A Falco elsőre simán verte a tartalékos Szolnokot

A mindössze három légióst bevető Olaj korán komoly hátrányba került, így hazai pályán dominálni tudott a szombathelyi alakulat az elődöntő nyitányán.

Magyar férfi NBI/A. csoport, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 78-65 (19-15, 29-15, 16-20, 14-15)

Falco: Govens 13, Váradi 14/3, Curry 5/3, Bruinsma 8, Reddic 10.
Csere: Perl 16/3, Balmazovics 7/3, Bíró O. -, Tóth N. 5, Hódi -.

Szolnok: Airington 7, Vojvoda 16/9, Rudner 6/3, N. Milosevics 13, Tóth Ád. 9.
Csere: Malasevics 10/3, Taiwo 4, Frank. -

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A Szolnok végül nem tudta bevetni Luksa Andricot, így a lábtörés miatt kieső Kovács Péter távollétében idei legtartalékosabb felállásában kellett harcba indulnia a szezon eddigi legfontosabb meccsén. A vendégek ennek ellenére szívós játékkal indítottak és 6-6-ig tartották a lépést a szombathelyiekkel a nyitó etap közepéig. A Falco a felépülő Govens vezetésével 13-7-re el tudott lépni, de a negyed vége Malasevics és Taiwo pontjaival csupán 19-15-ös eredményt hozott.

A folytatásban riadót fújt a Falco és Perl Zoltán triplájával 29-17-re vezetett már az Okorn-legénység és védekezésbe teljesen fonalat vesztett az addig a játékot és a tempót egész jól kontrolláló Olaj. Ebben a 10 percben 29-et szórt a Szombathely és félidőre 19-es fórt kapart össze - s látszólag teljesen nyeregben is volt a második kiemelt, annak ellenére, hogy a vendégek az egész meccset tekintve megálltak 8 eladott labdánál.

A fordulás után a rengeteg sportszerűtlen fault nagyon megfogta a csapatokat és a jelentős előnyben játszó Falco is visszavett a tempóból, ami természetesen kedvezett a kis túlzással semmi kockázatot nem vállaló Olajnak, de csak négy egységnyit tudott faragni hátrányából Dragan Alekszics alakulata ebben a játékrészben.

Az utolsó negyedben Balmazovics kosarával 70-50-nél, közte 20-nál lezárultak az érdemi kérdések, a hazaiaknál pedig még bővebb lett a rotáció, miközben a Szolnok teljesen elfogyott - viszont tartását megőrizve ilyen körülmények között  tisztesen helyt tudott állni a kiváló hangulatban játszó szombathelyiek otthonában. A 16 pontos, 6 lepattanós Perl Zoltán vezetésével tehát behúzta a kis túlzással kötelezőnek tekinthető meccset a Falco, lényegébe véve esélyt sem adva a bajnoki címvédőnek.

Az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Falcónak.

Fotó - hungarysport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus