A Paks bevette Körmendet

Hullámzó mérkőzést nyert meg az ASE, mely első vendég együttesként tudott nyerni az idei évben a Körmend otthonában.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 26. forduló - 2015. március 7., szombat

Egis Körmend (10-14) - Atomerőmű SE (20-4) 81-88  (17-27, 26-12, 19-27, 19-22)
Körmend, Szentély Aréna 1700 néző  Vezette: Pálla Z., Hegedűs T., Boros T. (Forrai)

Körmend: Walker 3, Ferencz 2, Seals -, Tóth N. 9/6, Richards 29/9.
Csere: Latinovics 9/9, Popadics 15/6, Török 14/9.   Vezetőedző: Déri Csaba.

ASE: Dugat 24/12, Markovics -,  Evans 11/3, Szabó 9/3, Tóth Á. 13.
Csere: Körtélyesi 11/9, Eilingsfeld 4, Wise 9/3, Medve 2.  Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Az első öt percben az ASE megmutatta, hogy nem edzőmérkőzésre érkezett Körmendre. Amíg a hazaiak zsinórban nyolc hármast pörköltek rá pontatlanul, addig a paksiak elléptek, a negyed közepén már 13 ponttal is vezettek. Aztán a kilencedik és a következő hármas is beakadt Richardstól, próbált közelebb zárkózni a hazai csapat, de Dugat rendre válaszolt. Tízzel ment a Paks tíz perc után, eléggé reménytelennek tűntek a körmendi felzárkózási próbálkozások. A játékvezetők ellen tüntetett leginkább a publikum, aztán a második negyedben Richards és Török találta meg a jó irányzékot, és elindult felfelé az MTE. Ketten 26-ból 24 pontot termeltek a tíz percben, és épp Török szerezte azt a kettest, amivel átvette a vezetést csapata. Valahonnan a büféből lépett be az alapvonalnál és faulttal együtt dobta be a labdát. Megzavarodott az ASE, amelyben Wise technikait is kapott. Mindössze 12 pontot jegyzett a vendégcsapat a második tíz percben, amit tizennéggyel nyert, így a szünetben vezetett a Körmend, amelynek az első félidőben 23(!) triplakísérlete volt, hét találattal.

A szünet után bekezdett és eltüntette hátrányát az ASE, aztán a Körmend percei jöttek, visszaállt a különbség. Először Popadics, majd Evans kapott technikait reklamálásáért. Előzőnél okozott nagyobb gondot a dolog, mert neki már a negyedik hibája volt ez. Amíg ő a padon ült, az ASE megnyerte a harmadik negyedet és néggyel vezetett az utolsó felvonás előtt. Sőt, két perc múlva már nyolc volt közte Baki és Dugat hármasai után. Innen próbált kapaszkodni a Körmend, és Tóth Norbert hármasával 74 pontnál sikerült is utolérni a vendégeket. Egypontos paksi előnynél erősen vitatható körülmények között ítéltek sportszerűtlen hibát Tóth Norbert ellen, akivel szemben először Tóth Ádám szabálytalankodott, de ezt a játékvezető nem látta, csak a körmendi játékos reakcióját. Az ítélet döntőnek bizonyult, mert hattal lépett el az ASE. Az utolsó percben, 81-84-nél Tóth Norbert hármasa kimaradt, eldőlt a találkozó, amelyen az ASE épp annyival játszott jobban, amennyi kellett a meccs megnyeréséhez. A Körmend a 9. helyen zárta az alapszakaszt és egy hét múlva Pécsett kezdi meg a középházi folytatást.

Déri Csaba: – Magas színvonalú mérkőzésen, jól játszottunk. Megtaláltuk a külső dobókat, de több játékosunknak ma nem ment a távoli dobás. Ezzel együtt is nagyon sokat tettünk a győzelemért, de nem jól jöttünk ki a palánk alatti csetepatékból. Két esetben is érzésem szerint fordított ítélet született. Úgy érzem, egész mérkőzésen nem kaptuk meg a dobás közbeni faultokat, ez is befolyásolta a mérkőzést, de örülök, hogy ilyen magas színvonalon tudtunk játszani, ugyanakkor sajnálom a csapatot és a közönséget, hogy ez a nagy erőfeszítés nem vezetett sikerre.

Braniszlav Dzunics: – Gratulálok a csapatomnak, megdolgoztunk a győzelemért. Nüánszok döntötték el a találkozót. Mivel számunkra nem volt tétje ennek a mérkőzésnek, végig higgadtabban tudtunk játszani.

Jene Sándor galériája erre a linkre kattintva elérhető!

Slide és Fotó: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus