A Falco megverte az Albát Govens nélkül és döntős

Végig uralta az ötödik, mindent eldöntő meccset a Szekulovics-legénység, a negyedik negyedben pedig esélyt sem hagyott a címvédőnek.

Magyar férfi A csoport, rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár 76-69 (24-16, 16-13, 16-15, 20-25)

Falco: Norfleet 22/9, Perl 16/3, Váradi 6/6, Boriszov 12/3, Taylor 13/3.
Csere: Pustahvar 1, Tóth 6.

Alba: Hill 10/3, Simpson 5/3, Harris 9/3, Lóránt 20/6, Keller Á. 9/3.
Csere: Pointer 8, Horton 6, Kovács 2, Keller I. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A párharc végeredménye: 3-2 a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely javára.

Noha Govens kéztörése miatt nem volt ott, az előző meccsen nem játszó Váradi Benedek a kezdőötös tagjaként futott ki a parkettre, így már erősebb összeállításban vehette fel a harcot a szombathelyi alakulat a tavalyi bajnok ellen, mint ahogy az előzőt befejezte, de azért egy ennyire sima negyedik derbi után talán egy picit esélyesebb is volt a fehérvári gárda.

Erre viszont fittyet hányt a hazai alakulat, az első negyedben 11-4 után kezdett némikép ébredni a Dzunics-had, de ez a különbség egész egyszerűen végig megvolt a felek között, képtelen volt annyi energiát és figyelmet vinni a pályára az Alba, mint keményebb, élesebb riválisa. Az első etap végén a kezdőként 22-őt szóró Norfleet vezetésével nyolc egységnyi előnnyel rendelkezett a Szekulovics-legénység, a játék képe alapján teljes mértékben dominálni is tudott.

A folytatásban védekezésben sokat javult az Alba, de a végül 20 pontig és 11 lepattanóig jutó Lóránt Péteren felül valahogy senkiben sem volt meg az átütőerő támadásban, így nem tudott közelebb férkőzni a fehérvári gárda, a 29 VAL-t produkáló Perl Zoltán is ekkor tett rá egy lapáttal, s hiába nem volt pont a hazaiak cseréiben, ezt az időszakot is átvészelte a sárga-fekete alakulat és félidőben 11 egységnyi fórja volt.

A fordulás után megváltozott valami, leginkább az, hogy a palánk alatt képes volt felkeményedni az Alba, kint pedig jobban kommunikált a vendégek védelme, így megvolt az esély az ütőtávon belül kerülésnek, de a negyed utolsó három perce megint a Falcóé volt, így még tovább nőtt a differencia a záró etap előtt.

A negyedik játékrészben pedig teljesen elfogyott a lendület az Albából, igaz, a tartása megmaradt a tavalyi bajnoknak, így hiába dobott nagy kosarakat Boriszov és Taylor, lezárni nem tudta ideje korán a derbit a Falco, de érezhető volt, hogy innen már csoda kellene a fordításhoz Kelleréknek. A válogatott center gyűrűből kipördülő triplája is egyfajta jel volt, hogy itt most nincs sansz, a hajrábéli büntetőzésnél még többször feljött öt pontra az Alba, de a legjobb játékosa nélkül is óriási önbizalommal játszó szombathelyi gárdát itt ma nem lehetett megverni, teljesen megérdemelten jutott tehát döntőbe a Falco - és lesz a Szolnok ellenfele az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus