A Falco megverte a tartalékos Jászberényt

A három légióssal felálló JKSE tisztesen helyt állt, ám Perl Zoltánék végül magabiztosan érvényesítették a hazai pálya előnyét.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 24. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 78 - 58  (22-15, 18-12, 18-18, 20-13)

Falco: Govens 13/9, Perl 12, Bruinsma 19/9, Balmazovics -, Reddic 6.
Csere: Váradi 15/9, Tóth N. -, Curry 13/3, Hódi 3/3, Bíró O. -, Hódi -.

JKSE:  Pitts 15/3, Rakics 5/3, Brbaklics 2, Cseh 6, Pantelics 13/6.
Csere: Czirbus 6, Kerpel-Fronius B. 4, Ruják B. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A már biztos felsőházi középszakasz-résztvevő Jászberény Orlando Coleman mellett a szintén nem teljesen egészséges Nemanja Alekszandrovot sem léptette pályára ezen a derbin, ennek megfelelően nagyon szűk érdemi rotációval vette fel a harcot az egykor Szombathelyen is edzősködő Nikola Lazics legénysége. Az épp Top5-ben való helyét biztosítani igyekvő Falco határozottan kezdett és Bruinsma triplájával 10-6-ra meglépett, ám az első negyed végéig szívósan küzdött és tartotta magát a JKSE, de 22-15-re ment a hazai csapat az első kis szünetben.

A kintről nagyon gyengén dobó (5/21) berényiek védekezésben masszívak voltak és némiképp rá tudták erőltetni saját stílusukat a Falcóra a második etapban, de Váradi Benedek (15 pont, 3/6 tripla) elkapta a fonalat és 33-23-nál már kétszámjegyű előnye volt a szombathelyi alakulatnak, melyet hárommal meg is toldott a félidőre, így ha el még nem is döntötte a csatát két negyed után, de látszólag nyeregben volt.

A fordulást követően tudott egy sebességi fokozattal javulni a JKSE, de Pitts és Pantelics kivételével nem igazán volt elég pont a vendég gárdában, mely így csak az eredményt tudta tartani, ütőtávon belülre nem volt képes visszajönni ebben a 10 percben. 46-40-nél Pitts első és egyetlen jó triplakísérlete (1/8) után felcsillant ugyan a remény, de a játékrész végére újra 13-mal ment a Falco.

Az utolsó szakaszban Curry egy kintivel lényegébe véve eldöntötte az érdemi kérdéseket (71-45), ezt követően már a rotáció szélén vagy abban alapvetően szerepet nem kapó játékosok is pályára kerültek, a szombathelyiek pedig óriás lépést tettek felsőházi tagságuk biztosítása felé ezzel a sikerrel - nem mellesleg így az egymás elleni eredményt tekintve is jobban állnak, mint a forduló előtt 3. helyen tanyázó mai riválisuk.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus