A Kecskemét sima győzelemmel szerezte meg a bronzérmet

A foghíjas Alba csak időszakosan tudta megnehezíteni Wittmannék dolgát. 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés:

Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 78-96 (15-27, 24-16, 24-29, 15-24)

Alba: Pongó 14/3, Lukács N. 12, Vojvoda 11/3, Szabó 12/6, Omenaka 5. Csere: Stark 7/3, Smith -, Davis 12, Takács 5/3, Kass -, Góbi -.

Kecskemét: Pollard 32/9, Kucsera 2, Klobucar 15/9, Milutinovic 10, Karahodzic 13. Csere: Wittmann 11/9, Dramicanin 11/9, Kiss 2, Tóth -, Lukács D. -. 

A bronzmeccs elején mindkét gárda igyekezett megtalálni a magasembereket, vagy a hátvédek próbálkoztak betörésekkel, ebből pedig a továbbra is ihletett formában játszó Pollard révén a kecskemétiek jöttek ki jobban: az amerikai 5 pontot szórt, közben pedig kosarat dobatott Karahodzic-csal és Dramicaninnal is (4-10). Vojvoda hármasa és két büntetője jókor jött fehérvári szempontból, de Wittmann rögtön válaszolt kintről, majd Pollard is beköszönt távolról, a légiós pedig egy 2+1-es játékot is bemutatott, majd Kucsera kibrusztolt duplája után már 10-zel ment a KTE (11-21). Az időkérés sem használt, Klobucar csente el a labdát és dobott könnyű ziccert, majd Karahodzic izmozott be egy duplát. Davis két kosara törte meg a fehérvári jeget, de a Kecskemét Milutinovic dudaszós pöcijével vitte a "poént" a negyed végén (15-27). 

A második negyed is egy Pollard-hármassal indult, majd duplát is szerzett, de a túloldalon Omenaka és Stark is tartotta a lépést, bár Davis két büntetőt elrontott, így közelebb nem tudott jönni a Fehérvár. A KTE egy Pollard-Karahodzic összjátékkal jelentkezett, de Pongó előbb duplával, majd egy labdaszerzéssel és gólpasszal tolta meg a szekeret, itt már időt kért Forray Gábor, mert kissé megállt csapata támadásban (23-34). Elsőre Pongó újabb labdaszerzést követően harcolt ki büntetőket, majd Szabó is betalált, de közben Wittmann szép visszalépős hármassal hűtötte a kedélyeket. Stark is elcsent egy labdát az Albánál, amiből könnyű ziccert dobott, Szabó is jól dolgozott a palánk alatt, amire csak Milutinovic válaszolt egy hármassal, bő két perccel a vége előtt pedig újabb időt kellett kérnie a Kecskemétnek, mert elkezdett olvadni a nagy előny (32-39). Pollard hamar meg is nyugtatta a bácsiakat, majd Dramicanin is kiverekedett egy ziccert, de a nagyot játszó Szabó nem engedte, hogy ellépjenek, elül-hátul több kulcsjátékot megcsinált, így kikaparta a gesztenyét az Albának (39-43). 

Jobban kezdett a Fehérvár a második félidő elején, Vojvoda vezetésével 45-45-nél gyorsan utol is érték ellenfelüket. A magasemberek, Dramicanin és Szabó váltott egy hármast, majd Wittmann is beszórt egyet a sarokból, ami kicsit megfogta a fehérváriakat - Pollard 2+1-ével és Klobucar hármasával pedig újra  visszaült a lóra a KTE. Pongó tartotta a lelket az Albában, de Omenaka villámgyorsan begyűjtötte negyedik és ötödik hibáját, ami nem jött jól a Fakuade-t eleve nélkülöző Zollner-legénységnek - Milutinovic is elcsent egy labdát és dobott könnyű kosarat, a fehérvári mester pedig kénytelen volt magához rendelni csapatát (52-62). Davis duplája törte meg az Alba rossz szériáját, Vojvoda is betalált, de hátul továbbra is gondban voltak: Klobucar is beszórt egy üres hármast. Lassan azért összekapta a védekezését a fehérvári alakulat, egyre többször nyúltak bele az ellenfél passzaiba, tudtak futni, ismét feljebb kapaszkodtak, sőt ha kicsit higgadtabbak, akár egál környékére is visszajöhettek volna. A sok elrontott támadást előbb-utóbb azért megbosszulta a parádésan támadópattanózó KTE, újra magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bár a slusszpoén Stark dudaszós (nagyon) távolija volt, összességében a bácsiak lehetettek elégedettebbek - viszont Kucsera Dánielt lábsérülés miatt elvesztették az utolsó pillanatokban (63-72).

Klobucar hármasa nyitotta a negyedik negyedet, majd Pollard is bevert egy ajtó-ablak triplát, villámgyorsan 15 pontra növelve a differenciát. Pongó igyekezett csökkenteni a károkat, Davis is zsákolt egyet, de Klobucar is többször villant, így a kecskeméti előny érdemben nem csökkent. A negyed derekán Wittmann távolija után már 16 ponttal vezetett a Kecskemét, majd Karahodzic centermunkája majd Milutinovic zsákolása után pedig megvolt a közte 20, itt végleg eldöntötte a bronzérem sorsát a Forray-legénység (69-89). A Fehérvár elkezdte behozni a fiatalokat, majd ugyanígy tett a KTE is, amely izgalommentes végjátékban szerezte meg a harmadik helyet. 

fotó, slide: KTE Kosárlabda Klub Facebook-oldala

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus