A Körmend simán verte az egy légióssal felálló JKSE-t

A Cseh György és négy légiósa nélkül érkező idei meglepetéscsapat ilyen felállásban szépen helyt állt a listavezető otthonában.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, felsőház, 7. forduló

Egis Körmend - JP Auto-JKSE 83-59 (24-10, 21-12, 17-20, 21-17)

Körmend: Bradford 4, Németh 4, Price 13/6, Hammonds 6, Delas 4.
Csere: Csorvási 16, Thames 3/3, Ferencz 16/12, Takács K. 12/9, Oroszi -, Lajsz 2, Kiss M. 3/3.

Jászberény: Ruják B. 12/6, Rakics 2, Kerpel-Fronius B. 13/6, Brbaklics 18/3, Czirbus 9.
Csere: Fekete V. 5/3, Szigedi -, Mondi -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg.

A Jászberény minden eddiginél tartalékosabb felállásban volt kénytelen kiállni erre a csatára, hiszen Pitts, Coleman, Alekszandrov és Pantelics is hiányzott az öt fős légiós kontingensből, míg a magyarok közül Cseh György sem állt rendelkezésre vendég oldalon - ráadásul Nikola Lazics sem tarthatott diaival Vas megyébe betegsége miatt, így Lo Elhadji Malick dirigálta a JKSE-t ezen az összecsapáson.

Az egykoron Körmenden (is) nevelkedő Ruják Bencével irányító poszton felálló jászságiak az első negyedet a körülményekhez képest tisztes, 24-10-es eredménnyel abszolválták, főleg a végül 18 pontos, 13 lepattanód dupla dupláig jutó Aleksza Brbaklics volt elemében, így ha nyitott nem is volt érdemben a csata, a Körmend ekkor még nem tudta megroppantani ellenfelét.

A folytatásban a 2002-es születésű Takács Kristóf villanásai révén, majd Csorvási benti kosarával 35-14-re lépett el a hazai gárda - a vasiak fiatal irányítója zseniális dolgokat mutatott, s 12 pontos teljesítményével ezen a napon igazi húzóembere volt a sérülés miatt Németh Ákost hátvéd posztról elvesztő Zollner-hadnak. 41-16-nál úgy festett, igen komoly kiütés is lehet ebből a csatából, de a több komoly sérülése után ma már 32 percet kapó Fekete Viktor pontjaival stabilizálta helyzetét a Jászberény és "csak" kilenccel vesztette el ezt a 10 percet.

A fordulás után a már addig is bő rotációval dolgozó Körmend bőven adott lehetőséget mind a 12 nevezett játékosának, s a 2001-es születésű Kiss hármasával 50-26-nál már majdnem kétszer annyi dobott pontja volt a hazai gárdának, mint az egyébként bátran játszó Berénynek. Ekkor eléggé kiengedtek a vasiak és Kerpel-Fronius Balázs vezetésével riadót fújt a JKSE, mely 54-38-ra jött fel a bedobó hármasával. A harmadik etapot végül 17-20-re meg is nyerte a vendég együttes, bár a különbséget visszatornázta 20-ra a Körmend Csorvási főszerepésével.

Az utolsó etap Fekete Viktor triplájával indult, ám Takács azonnal válaszolt, Ferencz két távolijával pedig pontot tett az érdemi kérdésekre és 72-48-as állás után már nem tudott érdemben közelebb jönni a negyedik pozícióját ezzel a vereséggel is őrző Jászberény, Mario Delasék pedig továbbra is első kiemeltként haladnak a rájátszás felé.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus