A negyedik negyedben robbantott a Körmend

Nem volt túl jó formában a mérkőzés előtt a Körmend, hiszen bár egyértelmű esélyesként indultak neki az alsóház küzdelmeinek, az előző fordulót követően utolérte őket a PVSK. Török Rolland viszont már kezdőként vállalhatta a játékot a Jászberény ellen - a vendégek az összecsapás előtt nem álltak osztályozós helyen, azonban idegenben nem termett számukra sok babér, háromból háromszor kikaptak. 

Férfi kosárlabda NBI/A, középszakasz, alsóház, 9. forduló:
 
Egis Körmend - Fortress Jászberény 92-67
(21-14, 24-21, 15-17, 32-15)

Körmend, Városi Sportcsarnok, vezette: Cziffra Cs., Gál J., Németh Cs. (Forrai)

Körmend: Wisseh 14, El-Amin 25/6, Ferencz 11/6, Török 4, Grebenár 2.
Csere: Rakocsevics 19, Sonyák 10/6, Farkas 7, Sömenek -, Kutasi -, Kocsis -.

Jászberény: Savic 5/3, Mladenovic 2, Soós 11/3, Dukic 6/3, Sundov 16.
Csere: Dramicsanyin 4, Lázár -, Horti 10/3, Ahmetbasic 13/6, Szögi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető. 

A nagy kérdés Rakocsevics játéka volt hazai szempontból, az alapszakasz legjobbjának választott center egy hete szenvedett bokasérülést. Ő végül játékra jelentkezett, nem úgy a másik oldalon Milos Markovic, aki kiállítás okán eltiltását töltötte, és Nick Raivio, aki még nem épült fel sérüléséből. Az is kérdés volt, hogy miképp hat az edzőváltás a vendégekre, hiszen a találkozó előtti napon váltak meg Jászberényben a szezon közben Földi Sándort váltó Srdjan Antictól.

A kezdés alapján ez nem volt jó ómen, mert Ferencz triplájánál már 10-0 állt a táblán. Grebenár jól tartotta a palánk alatt a nála is magasabb Sundovot, és a csapatvédekezés is jól működött a hazaiaknál. Az első vendégpontokat a csarnokot jól ismerő Mladenovic szerezte az 5. percben. Halmai Gábor cserékkel operált, nem is hatástalanul, hiszen a 8. percben 15-8-nál Hencsey Tamás kényszerült időkérésre. A kisszünetben héttel ment a Körmend, amit kevesebb, mint három perc alatt megduplázott. Idő ott, aztán Dukic kettese és triplája után megint itt, mert tízen belülre zárkóztak a vendégek: Hencsey Tamás nem akarta újra látni csapatától a korábbi hibákat, amikor biztos vezetésnél kiengedtek a játékosai. El-Amin ponterős játéka is kellett a nagyszünet tíz pontos különbségéhez.

Ahhoz, ami aztán gyorsan háromra csökkent. Alaposan bekezdett a Jászberény, jobb védekezés mellett hatékonyabban is támadott a vendégcsapat. Sundov gyűjtögette a pontjait, Rakocsevics zsákolása törte meg a körmendi kosárcsendet. Sundov továbbra is jól élt magassági fölényével, Ferencz 2+1-es akciója kellett a hat pontos hazai előnyhöz. Horti kosarával aztán kettőre zárkózott a Jászberény, de a negyed végén elsősorban Wisseh jó akcióival nyolc pontig ellépett a Körmend. Az utolsó negyedben aztán minden eldőlt. Sonyák labdalopása majd triplája után két büntetőt is szerzett, 14 pont lett az előny, és fokozatosan nőtt is. Sundov a 38. percben sportszerűtlen hibával pontozódott ki, ekkor már 23 volt közte. El-Amin állította be a végeredményt, a mezőny legjobb dobójaként megszerezve 25. pontját.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök nagyon a győzelemnek, mert hosszú idő után végre koncentráltan játszottunk támadásba és védekezésben is. Ma is akadtak hibák, kihagyások, de sokkal elfogadhatóbb volt a játék, mert sokkal inkább csapatként játszottak a fiúk, mint az előző találkozókon. Látszott, hogy küzdenek egymásért, bármilyen felállásban is voltunk a pályán. Remélem, ezzel visszatérünk a korábbi jó útra. Köszönjük azok biztatását, akik a nehezebb időszakban is kitartottak mellettünk!

Halmai Gábor: – Gratulálok a Körmendnek, extrát játszottak. Az elején sok ziccert hagytunk ki a gyűrű alól, amiből kontrákkal léptek el a hazaiak. Később ezt ledolgoztuk, de a végére a mezőnyjátékosaink elfáradtak. A másik oldalon több volt a rotációs lehetőség. Nálunk sajnos Szögi reggelre lebetegedett, Ahmetbasic pedig rásérült a lábára, így aztán a végén nem tudtunk a két amerikai egy-egy elleni játékával mit kezdeni.

Fotó: Jene Sándor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus