A Kecskemét kiütötte a Jászberényt

Zseniálisan játszott Sztojan Ivkovics csapata, amely végül negyvenkét ponttal múlta felül a JKSE-t

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 12. forduló

KTE-Duna Aszfalt – Jászberényi KSE 99-57 (32-12, 24-12, 24-13, 19-10)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Papp P. Kapitány G. Varga Z. dr. (Farkas Z.)

Kecskemét: Kinney 7/3, Kovács P. 9/3, Djeraszimovics 11/3, Ivosev 6/3, Barovics 17
cserék: Rakics 11/6, Karahodzsics 12, Mészáros 9, Hegedűs 9/6, Pongó Má. 3/3, Pongó Ma. 5/3, Jakab -

Jászberény: Szögi 6/3, Kerpel-Fronius B. 5/3, Horváth Á. 10/3, Cseh 13/3, Dramicsanyin 14/6
cserék: Mladenovics 4, Nárai 2, Fekete V. 3/3, Répási -, Szappanos -

Teljes statisztikát itt találtok!

A hazaiak már az első negyedet húsz ponttal nyerték, később negyven egyséf fölé növelték előnyüket és temérdek kiosztott gólpasszal igazi örömjátékot mutattak be - nem volt esélyük a vendégeknek. 

A feldobást követően a hazaiak szerezték meg a labdát, majd Djeraszimovics révén a mérkőzés első pontjait is. A KTE kiválóan kezdte a találkozót, másfél perc után 7-0-ra vezettek, amikor Horváth Ákos, az egykori kecskeméti közönségkedvenc vendégoldalon is megindította a pontgyártást egy büntetővel (7-1). Mindettől nemigen szeppentek meg Rakics Miljanék, továbbra is nagy energiákat mozgósítottak mind védekezésben, mind pedig támadásban, az említett irányító az első etapban hat perc alatt kilenc egységet termelt, közte két triplával. A Jászberény nagyon nem találta a meccs ritmusát, üres dobóhelyzeteket hibáztak el, aminek a vége egy 32-12-es negyed lett.

A második játékrész nagyjából ugyanúgy folytatódott, ahogy az előző befejeződött. Ivosev tripláját Rakics büntetői követték, ezt követően Kovács egy szép egyéni akcióval örvendeztette a nagyjából kilencszáz fős közönséget.  Bencze Tamás csapatának továbbra sem ült a támadójátéka, 0/9-es triplamutatóval, és tíz eladott labdával zárták az első félidőt, ráadásul a húsz perc alatt kapott ötvenhat pont sem a jó védekezést bizonyítja. Horváth és Dramicsanyin hét, illetve hat pontot dobott, de talán Kerpel-Froniustól is hiányoztak a kosarak. A félidőben 56-24-es eredményt mutatott a tábla.

A harmadik tíz percben nem túlzás azt állítani, hogy osztálykülönbség volt a két gárda között. A lila-fehérek nagyon egyben voltak, végig koncentráltan álltak a játékhoz, míg a berényiek gyermeteg hibákat vétettek: nem sikerült bedobni a labdát öt másodperc alatt, passz közben nem volt meg a két játékos között az összhang, üres, elrontott hárompontos-kísérletek egész sora. A negyed végére negyvenhárom pontos differencia alakult ki a hírös városiak javára (80-37).

Az utolsó felvonásban a hazai fiatalok mellett vagy Karahodzics, vagy Kovács volt fent. A húsz esztendős Jakab Péter hat percet tölthetett a pályán, míg Mészáros hosszú idő után kapott lehetőséget a bizonyításra, amit alázatos játékkal, kilenc ponttal és hét gólpasszal próbált meghálálni Sztojan Ivkovicsnak. A Jászberény a végén még kozmetikázott az eredményen, de ez a lényegen nem változtat, a Kecskemét megérdemelten nyerte meg tízedik meccsét is.

 

fotó: kosarlabda-live.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus