A Körmend végzett a középszakasz első helyén

A második negyedben átvette a mérkőzés irányítását a vasi gárda, az Olaj nem tudott meglepetést okozni ezen az estén. 

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 88-68 (21-17, 25-18, 27-15, 15-18)

Körmend: Bradford 13/3, Price 21/12, Ferencz 8/6, Hammonds 10/6, Delas 11.
Csere: Csorvási 3, Thames 19/6 -, Oroszi -, Kiss M. -, Kiss B. -, Takács 3/3, Lajsz -.

Szolnok: Airington 15/6, Vojvoda 15/9, Kovács 4, Milosevic 10/6, Andric 6.
Csere: Malesevic 8/3, Tóth Á. 8, Taiwo 2, Rudner -, Frank -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A felsőházi középszakasz utolsó mérkőzése, a Körmend - Olaj rangadó nem kisebb téttel bírt, mint az első kiemelés megszerzése a rájátszásra.

Ha a hazaiak nyernek, akkor a felállás egyszerű: a Körmend az első (25-9), a Falco a második (24-10), a Szolnok pedig a harmadik (23-11). Ha viszont a vendégek győznek, akkor hármas holtverseny lenne 24-10-nél, a minitabellán pedig mindhárom csapat 4-4-es mutatóval rendelkezne (a Falco nyert Szolnokon, a Körmend egyszer Szombathelyen, az Olaj pedig most nyerne Körmenden). Jelenleg a Falco +12-vel, a Körmend +7-tel, a Szolnok pedig -19-cel rendelkezik a három együttes minitabelláján az alap- és a középszakaszt is figyelembe véve.

Ez alapján ha a Szolnok minimum 31 ponttal nyer, és legalább 90 pontot dob, akkor első (ha nem dob 90 pontot, akkor legalább 32 ponttal kell győznie), a Falco a második, a Körmend a harmadik. Ha kevesebb, mint 31 ponttal nyer, de legalább 14-gyel, akkor a Falco az első, a Szolnok a második és a Körmend a harmadik. Ha viszont a Szolnok kevesebb, mint 14 ponttal nyer, akkor hiába győz, a Falco az első, a Körmend a második, az Olaj pedig marad a harmadik helyen (13 pontos vendég győzelemnél a Körmend és a Szolnok is -6-tal állna a minitabellán, de a Körmendé lenne a több dobott pont, ami elvileg a következő szempont a minitabellás mérleg és a minitabellás kosárarány után). Több forgatókönyv létezett tehát, nézzük, melyik valósult meg!

Vojvoda tempójával indult a piros-fekete rangadó, két perc játékot követően még csak ez a kettő pont állt a táblán. Milosevic zsákolt Airington passzából, a körmendiek pedig hol eladott labdával, hol kihagyott dobással jelentkeztek. Price egy 2+1-gyel nyitotta a hazai pontok sorát, de Milosevic trojkájával 9-3-ra lépett el a Szolnok. Kapkodóvá vált azonban a címvédő játéka, Price zsákolásával, majd Thames tempójával már a Zollner-legénységnél volt az előny, megbüntették a szolnoki eladott labdákat a vasiak (10-9). Vojvoda szép betörésével újfent a Tisza-partiak tartottak előrébb, fej-fej mellett haladtak a csapatok (13-14). Malesevic nehéz, hátralépős triplát értékesített a támadóidő lejártakor, de a játékrész végén Price is beszórt egyet, néggyel nyerte a negyedet a Körmend (21-17).

Airington és Ferencz trojkáival folytatódott a meccs, Vojvodát gyakran duplázták a hazaiak. Andricra fújtak egy hibát, majd reklamálásért technikait is kapott a horvát center - tartotta előnyét a Zollner-legénység (28-23). Gödörbe került az Olaj, Thames triplát szórt, majd visszatett egy kihagyott ziccert is, kezdett ellépni a Körmend (35-25). Percekig pontképtelen maradt az Alekszics-legénység, Tóth Ádám horogdobása törte meg a rossz szériát (39-27). Vojvoda beszórt egy triplát, éledezni kezdett a Szolnok, de nem hagyta magát a vasi gárda, maradt a tíz körüli differencia egészen a nagyszünetig (46-35). 

Ferencz és Delas pontjaival növelte fórját a házigazda a térfélcsere után, valamit lépnie kellett Dragan Alekszicsnek, hogy ne ússzon el a meccs (56-37). Andric és Vojvoda fújtak riadót, de ezzel is tetemes volt még a körmendiek előnye - Tóth Ádám ziccerével visszajött ugyan tíz egységnyire az Olaj, de Thames is Delas is betalált (60-46). Némileg leült a meccs, hibák borzolták a kedélyeket. Rudner, Frank és Taiwo egyszerre volt a pályán a szolnokiaknál, döcögött is az Olaj szekere. A 15 egységnél járó Vojvodán kívül nem akadt más a Tisza-partiak soraiban, aki legalább tíz pontig eljutott volna, a vasiaknál jobban eloszlottak a terhek. Hammonds és Bradford pontjaival húsz fölé nőtt a differencia, a lényegi kérdések eldőltek (70-48). Csorvási dudaszós pöcizésével zárult a játékrész, 73-50-re lépett el a Zollner-legénység - gyakorlatilag eldőlt, hogy a Sopron ellen kezdi meg a rájátszást a Körmend, meglesz a vasiaknak az első kiemelés. Az utolsó negyed sok izgalmat már nem tartogatott, simán győzött Matthias Zollner alakulata, megnyerte a középszakaszt a Körmend - az ezer sebből vérző Olaj a harmadik helyen végzett, és a hatodik ASE ellen játszik a playoffban. 

 

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus