A Körmend a ZTE elleni derbit is megnyerte otthon

A Zalaegerszeg ezúttal is hiába volt közel egy komoly bravúrhoz idegenben, nem tört meg a jég Bencze Tamás legénysége számára.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 25. forduló 
Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 96-86 (25-15, 25-26, 24-26, 22-19)

Körmend: Németh 3/3, Bradford 12/3, Price 22/9, Hammonds 23/9, Delas 13/3.
Csere: Thames 21/6, Ferencz -, Lajsz 2, Takács K. -.

ZTE: Ware 20/18, Thompson 19/9, Green 19/6, Szabó 10/3, Agafonov 7.
Csere: Doktor -, Gulyás 4, Durázi 5/3, Bagó 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Körmend számára felcsillant a remény, hogy akár az alapszakaszt is megnyerje a Szolnok sérülés hullámja, illetve utóbbi időben elszenvedett vereségei okán, így nem is meglepő, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a "gyilkos ösztön" Matthias Zollner csapatán. A továbbra is Papp Péter nélkül felálló zalaegerszegiek az első negyedben próbálták menteni a menthetőt, a fantasztikus hangulatban lejátszott derbin viszont érezhető volt, hogy kell majd valaki(k)től az extra ahhoz, hogy szoros csata kerekedhessen ebből. Mario Delas kettesével 8-2 után kellett kapaszkodnia  ZTE-nek,  mely 23-13-nél már kétszámjegyű hátrányban volt és csak egy egységnyit tudott ebből faragni a játékrész zárásáig.

A folytatásban a kintről 34-szer próbálkozó és 13-szor be is találó Thompsonék megmutatták, hogy van bennük tűzerő ezen az estén is, de az ihletetten játszó Delas újabb centerkosarával 39-24-re elhúzott a vasi had és onnantól óriási energiájába tellett a Bencze-legénységnek egyáltalán egyszámjegyű különbségre visszajönni a félidő előtt - ráadásul Hammonds triplájával 9-es fórja volt a Körmendek a nagyszünetben.

A fordulás után a hat hármast bepörkölő Ware és a támadásban szintén összeszedett Green kosaraival jóval inkább hatással tudott lenni erre a meccsre a Zalaegerszeg, ráadásul ezúttal lélektanilag is fontos pillanatokban sorozta meg a hazaiakat a ZTE és 74-67-es, nyíltnak mondható állásról indulhatott a zéró etap.

Az utolsó negyedben jött egy kis idegeskedés az addig nagy lendülettel támadó Körmendtől is, Durázi Kirsztofer hármasával egészen négy pontig feljött a vendég együttes, mely onnantól kezdve nem is akarta elengedni ezt a meccset és 87-82-ig reális esélye is volt arra, hogy visszajöjjön teljesen. Ekkor viszont Hammonds gyakorlatilag rendezte a partit, betalált kintről és a büntetőknél sem remegett meg a keze, így hozta az újabb győzelmet hazai pályán a vasi piros-fekete alakulat, míg a Zalaegerszeg egyelőre a győzelmeket tekintve nem tud kilábalni a gödörből - bár remek második félidőt produkáltak Doktor Péterék.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus