A Körmend Price kosarával nyert Jászberényben

A berényiek hatalmas hajrával egyenlítettek Pitts révén, ám Price az utolsó pillanatokban megnyerte a derbit a vendégeknek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 6. forduló 
JP Auto-JKSE - Egis Körmend 88-90 (20-21, 23-29, 21-23, 24-17)

Jászberény:  Pitts 24/9, Rakics 17/9, Coleman 14, Alekszandrov 22/12, Pantelics 8.
Cserék: Brbaklics -, Kerpel-Fronius B. 2, Cseh -, Czirbus 1.

Körmend: McNeaill 6, Price 18, Bradford 15/3, Hammonds 20/6, Delas 11/3.
Csere: Ferencz 13/12, Csorvási 7, Németh -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A jászberényiek egy kényszerű légióscsere után próbálnak visszatalálni arra az útra, melyen a szezon első meccsein jártak, a körmendiek pedig még mindig az új center, Mario Delas beépítésén dolgoznak - utóbbival még veretlen a vasi gárda - ezek tudatában nagyon komoly harc volt kilátásban a JKSE csarnokában.

Ennek megfelelően a kizárólag külföldi nevelésűekkel felálló két gárda első pár perce fizikális csatát hozott, az új berényi hátvéd, Pitts kosarával 4-0-ra ment a vendéglátó, ám a korábbi horvát válogatott Delas egy duplával majd egy triplával fordított. Bradford, Price és Hammonds is betalált, ezzel próbált meglógni a Körmend. Az extrát nyújtó hazai irányító hármasával tudott egyenlíteni 18-18-nál a Jászberény, de Hammonds hármassal válaszolt, így Coleman kettese után egy pontos vendég vezetéssel zárult a játékrész.

A második negyed Pantelics kosarával indult, ezzel hosszú idő után vezetett újra a JKSE, de Csorvási, Bradford és Hammonds, majd Ferencz is kosarat szerzett, így megint jól reagált a vasi alakulat (22-30). Próbált feljebb kúszni a Lazics-had, ám Delas kosara után 36-46-nál már kétszámjegyű előnye is volt a Körmendnek, amiből hét egységnyit meg is tartott a nagyszünetre.

Alekszandrov egy hármassal kezdte a harmadik etapot, de ennél a négy pontnál közelebb nagyon sokáig nem tudott férkőzni a Berény, 55-65-nél újra megvolt a közte 10 Price találatával, s a játékrész vége előtt kialakult a legnagyobb különbség (59-73), viszont ekkor Pitts vette kezébe csapata sorsát és hármast dobott, Kerpel-Fronius Balázs pedig kilenc pontra visszahozta övéit a negyed zárásánál.

Hiába sikerült jól a megelőző pár támadás a Jászberénynek, ekkor még nem volt érezhető, hogy reális sansza lehet a végjátékban a hazai gárdának, de valamiért borzasztóan visszaesett a Körmend intenzitásban - Alekszandrov pedig triplát dobott, ám Ferencz is távolról volt eredményes (69-79). Pantelics, Coleman és Pitts 78-81-re felhozták a vendéglátókat, ekkor pedig már minden teljesen nyílt volt újra, s még hátravolt a negyed fele.

A jég viszont egyelőre nem akart megtörni, Hammonds hűtötte le a kedélyeket triplájával, Rakics azonnal válaszolt is, aztán jöttek a hibák körmendi oldalon és Pitts duplájával már csak egy maradt közte egy perccel a lefújás előtt. Delas szólt hozzá a tánchoz, majd jöttek a taktikai faultok és a büntetők - Pitts és Bradford is. Három pontos vendég fórnál nem faultolt újabbat a vasi együttes, Pitts köszönte szépen és hármasával egyenlített, amikor már csak 20 másodperc volt vissza. Időkérés után a remek napot kifogó Hammondsra játszott a Körmend, de rontott a magasember, viszont Price visszatette a támadópattanót és ezzel óriási hajrát nyert meg a vendégeknek.

Fotó - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus