23-at vert a Sopronra a Kaposvár

Végig magabiztosan vezettek Hendleinék, a harmadik negyed végén eldöntötték a küzdelmet, a záró etapban pedig kiütésessé tették győzelmüket a széteső Sabáli-legénységgel szemben. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
Kaposvári KK - Sopron KC 90-67 (26-14, 19-19, 24-15, 21-19)

Kaposvár: Ubilla 10/6, Johnson 12, Markovics 20/3, Hendlein 10, Spica 11. 
cserék: Halász 10/9, Hock -, Puska -, Kocsis 2, Bogdán 6, Pustahvar 9/3.

Sopron: Warner 12, Lemar 24/9, Takács -, Dénes 3/3, Gordon 14. 
cserék: Molnár M. -, Supola 4, London 2, Wiggins 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Szokás szerint szinte teltház fogadta a csapatokat a kaposvári sportcsarnokban, ahol a hazaiak az (egyik) utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni az alsóház elkerülését illetően, míg a vendégek a gyengébb idegenbeli mérlegükön próbáltak javítani egy mögöttük lévő és a középházi tagságukra talán veszélyt jelentő csapat otthonában. Az összecsapást a Kaposvár kezdte jobban, ugyan a Sopronnak is megvoltak a helyzetei, de az első percekben Warnerék rendre hibáztak, míg a hazaiak Ubilla labdáiból folyamatosan eljutottak a gyűrűig – négy és fél perc után 10-2 állt az eredményjelzőn, amikor Sabáli Balázs időt kért. A játék képe azonban ezt követően és a cserék után sem változott jelentősen, az SKC továbbra sem dobott jól, míg a KKK Ubilla vezetésével robogott, gyorsan és rendkívül hatékonyan támadott, úgyhogy az első negyed végén 26-14 állt az eredményjelzőn – a hazaiaknál Markovics 11 ponttal, Ubilla 5 gólpasszal állt, 75%-kal céloztak, míg a soproniak csak 33%-kal értékesítették dobásaikat. A második játékrészben kiegyenlítettebb lett a játék, de a felforgatott felállások, átvariált szerkezetek ellenére is tartotta előnyét a Kaposvár, sőt, tovább is tudta növelni, volt már 38-20 is az állás. A Sopron védekezésváltása és zónája viszont a nagyszünet előtti percekben megfogta Johnsonékat, egy perccel a félidő vége előtt visszajött tízre a Sabáli-legénység, de az utolsó szó a hazaiaké volt, úgyhogy 45-33 állt a táblán a nagyszünetben – a 15 pontos Markovicsot abszolút ki lehetett emelni, a vendégeknél különösebb egyéni extráról itt nem beszélhettünk.

A fordulás után változtatott a kezdőn Sabáli Balázs, Dénes és Takács helyét Supola és Wiggins foglalta el, a zóna pedig maradt a vendégeknél és eleinte úgy tűnt, hogy továbbra is működik, de támadásban nem voltak elég pontosak ahhoz, hogy ezt kihasználják – a túloldalon pedig Ubilla, Markovics és Johnson villanásaival tartani tudta a különbséget a Kaposvár, sőt, 59-43-nál Sabáli megint időt kért. Sokat ez sem segített, Ubilla lerohanásból dobott tempójával a 28. percben meglett a közte húsz, itt valami megtört a vendégeknél – sorra rontották el a dobásokat, nem is feltétlenül vállaltak jó helyzeteket, a hazaiak pedig remekül indultak és eldöntötték a mérkőzést. A záró etap 69-48-ról kezdődött és itt Halász Ákos komponálta a kaposvári támadásokat, hol ő talált be, hol mással dobatott kosarat, a Sopron pedig teljesen szétesett – az említett Halász triplája után már 31 ponttal vezetett Fekete Ádám alakulata. A tréner itt azt is megtehette, hogy egyszerre öt saját nevelésű, kaposvári játékosát (Halász, Hock, Kocsis, Bogdán, Hendlein) küldte pályára (a magyar bajnokságban ezt azért sokszor nem látni), így ugyan a harminc pont feletti különbség csökkent, a kiütéses somogyi győzelem nem forgott veszélyben – ezzel nagyon fontos sikert húztak be Spicáék, a Sopron pedig nem tudott belekapaszkodni a Körmend elleni győzelmébe. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus