A Körmend Ferencz vezetésével simán verte a Sopront

A vasi piros-feketék nem kezdtek jól, de Ferencz vezetésével időben ébredtek és végül megnyerték a TV-s meccset a masszív soproniak ellen.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, negyedik forduló 
Egis Körmend - Sopron KC 95-78 (23-22, 25-15, 22-27, 25-14)

Körmend: McNail 17/3, Price 22/12, Ferencz 25/15, Hammonds -, Csorvási 14. 
cserék: Delas 8, Bradford 9/3, Németh -, Lajsz -, Oroszi -.

Sopron: Warner 18/12, Lemar 9/3, Gilbert 15/9, Dénes 3/3, Gordon 17.
cserék: Wiggins 11, Supola 5, Takács -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az ex-körmendi vezetőedző, Sabáli Balázs számára mindig is extra motivációt jelentett ha aktuális csapatával éppen egykori kedvenc helyére térhetett vissza ellenfélként, így most sem volt meglepő, hogy a Sopron nagyon koncentráltan és hatékonyan kezdett. 9-18-nál Gilbert triplája után az új igazolás, az elsőre csereként beálló Mario Delas duplájával akadályozta meg az eltiltott vezetőedzőjét még mindig nélkülöző Körmend azt, hogy kétszámjegyű hátrányba kerüljön. Ferencz két gyors triplájával már csak egy volt közte, a negyed végére pedig Delas büntetőivel át is vette a vezetést a hazai gárda.

A második etap elején Gilbert és Ferencz triplaváltása után 26-26-nál még egyenlő volt, ám ezt követően az öt triplát hintő válogatott bedobó főszereplésével félidőre 11 pontos előnyt rakott össze a vendéglátó, dacára annak, hogy pattanózásban végig jobbak voltak Gordonék (30-37) ezen a derbin - a körmendiek közel 50%-os triplázását (11/23) ugyanis ezzel sem tudták ellensúlyozni.

A fordulást követően a 22 pontig jutó TJ Price is megállíthatatlan volt, de Warner kettesével visszajött hat pontnyira az SKC, majd Delas volt eredményes közelről, onnantól pedig hiába rugaszkodott el a Körmend és dolgozta vissza 10 fölé a különbséget, Gordon kosarával a negyed hajrája előtt még megint csak négy volt közte, Delas pedig a faultjai miatt ülni kényszerült, ezzel fel is csillant a remény a soproniak számára. Ezt az esélyt viszont nem tudták érdemben kihasználni a vendégek, de a 6 pontos differencia az utolsó negyed előtt azt jelentette, hogy nyílt a derbi.

Nem maradt ez így sokáig, Ferencz (5/8 triplából) újabb távolijával már 13-as hátrányban volt a Sopron, onnantól pedig nem volt már reális esély a fordításra, így a vendégek 20 eladott labdájával szemben mindössze 9-szer hibázó hazaiak megszerezték második diadalukat is az idei alapszakaszban, ezzel pedig 50%-osra javították mérlegüket.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus