A Kecskemét a második!

Kinney-ék remek dobóformát mutatva ki-ki meccset nyertek Pakson, ezzel ők kezdhetik második kiemeltként a rájátszást. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 10. forduló

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 60-68 (14-21, 15-15, 16-22, 15-10)
Paks

Paks: Dugat 16/6, Kovács Á. 14, Markovic -, Evans 13/3, Szabó Zs. 4
cserék: Eilingsfeld 2, Baki 2, Medve 2, Körtélyesi 7/3, Tóth Á. 2

Kecskemét: Kinney 12/6, Kovács P. 10/6, Djeraszimovics 13/9, Ivosev 11/3, Barovics 4
cserék: Pongó Má. 5/3, Pongó Ma. 6/6, Karahodzsics 2, Hegedűs 5/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Remekül kezdtek az atomvárosiak, bár a hárompontosaikat elvette a Kecskemét, de Evans vezérletével azonnal egy 8-2-es etappal indították a mérkőzést. Ezt követően bedobta a cseresort Sztojan Ivkovics, a vendégek megkeményítették a védekezésüket és felzárkóztak, majd a negyed második felében valósággal bedarálták ellenfelüket: egy 12-2-es rohanással zárták le a játékrészt, amivel magabiztos fórt építettek ki. A paksi triplák egyáltalán nem ültek, kevés lehetőséget is hagytak nekik erre a vendégek, a kezdeti rövidzárlat után úgy alakult az első negyed, ahogy Barovicsék szerették volna.

A második negyedben is ott folytatta a vendégcsapat, ahol az elsőben abbahagyta, Djeraszimovics és Kinney vezérletével egy 8-0-s etapot futott a KTE, a szériát Dugat triplája szakította meg. Itt azért összeszedte magát az ASE és egészen öt pontig zárkózott, a Dugat-Evans páros felvette a kesztyűt a Kinney-Djeraszimovics duóval és tartotta a különbség a hazai alakulat. Az utolsó percekben egy kosárral még megtoldotta ezt a fórt a hat triplát is elsüllyesztő Kecskemét, így végül a nem túl pontgazdag első félidő végén 36-29-es vendégelőnnyel mehettek az öltözőbe a felek.

A harmadik negyed első bő két percében csak két Ivosev-büntető esett, más pont nem, így amikor Kovács Péter beemelte a második félidő első kosarát, már tíz egység feletti előnyben volt a Kecskemét. Ugyan Szabó és Körtélyesi felelni tudott, de a vendégek ma ihletett formában dobtak, két újabb triplával tartották a fórjukat. A negyed második felében Dugat révén zárkózott ismét feljebb az ASE, de a KTE hol kintről, hol büntetőből felelt, a Paks pedig nem tudott megújulni, így 45-58-ról indulhatott a gyakorlatilag formalitássá silányuló záró etap.

Itt hamar tizenöt pontosra nőtt a Kecskemét előnye, a Paks öt perc alatt két egységet tudott feltenni a táblára, így egyáltalán nem tudott faragni a hátrányából. A KTE nem erőltette már a játékot, lassan és taktikusan kosarazott, így bár nem játszott pontosan és pláne nem ponterősen, csak három perccel a vége előtt tudott tízen belülre érni az ASE. Itt aztán még alaposan rá is ijesztettek a vendégekre Dugaték, hiszen Kovács Ákos 2+1-es játéka után 60-65-nél felcsillant számukra a remény, azonban itt már stabilizálta magát a Kecskemét és végül ha nem is teljesen simán, de lehozta a mérkőzést - ezzel ők végeztek a második helyen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus