16 pontos győzelemmel jutott tovább a magyar válogatott

A második negyedben szorongatott Koszovó, de végül hozták a győzelmet és ezzel a biztos továbbjutást Perlék. 

Világbajnoki selejtező 
Koszovó - Magyarország 65-81 (19-29, 20-10, 13-18, 13-24)

Magyarország: Ruják -, Perl 12/3, Vojvoda 17/3, Allen 10, Keller Á. 8
cserék: Govens 13/9, Kovács P. 5/3, Benke -, Eilingsfeld 12/6, Tóth N. 1, Filipovity 3/3

Koszovó legjobb dobói: Berisha 17/9, Tmusic 15/15, Kastrati 14/6

A mérkőzés statisztikája ezen a linken tekinthető meg!

Ott volt a magyar válogatott kezdőjében a csuklósérülés után visszatérő Allen Rosco és rögtön ő is szerezte a mérkőzés első kosarát pozícióból, míg a hazaiaknál egyértelműen a kinti dobásokban bíztak - nyolc triplát is elemeltek az első negyedben, de Berishán kívül nem tudtak betalálni, így a nyitó percek után azért meglépett válogatottunk. A palánk alatt egyértelmű fölényben voltak Kellerék, uralták a lepattanózást és hibátlanul dobták a kétpontos kosarakat, az első negyed hajrájában meglett a tízpontos különbség, a lelkileg nagyon nehéz helyzetben lévő koszovóiak nem tudták tartani a lépést. A 19-29-ről induló második játékrészben azonban fordult a kocka, valamiért bizonytalanabbá vált a magyar csapat, míg Koszovó ráérzett a ritmusra, egy 9-1-es futással egy labdán belülre zárkózott és Berisha nagy triplája után időt is kért Sztojan Ivkovics. Ez azonban elsőre nem igazán hatott, bő öt percig egyáltalán nem talált a gyűrűbe a magyar válogatott, ez idő alatt pedig a hazaiak már a vezetést is átvették, megjött a közönség hangja, Kastrati villogott, nagyon elkapta a fonalat a vendéglátó. A nagyszünet előtti időszakban sikerült végül rendezni a sorokat és elállítani a vérzést, de így is egállal mehettek pihenni a felek - a kezdeti dominancia eltűnt a magyar csapat részéről, rengeteg volt a pontatlanság, az eladott labda és a félidő végére a lepattanózás is megfordult. 

A harmadik negyedben Vojvoda Dávid vette vállára a mieinket, egymaga nyolc pontot szórt és vezérletével vezetéshez jutott a válogatott, de meglépni nem tudott ellenfele elől, ezúttal is volt olyan időszak, amikor nagyon akadozott a gépezet, a sokat vállaló Berisha pedig néha talált is, így szorosan alakult a küzdelem. A játékrész hajrájában Eilingsfeld bombázott be egy nagyon triplát, így 52-57-ről indult a záró etap, ahol aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az Ivkovics-legénység: Govens rögtön bevert két hármast és összességében egy 10-0-s magyar futás következett. Ez a mélyütés aztán elégnek is bizonyult, még egyszer nem tudott visszajönni a tíz pont feletti hátrányból Koszovó, az utolsó percekben már nem is kellett izgulni, a remekül játszó Vojvoda (17 pont, 6 gólpassz) mellett Govens, Perl, Eilingsfeld és Keller is kifejezetten jó meccset játszott és a gárda lehozta a végjátékot, összességében magabiztos győzelmet aratott.

A második-harmadik negyedben ugyan szorongatttak a hazaiak, de a magyar csapat nem ingott meg, ezzel a sikerrel pedig bebiztosította a következő selejtezőkörbe való jutást - az első kört vasárnap, Litvánia ellen, hazai pályán zárja hazánk válogatottja. 

fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus