17-0-ra vezetett a Falco, mégsem tudta behúzni a vasi El Clasicót

A meccs elején alaposan beragadó Körmend a folytatásban nagyon kemény védekezést bemutatva fordított és vette el a Falco hazai veretlenségét.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 22. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 68-76 (24-13, 4-21, 18-23, 22-19)

Falco: Curry 14/6, Govens 14/12, Perl 15, Bruinsma 2, Reddic 19.
Csere: Váradi -, Tóth -, Balmazovic 4. 

Körmend: Németh -, Price 13/3, Bradford 10, Hammonds 14/3, Delas 11.
Csere: Ferencz 6/6, Thames 15/3, Csorvási 7, Oroszi -, Lajsz -. 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Villámrajtot vett a Falco és Govens Darrin, a honosított hátvéd három triplát pörkölt be, Reddic pedig egy duplával jelentkezett - két perc után 11-0-ra vezettek a hazaiak, azonnal időt is kért Matthias Zollner. Ez sem használt, teljesen bedeszkázták a gyűrűt a vendégeknek, Curry, Bruinsma és Perl is feliratkozott a pontszerzők közé, 17-0 állt az eredményjelzőn. Delas harcolt ki büntetőket, és az egyiket be is dobta, ezzel tette fel a táblára a Körmendet, majd egy támadópattanót követően a hatodik perc végén megszerezte csapata első mezőnykosarát is. Itt eléggé lefékezett a Falco, a sorozatosan cserélő Körmend alaposan megszigorította a védekezését, tudtak futni, amiből jöttek is a pontok - 19-9-re zárkóztak a vendégek. Govens nélkül eléggé dadogott a hazaiak támadójátéka, szerencséjükre Curry triplája a legjobbkor jött, 10 pont környékén stabilizálni tudta előnyét a Falco (24-13). 

Pontszegényen indult a második negyed, de amíg a Falco a jó körmendi védekezés miatt tudott alig betalálni, a túloldalon a vendégek több üres triplát is elrontottak. Thames kinti dobása törte meg a rossz szériát, majd Csorvási faultos ziccere után gyorsan időt is kért Gasper Okorn, mert egyértelműen átvette a játék irányítását az ellenfél (26-22). Kétszer szépen ki is játszották Balmazovic-ra a hármast, de mindkétszer hibázott a légiós, védekezésben azonban feljavultak a hazaiak, percekig befagyott az eredményjelző. Ferencz Csaba hármasa kritikus pillanatban esett be, majd Hammonds harcolt ki büntetőket, 26-26-nál kiegyenlített a Körmend, majd Bradford brutális zsákolásával már vezettek is. Reddic fújt riadót egy szép egyéni akcióval, de Csorvási rögtön válaszolt, majd pöcijével kezdett ellépni a vendéggárda, miközben a Falco vagy rossz dobásokat választott, vagy eladta a labdákat (28-34).

Aktívan kezdett a Falco, de továbbra is minden kosárért meg kellett küzdeniük, a körmendiek remekül védték a kettő-kettőket, a túloldalon pedig sorban jöttek a palánk környéki találatok, ha a vendégek kicsit pontosabbak, tíz pont fölé jutott volna a különbség. Perl két kosara kicsit megtörte a körmendi fölényt, de amint ő elkezdett fáradni, a vendégek elléptek - Okorn időt is kért, mert nem indult be a Falco játéka (35-46). Bár Hammonds összeszedte a harmadik faultját, ez nem segített a szombathelyieken, egyszerűen képtelenek voltak gyűrűbe találni - ismét csak Reddic tolta meg a szekeret, majd Perl is ziccert dobott, amivel bejöttek 10 egység alá. A kisebb hullámvölgyet Ferencz hármasával vészelte át a Körmend, majd Price is beszórt egy kintit, végül Delas habkönnyű ziccere után pillanatok alatt ritmust váltottak a vendégek, 15 ponttal jártak előrébb - a negyed Reddic duplájával és Curry buzzer tempójával zárult, de így is magabiztosan vezettek Csorvásiék (46-57). 

A hazaiak alaposan felszívták magukat a negyedik negyedre, előbb Curry szórt be egy triplát, majd Perl dobott látványos kosarat - alig egy perc után jött is Zollner időkérése, mielőtt nagyobb lett volna a gond (51-57). Delas nyugtatta meg az övéit egy duplával, de rögtön össze is szedte negyedik faultját, Reddic ki is használta a felpuhuló védekezést, ám ezután sorozatban rontott a Falco, Thames pedig nem hibázott, így nem tudtak közelebb jönni a hazaiak. Ekkor Ferencz Csaba kapott technikait reklamálásért (szerinte újra kellett volna indítani a támadóidőt egy labdaeladás-labdaszerzés után), ami neki is a negyedik hibája volt, a sárga-feketék azonban három esélyből sem tudtak kosarat szerezni - a túloldalon viszont Delas volt higgadt (55-63). Négy perccel a vége előtt kigyűlt a körmendiek bónusza, Perl jól is büntetőzött, de képtelenek voltak kétszer egymás után kosarat szerezni, Hammonds hármasa, majd két duplája folyamatosan két kosárnyi különbségen kívül tartotta Váradiékat. 61-70-ről indult az utolsó két perc, a Falco egymás után három triplát rontott, Delas viszont bedobta a ziccert - úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám Reddic két ziccerével és Govens triplájával 7-0-t futott a Falco, 68-72-re zárkózva. Több csavar azonban már nem volt a meccsben, a körmendiek higgadtan büntetőzve behúzták a győzelmet. 

Fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus