A DEAC is megverte az Albát

Bognár Kristóf idei legjobb teljesítményének is köszönhetően otthon verte a Debrecen a bajnoki tabella alsó negyedében rekedt fehérváriakat.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló
DEAC - Alba Fehérvár 91-78 (28-26, 20-20, 18-14, 25-18)

Debrecen: Dugat 10/6, Manigat 7/3, Boriszov 21/9 Ivosev 15/6, Amigo 12.
Csere: Bognár 19/9, Omenaka 4, Polyák 3/3.

Alba: Cartwright 12, Zeno 7/3, Freeman 13/6, Lóránt 17/3, Heath 17/3.
Csere: Bullock 8/6, Tóth P. 1, Filipovity -, Keller I. 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az Alba évek óta nem látott negatív szériában van, ami az A-csoportos bajnoki mérkőzéseket illeti, így hiába senkinek sem könnyű nyerni a mai Debrecen otthonában, egyszerűen így is nagyobb nyomás volt a vendégeken ezen az estén. Annak ellenére, hogy a hajdúságiak számára is komoly volt a tét, hiszen óriási a tülekedés a Magyar Kupa nyolcasdöntőjére jogosító helyekért, s mindenképp győznie kellett Berényi Sándor legénységének, hogy versenyben maradjon, a két gárda kisebb gálát varázsolt a parkettre az első 10 percben. Amigo nagyon élt a palánk alatt, a tripla duplától sem messze járó Dugat (10 pont, 7 lepattanó, 14 gólpassz) kreativitása pedig nagyon gördülékeny támadásokat eredményezett a Debrecennek, mely 18-10 után "csak" két ponttal tudta megnyerni a nyitó etapot.

A második negyedben a hazaiak argentin válogatott centere újfent faultproblémákba keveredett, viszont a helyére beálló 18 esztendős Omenaka két kosárral kezdett, majd a szerkezetváltást követően a megszokottnál sokkal aktívabb Bognár Kristóf (19 pont, 3/4 tripla, 7 lepattanó) is eredményes volt a palánk alatt. Mivel a 17-17 egységig jutó Lóránt - Heath páros is hatékony volt, így az eredmény is szorosan alakult - Bognár triplájával két egységnyivel jobban állt a DEAC féltávnál.

A fordulást követően Freeman vette át a vezetést a vendégeknek (50-51), majd hárommal is ment már az Alba, amikor Dugat hűtötte le a kedélyeket egy zsákolással. Freeman még adott egy löketet a Fehérvárnak, de Bognár távolról egalizált, majd  66-60-ra el is szakadt a Debrecen, mely lendületben volt a záró etap előtt.

Az utolsó negyedben erre tudott is építeni a 21-et szóró Boriszov vezette hazai alakulat, 71-60-nál már nyeregben érezhette magát a Berényi-legénység, s bár Lóránt Péterék még egyszer megrázták magukat, igazán nem tudták veszélyeztetni a debreceniek diadalát. Ezzel a vereséggel 12 forduló után csupán meccsei egy harmadát nyerte meg a FIBA Europe Cupban még állva maradt együttes, mely a Magyar Kupa nyolcas fináléjáról már biztosan lemarad ebben a kiírásban.

Fotó - hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus