A negyedik negyedben robbantott, és győzte le a Körmend a ZTE-t

Price extra napot fogott ki a vasiaknál - Szabó Zsolt a meccs elején remekelt, de a végjátékra nem maradt húzóember a zalaiaknál.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 83-94 (26-17, 19-25, 17-23, 21-29)

ZTE: Ware 18/9, Thompson 10, Gulyás 3/3, Szabó Zs. 18/9, Agafonov 13.
Csere: Papp 3/3, Durázi 2, Doktor 7/3, Bagó -, Fuller 9/3.

Körmend: Thames 8/3, Price 29/12, Ferencz 11/9, Hammonds 7/3, Delas 9.
Csere: Bradford 22/6, Csorvási 8, Kiss M. -, Lajsz -, Németh -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 8-4-es mérleggel harmadik ZTE a 9-3-mal a második helyen álló Körmendet fogadta a férfi NB I/A 13. fordulójának rangadóján, két Alpok Adria Kupa-résztvevő csapat találkozott.  Ferencz Csaba trojkájával indult az összecsapás, Price betörésével pedig 5-0-val kezdtek a vasiak. Nem kellett azonban sokat várni az egerszegiekre, Gulyás és Szabó hárompontosaival máris náluk volt az előny, jó iramban indult a derbi (11-7). Szabó Zsolt nagyon elkapta a fonalat, 11 egységet szórt az első 8 perc folyamán, egyelőre ő volt a mérleg nyelve - a Körmend kisség beragadt az 5-0-s start után (20-12). A lendület megmaradt a játékrész végéig, az új szerzemény, J. C. Fuller találatával kilenc pontos fórral mehettek kisszünetre a zalaiak (26-17). 

Remekül szálltak be a meccsbe a ZTE fiataljai, Doktor Péter korábbi szép palánk alatti megoldását követően Durázi Krisztofer tett vissza egy támadólepattanót - Delas és Price pontjaival zárkózott a vasi gárda (30-23). Ware és Agafonov is 3-3 faulttal álltak már, emellett néhány eladott labda is borzolta Bencze mester idegeit, de egyelőre őrizte előnyét a zalai csapat (33-28). Ware talált be kintről, a Körmend pedig a Delas - Csorvási centerpárossal operált. Szabó tovább folytatta a pontok termelését, 17 egységnél járt már a korábbi válogatott magasbedobó, Agafonov kosarával pedig már tíz ponttal léptek el a házigazdák, Zollner mester volt kénytelen időt kérni (42-32). Triplapárbaj vette kezdetét, Ferencz, Papp, majd Price is beszórt egyet-egyet - a Körmend amerikai légiósa már 18 pontnál járt ezzel, csapata pedig egy 10-3-as etappal tette szorossá a félidei eredményt (45-42).  

Ware hármasa nyitotta a harmadik játékrészt, mindkét csapat jól célzott kintről. Ferencz duplájával kettő pontra zárkóztak a piros-feketék, rangadóhoz méltó volt a színvonal (48-46). Hammonds is beköszönt messziről, amivel már az övéinél volt az előny, de csak pillanatokig, mert érkezett Agafonov egy kettessel (52-51). Fej-fej mellett haladtak továbbra is a csapatok, de néhámny ponttal inkább a körmendiak tartottak előrébb. Thompson büntetőkkel egalizál két másodperccel a negyed vége előtt, de Bradford bravúros hárompontosával a vasiak vonulhattak előnnyel az utolsó felvonás előtt (62-65). 

Thames és Ferencz is kedvet kaptak a triplákhoz, amivel már 9 egységre hízott a vasi előny - nem is maradt el a Bencze-időkérés (62-71). Price is beszórt egyet, majd elcsent egy labdát, amiből könnyű ziccert dobott - 26 pontnál járt már, míg a másik húzóember, Szabó Zsolt megállt 17-nél (65-76). Jól őrizte, sőt növelte is előnyét a Körmend, Ferencz labdaszerzését követően Delas zsákolt - 4 perc volt hátra, 14-re nőtt a differencia (72-86). Ware próbálta közelebb hozni a ZTE-t egy hármassal, de Price azonnal válaszolt erre - úgy tűnt, egymaga lerendezi a rangadót. Doktor Péter trojkája még érdekessé tehette volna a végjátékot, de három eladott labdát is vétettek a hazaiak, még egy kihagyott "Windmill" zsákolás is belefért a piros-feketéktől. Három negyedig szoros volt az összecsapás, de aztán kinyílt a körmendi triplazsák, amire már nem volt válasza a zalaiaknak - megérdemelten nyert, és tartja második pozícióját a tabellán a vasi együttes. 

 

Fotó: alpenadriacup.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus