A Nagyvárad Szolnokon is győzött

Pár nappal a Székesfehérváron aratott győzelem után a Nagyvárad Szolnokon is diadalmaskodni tudott, ezúttal 72-61-re.

Felkészülési mérkőzés, Szolnok
Szolnoki Olaj KK - CSM CSU Oradea 61-72 (16-12, 12-25, 19-18, 14-17)

A Szolnok pontszerzői: Rowsey 15, Andric 11, Vojvoda 11, Kovács 6, Benke 8, Tóth Z. 5, Tóth Á. 5.

Az első negyedben a románoktól megsérült Denison, és sok tiszta dobást is hibáztak a vendégek, így az Olaj 16-12-re vezetett 10 perc játékot követően. A magyar bajnok a második negyed első felében tartotta előnyét, de a félidő utolsó 5 percében 10 ponttal meglépett a Nagyvárad, és a nagyszünetben 9 pont volt a differencia a vendégek javára (28-37). A fordulás után 13 pont is volt a távolság, de a Szolnok egy 12-4-es rohammal visszajött a meccsbe. A harmadik negyed után így is 8 pont volt a távolság (47-55). A negyedik negyedben is felzárkózott egyszer az Olaj, de a végjátékban a kezében tartotta a meccset a román együttes.

A magyar bajnoknál csak két légiós, Rowsey és Andric játszottak.

Az olajtv.hu összefoglalója:

Csütörtök este lejátszotta egyetlen nyilvános, hazai felkészülését a Szolnoki Olaj KK. A jóval hiányosabban felálló Olaj vereséget szenvedett, de - rengetegszer elpufogtatott, ennek ellenére nagyon is igaz megállapítás - ez ilyenkor még belefér.

Örömtelien sok szurkoló érkezett az edzőmeccsre. Nem csoda, hiszen most nyílt először alkalom arra, hogy mérkőzés- szimulációban is láthassák a csapatot. Hét légióssal - például négy amerikaival és két litvánnal - érkezett a felkészülési mérkőzésre a Nagyvárad. Nálunk Sztrahinja Milosevics és az ugyancsak sérült Rudner Gábor nem volt bevethető, Alex Murphy a finn válogatott edzőtáborában van, a hétfőn leigazolt Jaylon Airington pedig percekkel a feldobás előtt érkezett meg a repülőtérről Szolnokra, így ő sem játszhatott.

A hiányzók tekintetében mi voltunk a szárnyaszegettebbek, a nagyváradiak komplett keretükkel fél lépéssel előttünk járnak, ez a csütörtök esti meccsen látszódott is. Jobbára kiegyenlített játék folyt a pályán, a második negyed után a vendégek vezettek. Néhány látványos megoldás színesítette mindkét oldalon a meccset, amelyet végül a nagyváradiak nyertek meg.

- Ellenfelünk is komoly játékerőt képvisel, hiszen román bajnokokról van szó és a Bajnokok Ligája-selejtezőben is hasonlóképpen kvalifikálhatnak, ahogy mi kvalifikálhatunk - mondta a mérkőzés után Jakab Máté, az Olaj edzői stábjának tagja. - Azt gondolom, hogy voltak jó periódusaink, de azért még nagyon sok munka vár ránk a szeptember huszadikai Cantú-mérkőzésig.

Péntektől három játékos: az édesapai örömök elé néző Vojvoda Dávid, valamint Benke Szilárd és Kovács Péter a válogatotthoz csatlakozik. Jakab Máté pedig Cantúba utazik, hogy a helyszínen kémkedjen BL-selejtezőbeli ellenfelünkről. Airington viszont felveszi a munkát, mint ahogy abban is bízhatunk, hogy napokon belül Milosevics is maga mögött hagyja nyavalyáját. Rudner Gábor felépülése viszont alighanem tovább tart.

Slide - instagram
Forrás - olajtv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus