NBI/A, alsóházi középszakasz, 5. forduló 
DEAC - MAFC 103-81 (31-20, 33-17, 16-32, 23-12)

DEAC: Martinics, Jones 15/3, Lilov 18/12, Bognár 16/3, Armwood 21. 
cserék: Kósa -, Velkey 4, Opre 2, Molnár 10/3, Farkas -, Lajsz -, Kozák 1.

MAFC: Hot 23/6, Fodor 4, Misek 6/3, Dukics 16/9, Cvetkovics 9/3. 
cserék: Lakosa 4, Lakits 5, Katona 9, Peringer 3, Bordács -, Siklós 2. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Határozott támadójátékkal nyitott a DEAC, Bognár pillanatok alatt berámolt hat pontot, majd Jones és Martinics is elsüllyesztett egy-egy triplát, így az első negyed közepén már 16-7-re meg is lépett a hazai alakulat - sorra harcolták ki a faultokat Armwoodék és mind a kilenc mezőnykosarukat gólpassz előzte meg az első játékrész folyamán. Ez 31 pontot eredményezett alig tíz perc alatt, de a Hot-Dukics kettős vezetésével látótávolságon belül tudott maradni a MAFC is, sokáig azonban ezt sem tudták tartani a fővárosiak: a második negyedben tovább folytatódott a debreceni gála és félelmetes támadójátékot bemutatva 64 (!) egységet rámoltak be Lilovék a szünetig - ekkora tűzerővel képtelen volt mit kezdeni a MAFC, így húsz perc után 27 (!) pont volt már közte. A hazaiaknál négyen, Armwood, Martinics, Lilov és Bognár is megdobta a tízet már eddigre, míg a túloldalon egyedül Dukics érte el ezt a határt, de igazából nem is lehetett összehasonlítani a két csapatot, teljesen más szintet képviselt a Berényi-legénység. 

A fordulás után érthető módon visszaesett a DEAC teljesítménye és intenzitása és bár a harmadik negyed elején még nem nagyon csökkent a távolság, de a játékrész hajrájában már-már veszélyes távolságba zárkózott a MAFC, sőt, végül csak tizenegy pont volt közte a záró etap elején - 32-16-ra nyerték a negyedet Katonáék, pedig a cserék is bőven kaptak lehetőséget. A záró etapban aztán megrázta magát a debreceni csapat és egy 14-2-es rohammal megnyugtatta a szurkolóit, így végül magabiztos, nagy arányú győzelmet aratott, amellyel egyben azt is biztosította, hogy a következő szezonban is az A csoportban fog szerepelni. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus