A Körmend könnyedén győzött Szegeden

A körmendiek a felépülő Hammonds vezetésével végig simán vezetve győztek idegenben, egyre nehezebb helyzetben a Szedeák.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 21. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 62 - 83 (9-19, 13-26, 14-23, 26-15)

Szeged: Boltics 11/3, Wirth 2, Ponjavics 11/6, Juhos 7/3, Sulovics 10.
cserék: Krapic 4, Vágvölgyi 5/3, Kerpel-Fronius G., Révész 2, Varga 3, Mike 3/3, Mayer -.

Körmend: Németh Á. 1, Price 6, Bradford 23/6, Hammonds 17/9, Delas 4.
cserék: Thames 8/3, Ferencz 16/9, Csorvási 4, Oroszi -, Lajsz -, Érsek -, Kiss M. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A körmendiek bevethették a TF ellen sérülést szenvedő Hammondsot is, így teljes kerettel állhatott fel mindkét gárda.

A szegediek az első negyedben nem igazán találtak fogást a kétszámjegyű előnyt építő vasiakon, de hiába jutottak mindössze kilenc egységig Ponjavicsék, a Zollner-legénység érdemben nem tudta megroppantani a hazaiakat ebben az etapban.

Noha ez visszaüthetett volna a Delasék számára, ám ami nem jött össze a nyitó etapban, az a második 10 percben már sokkal inkább. 22-45-ös félidei állásnál lényegébe véve el is döntötte az érdemi kérdéseket a mindössze 11 eladott labdát produkáló Körmend és onnantól kezdve a hangsúly már a minél bővebb rotáción és a fiataloknak való lehetőség adásán lehetett.

A fordulás után Juhos 32-47-nél még felcsillantott némi reményt a Szegednek, ám ekkor jött a parádézó Hammonds, aki zsákolásával lehűtötte a kedélyeket, majd a negyed végén már a harminc is megvolt közte, így az utolsó 10 percre már csak a kozmetikázás maradt a Szedeáknak.

Ebben a játékrészben felszabadultan már 26 egységig jutott a vendéglátó, Kerpel-Fronius, Mike, Révész és Varga is szerzett pontot a szegedi fiatalok közül, ezzel próbálta némiképp javítani lelkes közönsége szája ízét Andjelko Mandics csapata, mely egyre távolodik a play-out elkerülésének lehetőségétől azzal, hogy közvetlen riválisa, a Kaposvár újra nyert ezen a játéknapon. A Körmend viszont a JKSE veresége miatt már győzelem-előnnyel második a tabellán.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus