A Körmend a SMAFC-ot, az ASE a Pécset verte simán

Dickerson nélkül is könnyedén játszottak Ferenczék, 118 pontot dobva 80-at vertek a SMAFC-ra, a Paks pedig 28 ponttal verte a Pécset. 

Mogyorósy Szilárd Emlékmérkőzés
SMAFC - Egis Körmend 38-118
(6-24, 15-26, 10-36, 7-32)

Körmend: Perry 37/6, Channels 24/3, Ferencz 10/6, Hujdurovics 18, Farkas 6.
Csere: Tóth 9, Katura 10/6, Németh 2, Molnár -, Bordács 2.

A SMAFC legmagasabb játékosa, Török nélkül és öt 1999-es születésű játékossal állt ki, körmendi részről pedig Cole Dickerson nem lépett pályára elővigyázatosságból. Öt percet kellett várni az első hazai kosárra, Perry-ék zsákoltak párat és hamar tíz pont fölé kúszott a különbség - sőt, az első negyed végére már majdnem a húszat karcolta. Látványosan és könnyedén kosaraztak Hujdurovicsék, de a SMAFC is szigorúbbá vált - ennek ellenére a félidő hajrájában ismét növelte előnyét Teo Csizmics csapata és a nagyszünetben már 29 pont volt közte.

A fordulás után sem kegyelmezett ellenfelének a Körmend, előbb a harmincat, majd hamarosan a negyvenet is átlépte a differencia (24-65). Nem lassítottak Tóth Norberték, igyekeztek magas fordulatszámon kosarazni, három perccel a mérkőzés vége előtt Perry büntetőivel a száz pontot is elérték - a fent maradó időben pedig még 18 egység fért bele, így kereken nyolcvannal múlták felül ellenfelüket.

A találkozóról készült egy 5 perces összefoglaló is:

forrás és fotó: Egis Körmend facebook-oldala

 

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés
PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 63-91
(11-30, 17-16, 19-22, 16-23)

PVSK: Cseszkovics 6/3, Csabay 2, Bíró -, Budimir 12/6, Horti 10.
Csere: Halász 4/3, Bödör 6, Czukor 5/3, Harazin 11, Antóni 6/6, Demeter -.
Vezetőedző: Csirke Ferenc

ASE: Dunn 18/12, Medve 8/6, Barnies 18/6, Szabó 13/6, Tóth 6.
Csere: Eilingsfeld 11, Will 10/6, Kovács 5, Gulyás 2.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Jól kezdtük a meccset, Medve, Tóth és Barnies kosaraival hamar vezetéshez jutottunk. Időt is kért Csirke Ferenc, ám fiain ez sem segített, még négy perc sem telt el és már tucatnyi ponttal vezetettünk. Nem is bírta túl jól a feszültséget a hazai gárda, egy ütközést közben Horti könyöke csattant Tóth Ádám orrán, az eredményt pedig egy diszkréten csordogáló vérpatak jelezte. Le is kellett cserélni, ám a helyére érkező Eilingsfeld is jól tette dolgát. A második pécsi kosár is megérkezett azért, bár az nem töltötte el túl nagy örömmel a hazaiakat, hogy erre egészen a nyolcadik percig kellett várni, mindenesetre így is húsz pont volt az előnyünk, köszönhetően többek között Medve Máté újabb hármasának. A hazai oldalon beálló Antóni Csanád is szépen kezdett, de triplájával így is csak épp, hogy húszon belülre kerültek a negyed végére.

Aztán Csaszi az első negyed kezdetén is jegyzett egy ugyanilyet, jól ment neki a játék. Igaz, ezzel sem övé volt a legszebb gól a második játékrész elején, Eilingsfeld gyűrűszaggató zsákolása valóságos tapsviharra ragadtatta kispadunkat. A játék képe mindössze annyit változott az első 10 perchez képest, hogy amellett, hogy nekünk továbbra is jól ment a játék, a Pécs elkezdte megtalálni a játékát, amellyel ha közelebb nem is nagy tudott kerülni, legalább a különbség nem nőtt tovább. A  negyed végére aztán Schmidt Béla már minden játékosának lehetőséget adott, ezzel a hibák száma is megszaporodott, így bejött húszon belülre a PVSK.

A nagyszünet mindössze öt percig tartott, nem is estek ki a ritmusból a játékosok, ezt Medve igazolta egy szép betöréssel. Sajnos a második negyed végén látott tendencia folytatódott, a Pécs lopni tudta a távolságot, és ha szép lassan is, de közelebb tudott kerülni. A ponttermelésben a Halász - Budimir kettős járt az élen, és már majdnem le is felezték a félidei differenciát, mikor Dunn beszórt egy roppant fontos triplát, megnyugtatva ezzel a társakat. Sajnos a játékunkon nagyon meglátszott a centerek hiánya, Rakocevic ugyanis továbbra is sérüléssel bajlódott, míg Tóth Ádám az orra karakterisztikáját kissé átszabó könyökös utóhatásait nyögte. Azzal a Dunn-trojka végül egy 12-0-ás rohamot indított meg, mellyel megdupláztuk előnyünket.

A záró felvonásra a lényegi kérdések már eldőltek, és bár becsülettel küzdött a vendéglátó, érdemi dolgokon már nem tudott változtatni a Csirke-legénység. Sőt, a mieink még el is kapták a fonalat, és a tripladobását az utolsó negyedre megtaláló Szabó Zsolt vezérletével harminc fölé növelték a fórt. Összességében véve végig jól játszva, teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót. A játékunkon továbbra is felfedezhető az előrelépés, a srácok egyre jobban kezdenek összeszokni, formálódik a csapategység, jó irányba halad a dolog. 

Forrás, Foto - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus