A Jászberény simán verte a Kecskemétet

A harmadik negyedet 17-tel nyerték a hazaiak, így fontos meccset hoztak Pitts és Coleman extráival.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 7. forduló
JP Auto-JKSE - KTE-Duna Aszfalt 81-63 (20-17, 17-16, 25-8, 19-22)

Jászberény: Pitts 28/15, Rakics 6/3, Coleman 16, Alekszandrov 18/12, Pantelics 8.
Csere: Kerpel-Fronius B. 4, Cseh 2, Czirbus 2, Ruják B. -, Fekete -.

Kecskemét: Wittmann 8/3, Dimics 4, Djeraszimovics 8/3, Dramicsanyin 27/6, Karahodzsics 13. 
Csere: Green 4, Mészáros M.. -, Molnár M. -, Fülöp 2, Molnár D. -, Kucsera -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A JKSE kényszerű légiós-váltása hátvédposzton már elsőre is úgy tűnt, hogy jól sülhet el és bizony most is Pitts adta meg az alaphangot, vezetésével egy 12-3-as futással kezdte a derbit a vendéglátó. Djeraszimovics triplájával 17-15-nél jött vissza a meccsbe a KTE, Dimics találatával pedig 20-17-tel zárták az első etapot a felek.

A második játékrészben Pitts hármasával 27-19-nél újra ellépett a Jászberény, ám onnantól sokat javult védekezésben a Forray-legénység, a vendégek magasemberei 29-28-ra hozták fel a Kecskemétet, akkor jött a korábbi kecskeméti Rakics, aki kezébe vette csapata sorsát és az ő főszereplésével négy pontos előnyt harcot ki a nagyszünetre a JKSE.

A fordulás után teljesen megváltozott a játék képe, Pantelics, Coleman és Alekszandrov pontjaival 13-mal is vezetett már a Lazic-legénység, a támadásbeli jó formáját nem találó Green oltotta ekkor a tüzet, de Pitts újabb két triplája után már 17-es fórban volt a Jászberény, s a játékrészt 25-8-ra nyerő hazaiak lényegébe véve el is döntötték a meccset ezekben a percekben.

A záró etapban a JKSE-színeiben remek éveket eltöltő Dramicsanyin igyekezett közelebb hozni csapatát, de teljesen egyedül maradt ezen az estén támadásban, egyszerűen senki más nem támadta a gyűrűt vagy dobott kintről megbízhatóan a vendégeknél, akik így egy nagyobb arányú vereségbe futottak bele az újra komoly fellángolást bemutató Coleamenék otthonában.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus